open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 686/22203/19

Провадження № 1-кс/686/11545/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Марцинкевич С.А., за участю секретаря судового засідання Демянової О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого про проведення судової експертизи зброї у кримінальному провадженні №62019240000000499 ,

ВСТАНОВИВ:

16 серпня 2019 року слідчий Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому Логін Роман Ілліч звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення судової експертизи зброї.

З матеріалів клопотання вбачається, що ОСОБА_1 , проходячи військову службу за контрактом у військовій частині НОМЕР_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) Державної прикордонної служби України, АДРЕСА_1 ) на посаді водія-електрика групи інженерних робіт відділення інженерного облаштування державного кордону інженерно-технічного відділу, у порушення вимог ст.ст. 17, 65 Конституції України, ст. 17 Закону України «Про оборону України», ч. 1 ст.ст. 1, 24 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», ст.ст. 11, 16, 17, 30, 31, 32, 37, 127, 128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та ст.ст. 1, 4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, 19.06.2019 близько 07 год. 30 хв., на території інженерно-військового містечка відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 (смт. Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області), будучи невдоволеним діями свого начальника за військовим званням та посадою лейтенанта ОСОБА_2 у зв`язку з виконанням ним обов`язків з військової служби, застосував насильство щодо начальника лейтенанта ОСОБА_2 шляхом нанесення останньому удару ножем в область спини, чим заподіяв начальнику лейтенанту ОСОБА_2 тілесні ушкодження у вигляді проникаючого поранення лівої плевральної порожнини, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, чим вчинив заподіяння тілесних ушкоджень начальникові у зв`язку з виконанням ним обов`язків з військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 405 КК України.

19.06.2019 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №62019240000000499 зареєстровано дане кримінальне правопорушення, правова кваліфікація правопорушення ч.3 ст.405 КК України.

19.06.2019 року в ході огляду місця події в приміщенні гуртожитку, який розташований на території земельної ділянки відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у смт. Красноїльськ, Сторожинецького району, Чернівецької області, було вилучено: предмет, схожий на ніж з дерев`яною рукояткою та чохлом чорного кольору, які упаковано в короб помаранчево-білого забарвлення, опечатаний належним чином; змив речовини бурого забарвлення, відібраний з поверхні лінолеума в кімнаті №1 у приміщені даного гуртожитку та поміщений в паперовий конверт білого кольору, опечатаний належним чином; змив речовини бурого забарвлення відібраний з поверхні дерев`яної підлоги коридору даного гуртожитку та поміщений в паперовий конверт білого кольору, опечатаний належним чином.

Для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема, чи є предмет, схожий на ніж холодною зброєю, слідчий просить залучити експерта.

Перевіривши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, в зв`язку з наступним.

Відповідно до ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Ініціатором клопотання доведено, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Керуючись ст.ст.242-244 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

В кримінальному провадженні №62019240000000499 призначити судову експертизу зброї, проведення якої доручити експертам Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, за адресою, м.Вінниця, вул. В.Порика, 8.

На вирішення експертам поставити наступні запитання :

-Чи є предмет, схожий на ніж зброєю?

-Якщо «так», то до якого типу та виду відноситься?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Ініціатору призначенняекспертизи направити експертам предмет, схожий на ніж з дерев`яною рукояткою та чохлом чорного кольору, а також надати в разі необхідності окремі матеріали кримінального провадження № 62019240000000499 та/або їх копії.

Надати дозвілекспертам принеобхідності змінювативластивості об`єктівекспертизи,дозволити повнечи частковезнищення чизастосовувати руйнуючіметоди дляпроведення експертногодослідження Висновок експерта надати ініціаторупризначення експертизи або іншій особі за його дорученням.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 84478849
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку