open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/2977/19

27 листопада 2019 року

м.Костопіль

Костопільський районний суд Рівненської області в складі:

головуючий суддя ОСОБА_1

секретар судового зсідання ОСОБА_2

за участю:

представника Костопільського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3

особи, щодо якої встановлюється адміністративний нагляд - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання тимчасово виконуючого обов`язки начальника Костопільського відділу поліції ГУНП в Рівненській області підполковника поліції ОСОБА_5 про встановлення адміністративного нагляду відносно

ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 у м.Костопіль Рівненської області, громадянин України, паспорт серії НОМЕР_1 виданий 22.02.2005 року Костопільським РВ УМВС, зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , проживає за адресою АДРЕСА_2 , раніше судимий 23.07.2012 року Костопільським районним судом Рівненської області за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України на один рік шість місяців позбавлення волі

ВСТАНОВИВ:

Тимчасово виконуючий обов`язки начальника Костопільського відділу поліції ГУНП в Рівненській області підполковник поліції ОСОБА_5 звернувся до Костопільського районного суду Рівненської області з поданням про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Подання мотивоване тим, що з 23 липня 2012 року ОСОБА_4 відбував покарання в місцях позбавлення волі за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України. З 23 січня 2014 року ОСОБА_4 звільнений з Копичинської виправної колонії у Тернопільській області №112 на підставі відбуття строку покарання.

Після звільнення, за поданням тимчасово виконуючого обов`язки начальника Костопільського ВП ГУНП в Рівненській області, на підставі п. «в» ст.3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі» ухвалою Костопільського районного суду Рівненської області від 23.12.2014 року відносно ОСОБА_4 встановлено адміністративний нагляд терміном на один рік. Не зважаючи на встановлений відносно нього адміністративний нагляд, ОСОБА_4 продовжував порушувати громадський порядок, вчиняти адміністративні правопорушення, в результаті чого 01.01.2019 був притягнути до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.175-1, ч.1 ст.178 та ст.176 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

18.01.2019 року ОСОБА_4 попереджений про можливість встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Незважаючи на це, ОСОБА_4 вчинив нове адміністративне правопорушення та 04.11.2019 року був притягнути до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.178 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

05.11.2019 ОСОБА_4 вдруге був попереджений про можливість встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

За місцем проживання ОСОБА_4 характеризується негативно.

Окрім того, ОСОБА_4 перебуває в Костопільському ВП ГУНП в Рівненській області на профілактичному обліку як "раніше судимий", як "особа, що формально підпадає під адміністративний нагляд", тобто підпадає під норму пункту "в" статті 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі".

На даний час ОСОБА_4 продовжує вести антигромадський спосіб життя, схильний до конфліктів зі своєю дружиною ОСОБА_6 , що підтверджується характеристикою від 05.11.2019 року.

Таким чином, слідує, що ОСОБА_4 на шлях виправлення не став та залишається небезпечним для суспільства.

В судовому засіданні представник Костопільського ВП ГУНП в Рівненській області подання підтримав з підстав наведених у ньому. Вказує, що ОСОБА_4 за місцем проживання характеризується негативно, має схильність до зловживання алкогольними напоями та конфліктів. Незважаючи на винесені йому офіційні попередження, ОСОБА_4 продовжує вести аморальний спосіб життя і вчиняти адміністративні правопорушення, а отже становить небезпеку для суспільства. За цих обставин вважає за необхідне встановити відносно ОСОБА_4 адміністративний нагляд.

Присутній в судовому засіданні ОСОБА_4 проти встановлення йому адміністративного нагляду не заперечував.

Суд, вислухавши думку учасників судового розгляду, вивчивши матеріали подання, дійшов висновку, що подання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Статтею 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" визначено виключний перелік осіб, щодо яких встановлюється адміністративний нагляд. Так, зокрема, пунктом "в" вищевказаної статті передбачено можливість встановлення адміністративного нагляду щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Таким чином, вищевказані положення передбачають перелік умов, за наявності яких закон допускає встановлення адміністративного нагляду.

З подання та доданих до нього матеріалів вбачається, що ОСОБА_4 будучи раніше судимим за вчинення умисного злочину, після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, продовжує вчиняти правопорушення у сфері громадського порядку, зокрема, 01.01.2019 був притягнути до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.175-1, ч.1 ст.178 та ст.176 Кодексу України про адміністративні правопорушення та 04.11.2019 року був притягнути до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.178 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначені правопорушення посягають на встановлений порядок управління та громадський порядок і громадську безпеку.

18.01.2019 та 05.11.2019 року ОСОБА_4 було належним чином попереджено про необхідність припинення антигромадського способу життя та можливість встановлення щодо нього адміністративного нагляду.

За місцем проживання ОСОБА_4 характеризується негативно.

Таким чином в судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_4 , будучи засудженим до позбавлення волі за умисний злочин, після звільнення з місць позбавлення волі, ігнорує заходи профілактичного характеру, позитивних висновків для себе не зробив, своєю поведінкою проявив недостатнє бажання стати на шлях виправлення, дотримання норм громадської поведінки та, незважаючи на винесені йому офіційні попередження, продовжує систематично вчиняти адміністративні правопорушення і може становити суспільну небезпеку.

Таким чином, судом встановлено сукупність умов, передбачених пунктом "в" статті 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", одночасна наявність яких є підставою для встановлення відносно ОСОБА_4 адміністративного нагляду, а тому подання підлягає задоволенню. При цьому, суд бере до уваги, що оскільки ОСОБА_4 схильний до вживання спиртних напоїв, то щодо нього слід встановити обмеження у вигляді заборони перебувати в ресторанах, кафе, барах та в місцях продажу спиртних напоїв на розлив.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.3, 4, 5, 6, 10 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі", суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Встановити відносно ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 у м.Костопіль Рівненської області, громадянин України, паспорт серії НОМЕР_1 виданий 22.02.2005 року Костопільським РВ УМВС, зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , проживає за адресою АДРЕСА_2 , раніше судимий, адміністративний нагляд, строком на 1 рік із застосуванням наступних обмежень:

- заборонити ОСОБА_4 виходити з будинку за місцем проживання з 22:00 год. до 06:00 год. наступної доби;

- заборонити ОСОБА_4 перебувати в ресторанах, кафе, барах та місцях продажу спиртних напоїв на розлив;

- зобов`язати ОСОБА_4 з`являтись в Костопільський відділ поліції ГУНП в Рівненській області для реєстрації два рази на місяць - 5-го та 25-го числа.

Постанова може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду протягом 7 /семи/ днів з дня її винесення через Костопільський районний суд Рівненської області.

СуддяОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 85910456
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку