open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 360/1576/18

УХВАЛА

11 січня 2020 року

Слідчий суддя Бородянського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Бородянського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене заступником керівника Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про подовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110120000478 від 12 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

10 січня 2020 року слідчий ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням, мотивуючи його тим, що у провадженні СВ Бородянського ВП на досудовому розслідуванні перебуває зазначене кримінальне провадження №12018110120000478 від 12 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України, за фактом того, що 12 липня 2018 року о 01 годині 10 хвилин невідома особа кинула у вікно будинку, що належить ОСОБА_5 та розташований за адресою: АДРЕСА_1 , вибуховий предмет, який вибухнув, чим заподіяв умисне знищення чужого майна. В результаті вибуху ніхто не постраждав.

В ході досудового розслідування у даному кримінальному провадженні виконані наступні слідчі (розшукові) дії: допитано мешканців АДРЕСА_1 , проведено огляд місця події за вищевказаною адресою, та ряд інших слідчих дій.

Однак, незважаючи на проведені слідчі дії, до цього часу жодній особі не повідомлено про підозру, для повного, об`єктивного та всебічного дослідження всіх обставин провадження, встановлення осіб, які вчинили дане кримінальне правопорушення, за доводами слідчого, необхідно провести ще ряд слідчих (розшукових) дій, зокрема: повторно допитати ОСОБА_5 , встановити та допитати можливих свідків та очевидців події, провести вибухо-технічну експертизу по встановленню збитків, а оскільки провести такі дії у передбачений законом строк, а саме до 12 січня 2020 року, не представляється можливим, то слідчий просив продовжити строк досудового слідства до шести місяців.

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином.

Прокурор ОСОБА_4 в судове засідання також не з`явилась, про час та місце розгляду клопотання повідомлена належним чином.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ст.219КПК Українистрок досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч.1 ст.294КПК Україниякщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

З огляду на зазначене, оскільки у вказаному кримінальному провадженні слідчі дії виконані не в повному обсязі, слідчим доведено, що завершити досудове розслідування у передбачений законом строк, до 12 січня 2020 року, неможливо, то вважаю необхідним, задовольняючи клопотання, продовжити строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, в межах заявлених слідчим вимог, до шести місяців, тобто до 12 липня 2020 року.

Керуючись ст. 294 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИЛА:

Клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №12018110120000478 від 12 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України, до шести місяців, тобто до 12 липня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 86838864
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку