open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 351/21/20

Номер провадження №1-кс/351/7/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2020 року м. Снятин

Слідчий суддя Снятинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

з участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув клопотання слідчого СВ Снятинського ВП Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020090230000003 від 02.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВСнятинського ВПКосівського ВПГУНП вІвано-Франківськійобласті старшийлейтенант поліції ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020090230000003від 02.01.2020за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.185КК України звернувсядо судуіз клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у господарстві за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 та яке на праві власності належить ОСОБА_5 .

В обгрунтування клопотання зазначено, що 29.12.2019 близько 20 год. 00 хв. ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 житель АДРЕСА_1 , перебуваючи у господарстві ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 жителя АДРЕСА_2 , шляхом вільного доступу, області таємно викрав у останнього мобільний телефон «Samsung SM - J 510 H», чим завдав матеріальні збитки, сума яких встановлюється.

Слідчий зазначає, що у зв`язку із невідкладним випадком, пов`язаним із документуванням злочинної діяльності, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого злочину (кримінального правопорушення), запобігання знищенню та втраті важливої доказової інформації, яка має суттєве значення по кримінальному провадженні слідчим ОСОБА_3 було прийнято рішення про невідкладне проведення огляду в господарстві за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 та яке на праві власності належить ОСОБА_5 . В ході проведення огляду було виявлено та вилучено викрадений мобільний телефон «Samsung SM - J 510 H».

Таким чином у слідчих органів виникла необхідність у наданні дозволу на проведення обшуку у господарстві за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 та яке на праві власності належить ОСОБА_5 .

Строки досудового розслідування ще не закінчились.

Клопотання погоджено із процесуальним прокурором ОСОБА_7 .

Слідчий ОСОБА_3 подав до суду заяву, якою клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Клопотання обгрунтоване та підтверджується наступними доказами: Витягом із ЄРДР №12020090230000003 від 02.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, Протоколом огляду місця події від 02.01.2020р. та Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №195502353.

Відповідно до ч.3 ст.233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Згідно ч.2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до п. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи, що проведення обшуку в господарстві за місцем проживання ОСОБА_8 є необхіднимдля встановленнявсіх обставинвчинення кримінальногоправопорушення, виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, здобутого в результаті його вчинення та притягнення винних до кримінальної відповідальності, слідчий суддя приходить до висновку, що слід надати дозвіл на проведення обшуку у господарстві за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 та яке на праві власності належить ОСОБА_5 .

При цьому суд вважає, що для обшуку житла чи іншого володіння достатнім та розумним є строк 30 днів з дня постановлення ухвали.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 233-235, 237, 369, 372 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на проведення обшуку обшуку господарства за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 та яке на праві власності належить ОСОБА_5 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого злочину (кримінального правопорушення), запобігання знищенню та втраті важливої доказової інформації, яка має суттєве значення по кримінальному провадженні.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого СВ Снятинського ВП Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 .

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані підчас підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: підпис

Суддя Снятинського районного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 86838728
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку