open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

проспект Незалежності, 13, місто Харків, 61058

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

22.10.2019 Справа № 917/432/19

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Пелипенко Н.М., суддя Барбашова С.В. , суддя Істоміна О.А.,

за участі секретаря судового засідання Кохан Ю.В.,

за участі представників:

позивача - не з`явився;

відповідача – адвокат Андрєєва І.М. (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серія ПТ № 2294 від 02.10.2018 та довіреність від 23.07.2019 № 61), Кудрявцев Г.А. (довіреність від 21.10.2019 № 91),

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Східного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу відповідача – ПрАТ "Полтава-Авто" (вх. № 2908П/3) на рішення Господарського суду Полтавської області від 07 серпня 2019 року (повний текст складено 19.08.2019) у справі № 917/432/19

за позовом Кременчуцької міської ради, м. Кременчук Полтавської області,

до Приватного акціонерного товариства "Полтава-Авто", м. Полтава,

про стягнення збитків,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Східного апеляційного господарського від 23.09.2019 у справі № 917/432/19 задоволено клопотання відповідача про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення, відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою відповідача, встановлено позивачу строк до 15.10.2019 для надання відзиву на апеляційну скаргу, розгляд справи призначено на 22.10.2019 о 10:30 год., викликано в судове засідання учасників справи та зупинено дію оскаржуваного рішення.

18.10.2019 у зв`язку з відпусткою судді Попкова Д.О. проведено повторний автоматичний розподіл справи № 917/432/19 та для розгляду зазначеної справи визначено колегію суддів Східного апеляційного господарського суду у складі: головуючий суддя Пелипенко Н.М., суддя Істоміна О.А. та суддя Барбашова С.В.

Позивач - Кременчуцька міська рада відзив на апеляційну скаргу відповідача не надав, свого представника в судове засідання 22.10.2019 не направив.

21.10.2019 за вх. № 1840 на електронну поштову скриньку суду надійшло клопотання позивача - Кременчуцької міської ради про відкладення розгляду справи на інший день у зв`язку з необхідністю ознайомитись з матеріалами справи та підготувати відзив на апеляційну скаргу відповідача, з посиланням на неотримання копії зазначеної апеляційної скарги.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 202, ч. 11 ст. 270 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку за клопотанням учасника справи, коли повідомлені ним причини неявки будуть визнані судом поважними.

Згідно з ч. 13 ст. 270 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд апеляційної інстанції визнав обов`язковою участь в судовому засіданні учасників справи, а вони не прибули, суд апеляційної інстанції може відкласти розгляд справи.

Згідно з положеннями ст. 2 Господарського процесуального кодексу України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі. Основними засадами (принципами) господарського судочинства, зокрема, є: верховенство права; рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом; змагальність сторін; диспозитивність; пропорційність.

Пунктами 2, 3 ч. 1 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України передбачене право учасників справи, зокрема брати участь в судових засіданнях, брати участь у дослідженні доказів, ставити питання іншим учасникам справи, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

На підставі зазначеного, з метою надання можливості позивачеві скористатись своїм правом на подання відзиву на апеляційну скаргу відповідача, колегія суддів апеляційної інстанції дійшла висновку про необхідність задоволення клопотання позивача про відкладення розгляду апеляційної скарги та відкладає розгляд справи на 12.11.2019 о 10:30 год.

Крім того, 21.10.2019 за вх. № 1843 на електронну поштову скриньку Східного апеляційного господарського суду надійшло клопотання позивача - Кременчуцької міської ради про участь в судовому засіданні у справі № 917/432/19 в режимі відеоконференції в приміщенні Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області (39600, м. Кременчук, вул. Першотравнева, 29/5, E-mail: inbox@av.pl.court.gov.ua ).

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

На Офіційному веб-порталі “Судова влада України” (count.gov.ua\ videoconference) визначено перелік апеляційних та місцевих загальних судів, в яких впроваджено систему відеоконференцзв`язку, до якого входить, зокрема Автозаводський районний суд м. Кременчука Полтавської області (39600, м. Кременчук, вул. Першотравнева, 29/5, E-mail: inbox@av.pl.court.gov.ua ).

Згідно з ч. 1 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

За приписами чч. 2, 7 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду подається учасником справи не пізніше як за п`ять днів до відповідного судового засідання, із обов`язковим зазначенням суду, в якому необхідно забезпечити проведення відеоконференції.

Відповідно до пп. 17.6 п. 17 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в межах приміщення суду здійснюється за допомогою технічних засобів, що функціонують у судах на день набрання чинності цією редакцією Кодексу, за правилами, встановленими цією редакцією Кодексу.

Враховуючи вищезазначене, судова колегія дійшла висновку про задоволення клопотання позивача - Кременчуцької міської ради про участь в судовому засіданні у справі № 917/432/19 в режимі відеоконференції в приміщенні Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області (39600, м. Кременчук, вул. Першотравнева, 29/5, E-mail: inbox@av.pl.court.gov.ua ).

На підставі зазначеного та керуючись ч. 7 ст. 11 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, ст. 2, пп. 2, 3 ч. 1 ст. 42, ст.ст. 120, 121, 197, п. 2 ч. 2 ст. 202, ч. 1 ст. 216, ст. 234, чч. 11, 13 ст. 270, ч. 2 ст. 281, пп. 17.6 п. 17 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Східного апеляційного господарського суду

УХВАЛИЛА:

Відкласти розгляд апеляційної скарги на "12" листопада 2019 р. о 10:30 год. у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, м. Харків, пр. Незалежності, 13, 1-й поверх, зал судових засідань № 131.

Позивачу - Кременчуцькій міській раді надати суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу та докази надсилання (надання) відповідачу копії відзиву та доданих до нього документів в порядку, визначеному ст. 263 Господарського процесуального кодексу України.

Викликати в судове засідання представників учасників справи, з належним чином оформленими повноваженнями. Зобов`язати учасників справи у випадку неможливості прибуття їх представників в судове засідання письмово повідомити про це суд, із зазначенням причини неможливості прибуття.

Задовольнити клопотання позивача - Кременчуцької міської ради про участь в судовому засіданні у справі № 917/432/19 в режимі відеоконференції в приміщенні Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області.

Судове засідання по справі № 917/432/19, призначене на 12 листопада 2019 року о 10:30 год., провести в режимі відеоконференції з Автозаводським районим судом м. Кременчука Полтавської області.

Доручити Автозаводському районному суду м. Кременчука Полтавської області (39600, м. Кременчук, вул. Першотравнева, 29/5, E-mail: inbox@av.pl.court.gov.ua) забезпечити проведення відеоконференції по справі № 917/432/19, розгляд якої відбудеться 12 листопада 2019 року о 10:30 год. в приміщенні Східного апеляційного господарського суду в залі судового засідання № 131.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Н.М. Пелипенко

Суддя С.В. Барбашова

Суддя О.А. Істоміна

Джерело: ЄДРСР 85079393
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку