open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 608/687/19Головуючий у 1-й інстанції Яковець Н.В. Провадження № 22-ц/817/850/19 Суддя - доповідач - Храпак Н.М.Категорія - 308000000

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 вересня 2019 року м. Тернопіль

Тернопільський апеляційний суд в складі:

головуючого - Храпак Н.М.

суддів - Дикун С. І., Парандюк Т. С.,

за участю секретаря - Чукля Д.І.

та сторін: представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Волинця С.А., представників ВЧ НОМЕР_1 Ніколайчука О.П., Шушко С.М., представника Квартирно-експлуатаційного відділу м. Тернополя Західного територіального управління Міністерства оборони України Гавришко Х.Р., представника Чортківського об`єднаного міського військового комісаріату Тимофій В.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу №608/687/19 за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 адвоката Волинця Сергія Анастасовича на рішення Чортківського районного суду Тернопільської області від 11 червня 2019 року, ухваленого суддею Яковець Н.В., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору виконавчий комітет Чортківської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чортківський об`єднаний міський військовий комісаріат Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційний відділ м. Тернопіль Західного територіального управління Міністерства оборони України про визнання протиправними дій та зобов`язання поновити на квартирному обліку для забезпечення житлом, -

В С Т А Н О В И В:

у квітні 2019 року ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору виконавчий комітет Чортківської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чортківський об`єднаний міський військовий комісаріат Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційний відділ м. Тернопіль Західного територіального управління Міністерства оборони України про визнання протиправним дії Військової частини НОМЕР_1 МОУ в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) щодо зарахування капітана запасу ОСОБА_1 на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 26 листопада 2016 року; зобов`язання Військової частини НОМЕР_1 МОУ в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону поновити капітана запасу ОСОБА_1 на квартирному обліку Чортківського гарнізону для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 03 листопада 1993 року, зі складом сім`ї одна особа; у список осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень з 11 грудня 2002 року, зі складом сім`ї одна особа.

В обґрунтування позовних вимог ОСОБА_1 зазначив, що він проходив військову службу в Збройних Силах України. 29 листопада 2002 р. його було звільнено з військової служби за станом здоров`я, проте із залишенням на квартирному обліку для позачергового одержання житла за рахунок житлового фонду військової частини. В грудні 2018 р. звернувшись до військової частини НОМЕР_1 , при якій діє об`єднана житлова комісія Чортківського гарнізону щодо часу перебування на квартирному обліку та можливості отримання компенсації за житло, та довідався про те, що перебуває на квартирному обліку у загальній черзі з 26 листопада 2018 року (відповідь №350/132\3/2018 від 29.12.2018), що не відповідає фактичному стану та вимагає захисту права на житло у спосіб поновлення на квартирному обліку з початкової дати зарахування. Просить суд ухвалити рішення, яким визнати дії військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону щодо зарахування його на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 26 листопада 2018 року та зобов`язати військову частину поновити його на квартирному обліку в порядку загальної черги з 03 листопада 1993 року зі складом сім`ї одна особа; у список осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень з 11 грудня 2002 року зі складом сім`ї одна особа.

Рішенням Чортківського районного суду Тернопільської області від 11 червня 2019 року позовні вимоги ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору виконавчий комітет Чортківської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чортківський об`єднаний міський військовий комісаріат Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційний відділ м. Тернопіль Західного територіального управління Міністерства оборони України про визнання протиправними дій та зобов`язання поновити на квартирному обліку для забезпечення житлом задоволено частково.

Визнано протиправним дії Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) щодо зарахування капітана запасу ОСОБА_1 на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 11 лютого 2019 року.

Зобов`язано Військову частину НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) поновити капітана запасу ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ) на квартирному обліку Чортківського гарнізону для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 11 лютого 2019 року зі складом сім`ї одна особа, у список осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень з 11 лютого 2019 року.

В решті позову відмовлено.

Судові витрати покладено на сторони в межах ними понесених.

В апеляційній скарзі представник ОСОБА_1 адвокатВолинець С.А. просить рішення Чортківського районного суду Тернопільської області від 11 червня 2019 року в частині дати поновлення на квартирному обліку капітана запасу ОСОБА_1 змінити, а саме: Визнати протиправним дії Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) щодо зарахування капітана запасу ОСОБА_1 на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 26 листопада 2018 року. Зобов`язати Військову частину НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) поновити капітана запасу ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ) на квартирному обліку Чортківського гарнізону для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 03 листопада 1993 року у список осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень з 11 грудня 2002 року зі складом сім`ї одна особа. В решті рішення Чортківського районного суду Тернопільської області від 11 червня 2019 року залишити без змін, посилаючись на те, що воно ухвалено з порушенням норм матеріального і процесуального права, а також є таким, що не відповідає обставинам справи та зібраним доказам.

В обґрунтування апеляційної скарги представник ОСОБА_1 адвокат Волинець С.А. зазначив, що суд першої інстанції, ухвалюючи рішення, надав перевагу одним доказам над іншими та прийняв до уваги витяг з протоколу №10 від 21.03.2016, який був наданий відповідачем з порушенням процесуального порядку подання таких доказів (п.6 ч.3 ст.178 ЦПК України). Також судом при ухваленні рішення не враховано судову практику Верховного Суду щодо застосування норм матеріального права зі спірних правовідносин.

Від третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Квартирно-експлуатаційного відділу м. Тернопіль надійшов відзив на апеляційну скаргу, в якому вказує, що проти позовних вимог позивача заперечує в повному обсязі, вважає їх необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню, посилаючись на те, що згідно вимог Інструкції з організації забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями, затвердженої наказом Міністерства оборони України №380 від 31 липня 2018 року, КЕВ м. Тернопіль не володіє повноваженнями щодо перегляду, скасування чи контролю за прийнятими рішеннями житлових комісій військових частин. Всю повноту відповідальності за прийняті рішення несе виключно житлова комісія.

Від Військової частини НОМЕР_1 МОУ в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону надійшов відзив на апеляційну скаргу, в якому просять вимоги апеляційної скарги щодо зобов`язання Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону поновити капітана запасу ОСОБА_1 на квартирному обліку в Чортківському гарнізону для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 03 листопада 1993 року у список осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень з 11 грудня 2002 року зі складом сім`ї одна особа відхилити, як такі, які суперечать чинному законодавству України, посилаючись на те, що висновки суду першої інстанції є законними та обґрунтованими. Також вказали, що підставою на поновлення на квартирному обліку в Чортківському гарнізоні був рапорт позивача від 06 листопада 2018 року.

У судовому засіданні представник ОСОБА_1 адвокат ВолинецьС.А. апеляційну скаргу підтримав, зіславшись на доводи, викладені в ній.

Представники Військової частини НОМЕР_1 МОУ вособі Об`єднаноїжитлової комісіїЧортківського гарнізону,Квартирно-експлуатаційноговідділу м.Тернополя Західноготериторіального управлінняМіністерства оборониУкраїни апеляційної скарги не визнали, вважаючи рішення суду законним та обґрунтованим.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 Тимофій В.П. апеляційної скарги не визнала і пояснила, що облікові справи військовослужбовців, які перебували на квартирному обліку військовим комісаріатом були передані у 2012 році до Військової частини НОМЕР_1 МОУ в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону, проте акту-передачі не складалося, оскільки військова частина відмовлялася прийняти справи з приводу неналежного їх оформлення і дані справи представником комісаріату були просто залишені на КПП.

Заслухавши пояснення сторін, ознайомившись з матеріалами справи, доводами апеляційної скарги в її межах, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга підлягає до часткового задоволення, виходячи з таких мотивів.

Задовольняючи частково позов, суд першої інстанції виходив із того, що як встановлено у судовому засіданні та підтверджено матеріалами справи, зокрема витягом з протоколу №10 засідання об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону від 21 березня 2016 року позивача виключено з квартирного обліку у Чортківському гарнізоні на підставі п.2.19, 2.20 Інструкції про організацію забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей жилими приміщеннями, оскільки позивач не поновився на квартирному обліку. Також, не скористався своїм правом протягом року звернутися в об`єднану житлову комісії Чортківського гарнізону подати командиру військової частини рапорт та документи, визначені Порядком забезпечення житловими приміщеннями для зарахування його на облік для забезпечення житлом в порядку загальної черги. А звернувся з таким рапортом тільки 11 лютого 2019 року.

Колегія суддів з висновком суду першої інстанції не погоджується, оскільки він не відповідає встановленим обставинам, зібраним по справі доказам, неправильно застосовано норми матеріального права.

Відповідно до статті 376 ЦПК України підставами для скасування судового рішення повністю або частково та ухвалення нового рішення у відповідній частині або зміни судового рішення є: неповне з`ясування обставин, що мають значення для справи; недоведеність обставин, що мають значення для справи, які суд першої інстанції визнав встановленими; невідповідність висновків, викладених у рішенні суду першої інстанції, обставинам справи; порушення норм процесуального права або неправильне застосування норм матеріального права.

Згідно з ч.1 ст.367 ЦПК України суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними в ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

Як вказано в частині третій статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Частина друга статті 129 Конституції України визначає основні засади судочинства, однією з яких згідно з пунктом 3 цієї частини є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і в доведенні перед судом їх переконливості.

Судом встановлено, що у відповідності із витягу із послужного списку капітан ОСОБА_1 перебував на військовій службі у Збройних Силах України з 02 листопада 1981 року по 29 листопада 2002 року.

На підставі наказу командира військової частини НОМЕР_3 №237 від 11.12.2002 капітана ОСОБА_1 , звільненого наказом Головнокомандувача Військово-Повітряних Сил ЗСУ від 29.11.2002 №0398 з військової служби в ЗАПАС за пунктом 67, підпункту Б (за станом здоров`я) Положення про проходження військової служби особами офіцерського складу, з 13 грудня 2002 року виключено зі списків особового складу частини з залишенням на квартирному обліку для позачергового одержання житла за рахунок фонду військової частини.

Під час проходження військової служби ОСОБА_1 перебував на квартирному обліку за місцем проходження служби з 03.11.1993р. у 4 складі сім`ї з 3-х чоловік.

Відповідно до рішення житлової комісії в/ч НОМЕР_4 від 25.11.2004 на підставі поданих документів капітана запасу ОСОБА_1 зараховано на квартоблік з 03.11.1993 в загальну чергу, з 11.12.2002 в позачергову, зі складом сім`ї 4 особи.

Позивач продовжував перебувати на квартирному обліку в Чортківському гарнізоні, порядок ведення якого здійснював Чортківський районний військовий комісаріат МОУ України. Після реорганізації районного військового комісаріату у 2012 році облікові житлові справи були передані до військової частини НОМЕР_4 , проте акту-передачі складено не було в зв`язку з неналежним оформленням справ.

Згідно з довідкою Чортківської міської ради №01-47/158 від 06.02.2019 позивач ОСОБА_1 є таким, що перебуває в списках квартирного обліку для покращення житлових умов за місцем проживання з 11.12.2002, згідно рішення виконавчого комітету Чортківської міської ради від 11.12.2002 №774.

Підставою для виключення ОСОБА_1 з квартирного обліку стало рішення об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону від 21 березня 2016 року, оскільки він не надав оновлені документи, які підтверджують право перебування на квартирному обліку, про яке позивач дізнався під час розгляду даної справи.

Жодних доказів того, що ОСОБА_1 отримав вказане рішення суду не було надано.

Як ствердиву судовомузасіданні адвокатВолинець С.А.,що йогодовіритель дізнавсяпро зазначенерішення підчас з`ясуванняобставин уданій справі,яке булонадано представникомоб`єднаноїжитлової комісії з порушенням процесуального порядку подання таких доказів (п.6 ч.3 ст.178 ЦПК України).

Згідно з рішенням об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону капітана запасу ОСОБА_1 зараховано на квартирний облік в Чортківському гарнізоні складом сім`ї одна особа, в загальну чергу з 26.11.2018 на підставі п.5 ст.34 ЖК України.

Відповідно до ч.1 ст.12 Закону України Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей у редакції, яка була чинною на час виникнення спірних правовідносин, військовослужбовцям, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їх сімей надаються жилі приміщення для постійного проживання або за їх бажанням грошова компенсація за належне їм для отримання жиле приміщення.

Частиною 9 статті 12 вказаного Закону, із змінами, внесеними згідно із Законом №1512-VI від 11.06.2009, зазначено, що військовослужбовці, що перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, при звільненні з військової служби в запас або у відставку за віком, станом здоров`я, а також у зв`язку із скороченням штатів або проведенням інших організаційних заходів, у разі неможливості використання на військовій службі залишаються на цьому обліку у військовій частині до одержання житла з державного житлового фонду або за їх бажанням грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення, а в разі її розформування - у військових комісаріатах і квартирно-експлуатаційних частинах районів та користуються правом позачергового одержання житла.

На дату звільнення позивача зі служби у грудні 2002 року було чинним Положення про порядок забезпечення жилою площею у Збройних Силах України, затверджене наказом Міністерства оборони України від 03 лютого 1995 року №20, де пунктом 13 передбачено, що військовослужбовці перебувають на квартирному обліку у військовій частині та КЕЧ району для отримання жилого приміщення, за винятком випадків, передбачених у цьому пункті:

- поліпшення житлових умов, внаслідок чого відпала необхідність для надання іншого жилого приміщення;

- при переміщенні військовослужбовця до нового місця служби у інший населений пункт;

- при засудженні військовослужбовця до позбавлення волі на термін понад 6 місяців, крім умовного засудження;

- при наданні відомостей, що не відповідають дійсності та які стали основою для прийняття на облік або неправомірних дій командування при вирішенні питання про прийняття на облік.

Отже, системний аналіз зазначених норм нормативних актів свідчить про те, що військовослужбовці, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та члени їх сімей мають право на отримання ними житла, а отже і на залишення на обліку до отримання ними житла, в тому числі і у разі звільнення в запас чи відставку, крім випадків передбачених пунктом 13 Положення, який є вичерпним.

У рішенні Конституційного Суду України від 09 лютого 1999 року № 1-рп/99 у справі за конституційним зверненням Національного банку України (справа про зворотну дію в часі законів та інших нормативно-правових актів) зазначено, що за загальновизнаним принципом права закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі. Цей принцип закріплений у частині перші статті 58 Конституції України, за якою дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

Відповідно до статті 5 ЦК України акти цивільного законодавства регулюють відносини, які виникли з дня набрання ними чинності.

Тому доводи відповідачів, що слід застосовувати положення пунктів 2.19, 2.20 Інструкції про організацію забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями, затвердженої наказом Міністра оборони України від 30 листопада 2011 року №737 є безпідставними.

Крім цього, як видно з пояснень відповідачів, що квартирно-облікові справи велися неналежним чином, документи не оновлювалися протягом тривалого часу і лише в 2018 році, в зв`язку з частковим забезпеченням військовослужбовців житлом чи надання грошової компенсації, було відновлено ведення квартирно-облікових справ.

Таким чином, колегія суддів прийшла до висновку, що апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 адвоката Волинця Сергія Анастасовича слід задовольнити частково.

Рішення Чортківського районного суду Тернопільської області від 11 червня 2019 року скасувати і ухвалити нове рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору виконавчий комітет Чортківської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чортківський об`єднаний міський військовий комісаріат Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційний відділ м. Тернопіль Західного територіального управління Міністерства оборони України про визнання протиправними дій та зобов`язання поновити на квартирному обліку для забезпечення житлом задовольнити.

Визнати протиправним дії Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) щодо зарахування капітана запасу ОСОБА_1 на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 26 листопада 2018 року.

Зобов`язати військову частину НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) поновити капітана запасу ОСОБА_1 на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 03 листопада 1993 року, у список осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень з 11 грудня 2002 року, зі складом сім`ї одна особа.

Стягнути з військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) в користь ОСОБА_1 сплачений ним судовий збір в сумі 3 073,6 грн.

Керуючись ст.ст.35,259,374,376,381,382,383,384,389,390ЦПК України,апеляційний суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 адвокатаВолинця СергіяАнастасовича задовольнити частково.

Рішення Чортківського районного суду Тернопільської області від 11 червня 2019 року скасувати і ухвалити нове рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору виконавчий комітет Чортківської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чортківський об`єднаний міський військовий комісаріат Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційний відділ м. Тернопіль Західного територіального управління Міністерства оборони України про визнання протиправними дій та зобов`язання поновити на квартирному обліку для забезпечення житлом задовольнити.

Визнати протиправним дії Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) щодо зарахування капітана запасу ОСОБА_1 на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 26 листопада 2018 року.

Зобов`язати військову частину НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) поновити капітана запасу ОСОБА_1 на квартирний облік у Чортківському гарнізоні для забезпечення житлом в порядку загальної черги з 03 листопада 1993 року, у список осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень з 11 грудня 2002 року, зі складом сім`ї одна особа.

Стягнути з військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України в особі Об`єднаної житлової комісії Чортківського гарнізону (місце знаходження: вул. С.Бандери, 64, м. Чортків, Тернопільська область, поштовий індекс 48500, код ЄДРПОУ 08113718) в користь ОСОБА_1 сплачений ним судовий збір в сумі 3 073,6 грн.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Повний текст судового рішення виготовлений 02 жовтня 2019 року.

Головуючий

Судді

Джерело: ЄДРСР 84693386
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку