open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
7/393пн

ГОСПОДАРСЬКИЙ
СУД
Луганської області

91016, м.Луганськ
пл.Героїв ВВВ 3а
тел.55-17-32


ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ
СУД
Луганской области

91016, г.Луганск
пл.Героев ВОВ 3а
тел.55-17-32


П О С Т А Н О В А

Іменем України


05.07.07 Справа № 7/393пн.


Суддя господарського суду Луганської області Калашник Т. Л., при секретарі судового засідання Михайлевич М.Ю., розглянув матеріали справи за позовом


Прокурора м. Луганська в інтересах Ленінської міжрайонної державної податкової інспекції у м. Луганську , м. Луганськ


до Малого приватного підприємства “САЄ”, м. Луганськ

про припинення юридичної особи


в присутності представників сторін:

позивача –Сухаревська С.О., довіреність № 77/10 від 09.01.07;

відповідача –не прибув.

від прокурора –Захаров А.С., посв. № 98 від 28.08.06.

Провадження у справі порушено ухвалою Господарського суду Луганської області від 15.06.07 згідно Господарського процесуального кодексу України.

Згідно ст.17 та п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, який набрав законної сили з 1 вересня 2005 року, до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України, вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України. При цьому підсудність таких справ визначається Господарським процесуальним кодексом України.

Враховуючи суб'єктний склад сторін у справі, де в якості позивача виступає суб'єкт владних повноважень, провадження у даній справі продовжено за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.


Суть спору: позивачем заявлено вимогу про припинення юридичної особи відповідача - Малого приватного підприємства “САЄ”.


Відповідач відзив на позовну заяву та інші витребувані судом документи не надав, участь свого представника у судовому засіданні не забезпечив, про час і місце був повідомлений у встановленому порядку. Справа розглядається по наявній у ній матеріалах.


Розглянувши матеріали справи, вислухавши представника позивача та прокурора, встановивши фактичні обставини справи, оцінивши надані докази, суд, -


в с т а н о в и в:


Мале приватне підприємство “САЄ” зареєстроване у виконавчому комітеті Луганської міської ради народних депутатів 08.12.93, реєстраційний № 92/1825. Юридична адреса: м. Луганськ, вул. Білоруська, 104. Керівником підприємства є Соболєв Анатолій Олексійович.

Позивачем заявлено вимогу про припинення юридичної особи у зв'язку з тим, що підприємство більше року, а саме з моменту реєстрації, не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.


Оцінивши надані документи, суд дійшов висновку про обґрунтованість заявлених вимог з огляду на наступне.

Матеріалами справи, висновком Ленінської міжрайонної державної податкової інспекції у м. Луганську від 05.07.07 № 22248/10 підтверджується, що звітність згідно з діючим законодавством не здається з моменту реєстрації.

Відповідачем вимоги позивача не оспорені.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Згідно з п. 2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003р. № 755 –IV “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

За таких обставин заява підлягає задоволенню.


Питання по судових витратах не вирішується, оскільки прокурор звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.


Згідно ст. 160, 167 Кодексу адміністративного судочинства оголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено представників сторін про те, що повний текст постанови буде виготовлений та підписаний у п’ятиденний строк.


На підставі викладеного, керуючись ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 128, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд


п о с т а н о в и в :


1. Припинити юридичну особу –Мале приватне підприємство “САЄ”, м. Луганськ, вул. Білоруська, 104, ідентифікаційний код 21756653.

2. Копію даної постанови направити Управлінню державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради (м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 14), після набрання постановою законної сили.


Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.


Постанову складено у повному обсязі та підписано 09.07.07.





Суддя Т. Л. Калашник

Пом. Судді Ю.А.Зайцева

Джерело: ЄДРСР 838637
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку