open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 357/9933/19

1-кп/357/1367/19

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11.01.2020 р. м. Біла Церква. Білоцерківський міськрайонний суд Київської області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні угоду про визнання винуватості від 11.01.2020 р., укладену між прокурором Білоцерківської місцевої прокуратури ОСОБА_3 і обвинуваченим ОСОБА_4 у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Біла Церква Київської області, громадянина України, освіта незакінчена вища, розлученого, має на утримані малолітню дитину, 2011 року народження, офіційно не працюючого, раніше судимого 31.10.2018 р. Білоцерківським міськрайонним судом за ст. 15 ч.2 ст. 185 ч.1 КК України до штрафу в розмірі 850 грн., штраф сплачений, проживаючого АДРЕСА_1 , обвинуваченого у вчинені злочинів, передбачених ст. 309 ч.2 КК України

У С Т А Н О В И В:

У судове засідання надійшла угода. Укладена 11.01.2020 р. між прокурором Білоцерківської місцевої прокуратури ОСОБА_3 і обвинуваченим ОСОБА_4 , відповідно до якої статтею 12 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» (далі по тексту - Закон) передбачено, що обіг наркотичних засобів, психотропних речовин, включених до таблиці 1 «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. N 770 (далі по тексту - Перелік), тобто і канабіс та метадону (фенадону), включених до таблиці 1 вказаного Переліку, допускається лише в цілях, передбачених статтями 15, 19 та 20 цього Закону.

Таким чином, Закон допускає наступні випадки законного обігу наркотичних речовин, включених до таблиці 1 Переліку:

- діяльність з культивування рослин, включених до таблиці 1 Переліку, яка дозволяється лише юридичним особам за наявності відповідної ліцензії (ст.15 Закону);

- використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у експертній і оперативно-розшуковій діяльності (ст.19 Закону);

- діяльність з використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у наукових та навчальних цілях, яка дозволяється лише юридичним особам за наявності відповідної ліцензії (ст.20 Закону).

Але приблизно у вересні місяці 2018 р. ОСОБА_4 переслідуючи мету незаконного зберігання наркотичних речовин, перебуваючи в під`їдзді свого будинку АДРЕСА_2 , придбав (знайшов) п`ять поліетиленових пакетиків, в яких знаходилась суха подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору.

ОСОБА_4 переконавшись в тому, що вказана речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом - канабіс, оскільки раніше вживав наркотичні засоби, приніс п`ять пакетиків в яких знаходилась речовина рослинного походження зеленого кольору до місця свого проживання, а саме у кв. АДРЕСА_3 , де в послідуючому зберігав на кухні для власного вживання без мети збуту.

10 серпня 2019 р. за місцем проживання ОСОБА_4 , проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено п`ять поліетиленових пакетиків в середині яких знаходилась суха, подрібнена речовина зеленого кольору, що є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабіс, загальною масою 522,2г,

Вказаний наркотичний засіб ОСОБА_4 , посягаючи на встановлений законом порядок обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та охорону здоров`я населення, всупереч положенням Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» незаконно придбав та зберігав для власного вживання без мети збуту.

Крім того 02 жовтня 2019 р. близько 10 години 40 хвилин ОСОБА_4 переслідуючи мету незаконного зберігання наркотичних засобів, знайшов поруч із Спасо - Преображенським кафедральним собором, що розташований за адресою Київська область м. Біла Церква площа Соборна металеву банку із написом «Аіп&Уапg» із сухою подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору та поліетиленовим пакетом, в яком знаходилисся таблетки білого кольору. Вказану коробку із сухою подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору та таблетками білого кольору ОСОБА_4 , попередньо знаючи, що це наркотичні засоби, які він неодноразово вживав, поклав до зовнішньої лівої кишені своєї жилетки, в яку був одягнутий, для власного вживання без мети збуту.

Цього ж дня, близько 11 години біля будинку № 12 по площі Соборній в м. Біла Церква Київської області ОСОБА_4 було затримано працівниками поліції Білоцерківського ВП за підозрою у зберіганні ним заборонених в обігу речовин. У нього в присутності понятих виявлено та вилучено із лівої зовнішньої кишені жилетки, металеву банку із написом «Yin&Yang» із сухою подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонений - канабісом, маса якого становить 17,56 г та поліетиленовим пакетом, в якому знаходилися дві таблетки білого кольору круглої форми, що містять наркотичний засіб метадон (фенадон) загальною масою 0,044 г, які ОСОБА_4 незаконно придбав та зберігав при собі для власного вживання без мети збуту.

Органом досудового розслідування дії обвинуваченого кваліфіковані за:

ст. 309 ч.2 КК України незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту у великих розмірах;

ст. 309 ч.2 КК України незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинені повторно.

Сторонами погоджено покарання ОСОБА_4 за ч. 2 ст. 309 КК України у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки, на підставі ст. 75 КК України звільнення ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 3 роки, покладенні на підставі ст. 76 КК України на нього обов`язків: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Суд погоджується із кваліфікацією дій ОСОБА_4 за

ст. 309 ч.2 КК України незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту у великих розмірах;

ст. 309 ч.2 КК України незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинені повторно.

ОСОБА_4 у судовому засіданні беззаперечно визнав свою винуватість у вчинені злочинів, передбачених ст. 309 ч.2 КК України.

Суд зазначає, що відповідно до вимог ст.12 КК України, злочин, передбачений ст. 309 ч.2 КК України віднесений до умисного злочину середньої тяжкості.

Обставинами, які пом`якшують покарання ОСОБА_4 судом визнається: визнання винуватості, має на утримані малолітню дитину.

Обставиною, яка обтяжує його покарання судом визнається рецидив злочинів п.1 ч.1 ст. 67 КК України.

Вищевказана угода між прокурором і ОСОБА_4 не суперечить вимогам КПК України.

Умови угоди відповідають інтересам суспільства та не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб.

Судом в судовому засіданні встановлено, що сторони уклали угоду добровільно.

Узгоджене між прокурором і ОСОБА_4 покарання відповідає вимогам закону, а саме: ст.ст. 50,65-67,75,76 КК України та зазначеному у санкції ч. 2 ст. 309 КК України.

Цивільний позов відсутній.

Речові докази: пакети із канабісом та метадоном, які передані на зберігання до Білоцерківського ВП ГУ НП в Київській області, слід знищити.

Витрати на залучення експерта підтверджені документально в розмірі 2512 грн. 16 коп. суд стягує з обвинуваченого на користь держави.

В ході досудового розслідування відносно ОСОБА_4 запобіжний захід не застосовувався.

Відповідно до ст.ст. 368,370,371 КПК України ухвалюючи вирок, суд повинен вирішити такі питання:… Судове рішення повинно бути законним, обґрунтованим і вмотивованим. Законним є рішення, ухвалене компетентним судом згідно з нормами матеріального права з дотриманням вимог щодо кримінального провадження, передбачених цим Кодексом. Обгрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі об`єктивно з`ясованих обставин, які підтверджені доказами, дослідженими під час судового розгляду та оціненими судом відповідно до статті 94 цього Кодексу. Вмотивованим є рішення, в якому наведені належні і достатні мотиви та підстави його ухвалення. Суд ухвалює вирок іменем України безпосередньо після закінчення судового розгляду. Вирок ухвалюється в нарадчій кімнаті складом суду, який здійснював судовий розгляд.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 367-371,373,374,474,475 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 11 січня 2020 р., укладену між прокурором Білоцерківської місцевої прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 у кримінальних провадженнях № 12019110030002243 від 08.08.2019 р. та № 12019110030002873 від 02.10.2019 р.

ОСОБА_4 визнати винуватим у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ст. 309 ч.2 КК України і призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 (три) роки.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_4 такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Речові докази: пакети із канабісом та метадоном, які передані на зберігання до Білоцерківського ВП ГУ НП в Київській області - знищити.

Стягнути із ОСОБА_4 на користь держави витрати на залучення експерта підтверджені документально в розмірі 2512 грн. 16 коп.

Вирок відповідно до ст. 532 КПК України набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляції через Білоцерківський міськрайонний суд Київської області, з особливостями, передбаченими ст.ст.474,473,394,424 КПК України.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому і прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Білоцерківського міськрайонного суду

Київської області

Джерело: ЄДРСР 86838823
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку