open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 761/15769/18

Провадження №1-кп/761/914/2019

В И Р О К

іменем України

19 серпня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

Головуючого судді ОСОБА_1

за участю прокурора ОСОБА_2

обвинуваченої ОСОБА_3

захисника адвоката ОСОБА_4

при секретарі ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали кримінального провадження відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Ірпінь, Київської області, українки, громадянки України, з вищою освітою, раніше не судимої, маючу на утриманні неповнолітню дитину, зареєстровану та проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 ,

обвинуваченої у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3 ст.191, ч.3 ст. 362 КК України (внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018100100000122 від 05.01.2018 року), -

в с т а н о в и в :

Так, в судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_3 , перебуваючи на посаді начальника відділу контролю правильності призначення пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, діючи із прямим умислом і корисливим мотивом, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділа коштами Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, шляхом створення фіктивної електронної пенсійної справи із зазначенням номера карткового рахунку, куди нараховувалось пенсійне забезпечення, до якого в неї був доступ, та в подальшому використала нараховані кошти на власний розсуд, при наступних обставинах.

Так, 27.05.2014 відповідно до наказу № 234/к ОСОБА_6 призначено на посаду заступника начальника відділу контролю призначення та виплати пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян.

Відповідно до наказу від 05.12.2014 № 667/к внесені зміни до облікових даних ОСОБА_6 після реєстрації шлюбу 26.09.2014 змінила прізвище на ОСОБА_7 .

Відповідно до розділу 2 посадової інструкції заступника начальника відділу контрою призначення та виплати пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян ОСОБА_3 , затвердженої 26.05.2014 визначено, що вказана посадова особа:

«організовує роботу та здійснює керівництво роботою відділу; проводить роз`яснювальну роботу щодо норм застосування Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб»; здійснює контроль за правильністю та законністю первинного призначення і перерахунку, переведення з одного виду пенсії на інший вид пенсії, виплати допомоги на поховання пенсіонера, нарахування одноразової грошової допомоги сім`ї померлого пенсіонера, виплати недоотриманої пенсії, поновлення виплати пенсії особам, виконання постанов та виплата пенсій на умовах Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» спеціалістами відділів пенсійного забезпечення, які входять в структуру управління; здійснює контроль за правильністю оформлення платіжних доручень та сумою виплати, перевіряє правильність обробки пенсійних справ в електронній базі даних ПВП ДКГ; здійснює контроль за веденням діловодства, збереження документів у відповідності із чинним законодавством та інші».

З 23.09.2015 ОСОБА_3 , відповідно до наказу від 22.09.2015 № 593/к призначено на посаду начальника відділу контролю правильності призначення пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві (код ЄДРПОУ 22869069) розташоване м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 16. (далі ГУ ПФУ у м. Києві) Вказана посада відноситься до категорії «Б» державної служби.

Положенням «Про управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян ГУПФУ у м. Києві, затвердженого 28.09.2016 наказом №135, з яким ознайомлена ОСОБА_3 цього ж дня, передбачено наступне:

«п. 5.23 ...начальник відділу контролю правильності призначення пенсій безпосередньо здійснює керівництво відповідним відділом, спрямовує його діяльність, організовує та забезпечує виконання функцій, покладених на відділ відповідно до законодавства, внутрішнього трудового розпорядку та Регламенту роботи головного управління, визначає порядок роботи відділу, розподіляє роботу між працівниками, несе ^ персональну відповідальність, звітує перед начальником про виконання покладених на відділ завдань, підписує документи в межах компетенції та візує документи, що подаються начальнику головного управління, його заступникам.

п. 5.26. начальник відділу контролю правильності призначення пенсій працює з інформацією, що становить державну таємницю та службову інформацію. А саме проводить контроль по призначенню та виплаті пенсій військовослужбовцям СБУ, СЗР, розвідувального органу Адміністрації ДПС, ГУР та іншим категоріям громадян.»

Таким чином, ОСОБА_3 , перебуваючи у ГУ ПФУ в м. Києві на посаді заступника начальника відділу контролю призначення та виплати пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян та на посаді начальника відділу контролю правильності призначення пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян, яка пов`язана з виконанням організаційно-розпорядчих обов`язків, а також виконуючи інші повноваження, передбачені діючим законодавством і підзаконними актами, відповідно до п. 1 примітки до ст. 364 КК України, є службовою особою.

Приблизно в листопаді 2014 року у ОСОБА_3 виник умисел зловживаючи своїм службовим становищем, заволодіти коштами ГУ ПФУ у м. Києві та використати отримані кошти на власні потреби.

Так, ОСОБА_3 спланувала внести до електронної системи з Перерахунку виплати пенсій деяким категоріям громадян (далі ПВП ДКГ), завідомо неправдиві відомості про існування пенсійної справи, в якій вказати номер рахунку для зарахування пенсії, до якого в неї був би доступ, та в подальшому, самостійно здійснювати по вказаній справі розрахунки та вносити зміни до відповідних електронних відомостей про виплату пенсій з метою отримання коштів на картковий рахунок. З метою уникнення передчасного викриття щодо вчинюваних дій, створення уявлення про законність та достовірність введених до електронної бази ПВП ДКГ відомостей щодо фіктивної пенсійної справи, ОСОБА_3 , вирішила використати логін та пароль інших працівників відділу. В подальшому, з метою отримання необхідних відомостей, ОСОБА_3 , у невстановлені дати листопада 2014 року, у невстановлений час, перебуваючи в каб. 116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, періодично підходила до працівників для запам`ятовування під час введення та збереження відомостей, щодо їх персональних логінів та паролей. В результаті незаконних дій ОСОБА_3 , остання дізналась та зберегла відомості про особисті логін та пароль головного спеціаліста ОСОБА_8 , U-26002-163 та заступника начальника відділу ОСОБА_9 , U-26002-74.

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, ОСОБА_3 , вирішила використати частково анкетні данні свого брата, ОСОБА_10 . Після чого, у листопаді 2014 року ОСОБА_3 , не повідомляючи про свої дійсні наміри, під приводом заощадження коштів на навчання синові, звернулась до ОСОБА_10 з проханням відкрити на його ім`я картковий рахунок в АТ «Ощадбанк», на що останній, довіряючи своїй сестрі, не здогадуючись про дійсні наміри останньої, погодився.

У подальшому, 24.11.2014, у невстановлений час, ОСОБА_3 та ОСОБА_10 , прибули до філії АТ «Ощадбанк» № 10026/0124, що за адресою м. Київ, вул. Тулузи, З-А, де останній уклав договір №2102793 про відкриття та обслуговування рахунку, випуск та надання платіжної картки. Згідно вказаного договору ОСОБА_10 було відкрито рахунок № НОМЕР_1 та надано платіжну картку типу Mastercard Debit Standart та ПІН-конверт до неї. Після чого, ОСОБА_10 , на прохання ОСОБА_3 , перебуваючи у вказаному місці, 24.11.2014, віддав останній отриману платіжну картку та ПІН-конверт до неї, та в подальшому за вказану картку не запитував та про рух коштів по ній не дізнавався.

Цього ж дня, тобто 24.11.2014, приблизно о 09 год. 41 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін U-26002-163, що закріплений за головним спеціалістом ОСОБА_8 , внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме ввела недостовірні відомості про призначення пенсії за пенсійною справою №2601025715 на ім`я ОСОБА_11 ,

відобразивши при цьому у визначених в програмі графах недостовірні відомості щодо ідентифікаційного коду, дати народження, місця роботи та посади, вислуги, місця проживання та інші, при цьому вказала рахунок для виплати пенсії №26257501750490, до якого у неї був доступ та яким вона могла розпоряджатись. Використовуючи вказаний логін, ОСОБА_3 в системі ПВП ДКГ було сформовано електронне доручення на доплату та пенсійний лист на щомісячний розмір пенсії на ім`я ОСОБА_10 . Вказані відомості ОСОБА_3 в системі ПВП ДКГ було відправлено для підтвердження та оплати. Так як остання, згідно посадових обов`язків, була відповідальна за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей, та повинна була виявляти факти, що нею вчинились, ОСОБА_3 , умисно вказаних дій не вичинила чим підтвердила достовірність відомостей та відправила дані для опрацювання та включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.12.2014 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 57489.22 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_3 , заволоділа чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, тобто вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 191 КК України.

Крім того, ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчиненому правопорушенні, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601025715.

Реалізуючи свій протиправний умисел, 29.12.2014, приблизно о 09 год. 50 хв., ОСОБА_3 , перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін U-26002-163, що закріплений за головним спеціалістом ОСОБА_8 , внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме здійснила перерахунок на підставі якого сформувала електронне доручення на доплату та розпорядження на збільшення розміру пенсії, тим самим сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601025715 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.01.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 20188.12 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601025715.

Реалізуючи свій протиправний умисел, 29.01.2015, приблизно о 17 год. 00 хв. ОСОБА_3 , перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін U-26002-163, що закріплений за головним спеціалістом ОСОБА_8 , внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні ф документи за підробленою нею пенсійною справою №2601025715 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи своє службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.02.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 8 426.56 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Розуміючи незаконність вчинених дій, ОСОБА_3 , як керівник відділення, знаючи про категорії справ, які будуть перевірятись, з метою приховання скоєного нею правопорушення, вчинила дії що унеможливили б виявлення неправомірних пенсійних виплат по підробленій нею пенсійній справі №2601025715 на ім`я ОСОБА_10

25.02.2015 перебуваючи у своєму службовому кабінеті, №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін U-26002-163, що закріплений за головним спеціалістом ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме закрила пенсійну справу №2601025715 по причині смерті пенсіонера, тим самим вчинила всі дії щоб вказана справа не потрапила до перевірки, з метою прикриття вчиненого правопорушення.

Крім того, ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, для чого прийняла рішення про повторне недостовірне внесення змін до електронної системи ПВП ДКГ, шляхом створення фіктивної пенсійної справи.

Для реалізації свого протиправного умислу, ОСОБА_3 , з метою надання правдоподібності введених даних до електронної системи прийняла рішення користуватись раніше отриманими незаконним шляхом логінами та паролями працівників управління, а саме: U-26002-163, що закріплений за головним спеціалістом ОСОБА_8 та U-26002-74, що закріплений за заступником начальника відділу ОСОБА_9

26.02.2015, о 11 год. 30 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме ввела недостовірні відомості про призначення пенсії за пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 , відобразивши при цьому у визначених в програмі графах недостовірні відомості щодо ідентифікаційного коду, дати народження, місця роботи та посади, вислуги, місця проживання та інші, при цьому вказала рахунок для виплати пенсії №26257501750490, до якого у неї був доступ та яким вона могла розпоряджатись. Після чого, ОСОБА_3 було сформовано в системі ПВП ДКГ виплатні документи по пенсійній справі №2601027343.

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.03.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 60 357.94 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 30.03.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 30.03.2015, о 16 год. 17 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.04.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 29933.87 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 28.04.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 28.04.2015, о 14 год. 38 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.05.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 29933.87 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 27.05.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 27.05.2015, о 15 год. 02 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.06.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 38710.35 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 25.06.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343. Цього ж дня, тобто 25.06.2015, о 17 год. 42 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично. У наслідок вчинених дій, 06.07.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 47486.83 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 28.07.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі № 2601027343.

Цього ж дня, тобто 28.07.2015, о 16 год. 55 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою № 2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.08.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 60 357.94 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 27.08.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі № 2601027343.

Цього ж дня, тобто 27.08.2015, о 12 год. 45 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті № 116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною ф за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 07.09.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 51 091.26 грн., 4 якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 30.09.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 30.09.2015, о 20 год. 20 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.10.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 67 5 66.80 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 28.10.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 28.10.2015, о 19 год.12 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.11.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 60 357.94 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 26.11.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 26.11.2015, о 15 год. 00 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною ) за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 07.12.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 гри., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 26.12.2015 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 26.12.2015, о 09 год. 59 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 29.12.2015 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 28.01.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 28.01.2016, о 10 год. 15 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.02.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний ф розсуд.

Крім того, 26.02.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 26.02.2016, о 08 год. 14 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 04.03.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 29.03.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 29.03.2016, о 17 год. 18 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.04.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 27.04.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 27.04.2016, о 17 год. 26 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною Р за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.05.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 74 775.66 грн., і якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 30.05.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 30.05.2016, о 10 год. 28 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою і №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.06.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 74775.66 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 29.06.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених л правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 29.06.2016, о 16 год. 34 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.07.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 74775.66 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 30.07.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 30.07.2016, о 14 год. 19 хв., перебуваючи на своєму робочому і місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін

невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною | за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ЛФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 04.08.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 74775.66 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 29.08.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 29.08.2016, о 17 год. 25 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих лій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.09.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 29.09.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 29.09.2016, о 11 год. 03 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін . невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих лій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ЛФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.10.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний , розсуд.

Крім того, 26.10.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 26.10.2016, о 17 год. 19 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих лій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 04.11.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 7 4 77 5.66 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 29.11.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 29.11.2016, о 11 год. 09 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих лій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 05.12.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 7 8 380.09 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 24.12.2016 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 24.12.2016, о 12 год. 12 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ТФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 27.12.2016 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 7 4 77 5.66 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 30.01.2017 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння кощтами ГУ ПФУ у і Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 30.01.2016, о 16 год. 00 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою № 22601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ЛФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.02.2017 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 71 171.23 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, 28.02.2017 ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених, правопорушеннях, прийняла рішення, про повторне заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, по створеній нею фіктивній електронній пенсійній справі №2601027343.

Цього ж дня, тобто 28.02.2016, о 12 год. 55 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, незаконно внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала електронні виплатні документи за підробленою нею пенсійною справою № 2601027343 на ім`я ОСОБА_10 .

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У наслідок вчинених дій, 06.03.2017 з рахунку ГУ ПФУ у м. Києві №2560631426 в якості пенсії було зараховано кошти на рахунок № НОМЕР_1 в сумі 74775.66 грн., якими ОСОБА_3 , маючи доступ до вказаного рахунку, розпорядилась на власний розсуд.

Розуміючи незаконність вчинених дій, ОСОБА_3 , як керівник відділення, знаючи про категорії справ, які будуть перевірятись, з метою приховання вчиненого нею правопорушення, остання вчинила дії, що унеможливили б виявлення неправомірних пенсійних виплат по підробленій нею пенсійній справі №2601027343 на ім`я ОСОБА_10

В березні 2017 року, у невстановлений час, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи власний логін 11-26002-96 та пароль, ОСОБА_3 , внесла :міни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме сформувала атестат та відправила створену нею фіктивну пенсійну справу №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 до Сумської області, вказавши як підставу - зміну місця проживання пенсіонера, тим самим вчинила всі дії, щоб вказана справа не потрапила до перевірки, з метою приховання вчиненого правопорушення.

Всього за період з грудня 2014 року по березень 2017 року ОСОБА_3 , використовуючи службове становище, шляхом внесення змін до електронної системи ПВП ДКГ, заволоділа коштами ГУ ПФУ у м. Києві в сумі 1 703 080 грн.

Згідно висновку експертів № 064/18 за результатами проведення комісійної судово-економічної експертизи по кримінальному провадженню №12018100100000122 від 21.03.2018 «За наявними матеріалами, документально підтверджується перерахування коштів (пенсії) по фіктивній пенсійній справі за період грудень 2014р.- березень 2017р. у загальній сумі 1 703 080 грн. на картковий рахунок ОСОБА_10 № НОМЕР_1 , відкритий у ПАТ «Державний ощадний банк України».

За наявними матеріалами, документально підтверджуються висновки Службового розслідування «Висновок за результатами службового розслідування стосовно начальника відділу контролю правильності призначення пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві ОСОБА_3 » від 25.01.2018р., щодо завдання збитків (матеріальної шкоди) Пенсійному фонду України на загальну суму 1 703 080 грн., внаслідок неправомірної виплати пенсії по фіктивній пенсійній справі на ім`я ОСОБА_10 за період грудень 2014р.- березень 2017р. у сумі 1 703 080 грн.»

Таким чином, ОСОБА_3 , заволоділа чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, повторно, тобто вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, ОСОБА_3 , під час заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, в період з листопада 2014 по березень 2017 року в сумі 1 703 080 грн., вчинила несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, шляхом її зміни, маючи відповідний доступ, що заподіяло значну шкоду при наступних обставинах.

Для виконання покладених обов`язків на правників управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві була розроблена та впроваджена в роботу автоматизована система призначення та виплати пенсій деяким категоріям громадян (далі ПВП ДКГ). Остання призначена для автоматизованої обробки документів для призначення (перерахунку) та виплати пенсії відповідно до Закону України від 09.04.1992 № 2262-ХІІ "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (далі - Закон 2262).

Подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", крім пенсій військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, та постанови Кабінету Міністрів України від 02.11.2006 № 1522 "Про передачу органам Пенсійного фонду України функцій з призначення і виплати пенсій деяким категоріям громадян", регулюються Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30.01.2007 №3-1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15.02.2007 за № 135/13402, (далі - Порядок 3-1).

Пунктом 21 Порядку 3-1 визначено, що заява про призначення пенсії з усіма поданими документами та рішенням про призначення пенсії зберігаються в окремій пенсійній справі на кожного пенсіонера. Пенсійні справи зберігаються в органах, що призначають пенсії, за місцем проживання пенсіонерів.

Статтею 60-1 Закону 2262 визначено, що посадові особи органів пенсійного забезпечення, з вини яких безпідставно сплачено пенсіонерові зайві або занижені суми ) пенсії, несуть відповідальність відповідно до закону.

Статтею 65 Закону 2262 визначено, що особи, винні в порушенні законодавства про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб, зазначених у цьому Законі, а також у несвоєчасному оформленні або поданні документів для призначення пенсії, у видачі для оформлення пенсій недостовірних даних і документів, несуть цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Обсяги доступу до автоматизованих систем Пенсійного фонду визначаються посадовими обов`язками працівників, зокрема Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, іншими його внутрішніми розпорядчими документами.

Питання експлуатації ПВП ДКГ призначення та виплати пенсій деяким категоріям громадян регулюються, зокрема відповідною Експлуатаційною документацією (Інструкцією користувача).

Згідно Інструкції користувача ПВП ДКГ п. 1.1 «підсистема ПВП ДКГ розроблена у архітектурі WEB-орієнтованої інформаційної системи (аналогічно СПОВ-МЗ-06 та WEB-СОК)

п. 1.3 «...система розподілу доступу базується на реєстрації користувачів, з якими асоційовані набори їх повноважень (ролі)..»

27.09.2012 згідно заявки на встановлення прав доступу до інформаційних ресурсів оператора інформаційно-телекомунікаційної системи ГУ ПФУ в м. Києві ОСОБА_12 встановлено рівень доступу VPENS та підключено до бази даних «ПВП ДКГ» надавши для реєстрації та входу у систему логін U26002-96 із правами користувача головного спеціаліста.

У подальшому ОСОБА_3 , під час зміни пароля для входу до вказаної бази, періодично надавались відомості про займану посаду з метою коригування прав користувача в системі ПВП ДКГ. Згідно журналу реєстрації та заміни даних користувачів вказаної системи: з 24.10.2014 ОСОБА_12 .В мала доступ як заступник начальника відділу контролю призначення та виплати пенсії, а з 22.10.2015 як начальник відділу контролю.

Приблизно в листопаді 2014 року у ОСОБА_3 виник умисел на особисте збагачення шляхом заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві та використання отриманих коштів на власні потреби.

Так, ОСОБА_3 , спланувала, несанкціоновано внести зміни до електронної системи ПВП ДКГ, шляхом введення завідомо неправдивих даних про існування пенсійної справи, в якій вказати номер рахунку для зарахування пенсії, до якого в неї був би доступ, та в подальшому, самостійно здійснювати по вказаній справі розрахунки та вносити зміни до відповідних електронних відомостей про виплату пенсій з метою отримання коштів на картковий рахунок. З метою уникнення передчасного викриття щодо вчинюваних дій, створення уявлення про законність та достовірність введених до електронної бази ПВП ДКГ відомостей щодо фіктивної пенсійної справи, ОСОБА_3 , вирішила використати логін та пароль інших працівників відділу із такими ж та меншими правами користувача ніж у неї. У подальшому, з метою отримання необхідних відомостей, ОСОБА_3 , у невстановлені лати листопада 2014 року, у невстановлений час, перебуваючи в каб. 116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, періодично підходила до працівників для запам`ятовування під час введення та збереження відомостей, щодо їх персональних логінів та паролей. В результаті незаконних дій ОСОБА_3 , остання дізналась та зберегла відомості про особисті логін та пароль ОСОБА_8 , U-26002-163 та ОСОБА_9 , U-26002-74 із рівнями доступу головний спеціаліст та заступник начальника відділу відповідно.

24.11.2014 приблизно о 09 год. 41 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін U-26002-163, що закріплений за головним спеціалістом ОСОБА_8 , несанкціоновано внесла зміни до електронної системи ПВП ДКГ, а саме ввела недостовірні відомості про призначення пенсії за пенсійною справою №2601025715 на ім`я ОСОБА_11 , відобразивши при цьому у визначених в програмі графах недостовірні відомості щодо ідентифікаційного коду, дати народження, місця роботи та посади, вислуги, місця проживання та інші, при цьому вказала рахунок для виплати пенсії №26257501750490, до якого у неї був доступ та яким вона могла розпоряджатись. Використовуючи вказаний логін ОСОБА_3 , несанкціоновано в системі ПВП ДКГ було внесено зміни шляхом формування доручення на доплату та пенсійний лист на щомісячний розмір пенсії на ім`я ОСОБА_10 . Вказані відомості ОСОБА_3 в системі ПВП ДКГ було відправлено для підтвердження та оплати.

У подальшому в наслідок несанкціонованих змін в системі ПВП ДКГ вчинених ОСОБА_3 по підробленій пенсійній справі №2601025715, яка існувала лише у вказаній системі за період з грудня 2014 по лютий 2015 року було виплачено ГУ ПФУ в м. Києві на рахунок № НОМЕР_1 кошти в сумі 86 103, 90 грн., якими ОСОБА_3 розпорядилась на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_3 , не будучи викритою у вчинених правопорушеннях, прийняла рішення, заволодіння коштами ГУ ПФУ у м. Києві, продовжуючи несанкціоноване внесення змін до електронної системи ПВП ДКГ, шляхом створення фіктивної пенсійної справи.

Для реалізації свого протиправного умислу, ОСОБА_3 , з метою надання правдоподібності введених даних до електронної системи прийняла рішення користуватись раніше отриманими незаконним шляхом логінами та паролями працівників управління, а саме: U-26002-163, що закріплений за головним спеціалістом ОСОБА_8 та U-26002-74, що закріплений за заступником начальника відділу ОСОБА_9 та своїм.

26.02.2015 о 11 год. 30 хв., перебуваючи на своєму робочому місці, в кабінеті №116 по вул. Т. Шамрила, 19 в м. Києві, ОСОБА_3 , діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи логін невстановленої особи, із рівнем доступу нищим ніж у неї, несанкціоновано внесла зміни до електронної системи ПВП ЛКГ, а саме ввела недостовірні відомості про призначення пенсії за пенсійною справою №2601027343 на ім`я ОСОБА_10 , відобразивши при цьому у визначених в програмі графах недостовірні відомості щодо ідентифікаційного коду, дати народження, місця роботи та посади, вислуги, місця проживання та інші, при цьому вказала рахунок для виплати пенсії №26257501750490, до якого у неї був доступ та яким вона могла розпоряджатись. Після чого, ОСОБА_3 було сформовано в системі ПВП ДКГ електронні виплатні документи по пенсійній справі №2601027343.

У подальшому, ОСОБА_3 , згідно посадових обов`язків, будучи відповідальною за перевірку відображених в системі ПВП ДКГ відомостей з правильності нарахування пенсій, використовуючи службове становище, умисно, не вчинила будь-яких викриваючих дій, та в подальшому введені данні були відправлені для включення в загальну відомість ГУ ПФУ у м. Києві для виплати, що здійснюється в системі автоматично.

У подальшому в наслідок несанкціонованих змін в системі ПВП ДКГ вчинених ОСОБА_3 по підробленій пенсійній справі №2601027343, яка існувала лише у вказаній системі за період з березня 2015 по березень 2017 року було виплачено ГУ ПФУ в м. Києві на рахунок № НОМЕР_1 кошти в сумі 1616976,35 грн., якими ОСОБА_3 розпорядилась на власний розсуд.

В наслідок несанкціонованих змін в системі ПВП ДКГ вчинених ОСОБА_3 остання незаконно заволоділа коштами ГУ ПФУ в м. Києві в сумі 1 703 080 гри., чим здіяла значну шкоду останньому.

Таким чином, ОСОБА_3 , несанкціоновано змінила інформацію, яка оброблюється в автоматизованих системах, маючи право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду, тобто вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 3 ст. 362 КК України.

Обвинувачена ОСОБА_3 допитана у суді, не оспорюючи час, місце, спосіб, мотив і мету, вину по обвинуваченню за кримінальними правопорушеннями передбаченими ч.2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 362 КК України визнала повністю, щиро розкаялась.

Обвинувачена ОСОБА_3 , в судовому засіданні надала показання, що дійсно вона в указані в обвинувальному акті дні та час заволоділа чужим майном, повторно, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та несанкціоновано змінила інформацію, яка оброблюється в автоматизованих системах, маючи право доступу до неї, що завдало значну шкоду.

Відповідно до ч. 2 ст. 349 КПК України дослідження доказів по даному кримінальному провадженню по кримінальним правопорушенням, у вчиненні яких обвинувачується ОСОБА_3 , щодо часу, місця, способу, виду і розміру шкоди, мотиву та мети, форми вини за кримінальними правопорушеннями, які ніким не оспорюються, визнано недоцільним у зв`язку із відсутністю сумнівів у правильності розуміння їх змісту учасниками судового провадження, добровільності їх позицій.

Таким чином, суд приходить до висновку, що винність ОСОБА_3 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 362 КК України, а саме, у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та несанкціонованою зміною інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, маючи право доступу до неї, що завдало значну шкоду.

При призначенні покарання ОСОБА_3 , суд враховує характер та ступінь суспільної небезпечності вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченої та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставини, що пом`якшують покарання обвинуваченій ОСОБА_3 , суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, тяжкі сімейні обставини.

Обставини, що обтяжують покарання стосовно обвинуваченої ОСОБА_3 , судом не встановлено.

Призначаючи вид і міру покарання обвинуваченій ОСОБА_3 , суд враховує характер і ступінь небезпечності вчиненого нею злочину, сукупність всіх обставин його вчинення, дані про особу обвинуваченої, що обвинувачена визнала свою вину, щиро розкаялась, раніше не судима, має на утриманні неповнолітню дитину.

Тому, суд приходить до висновку, про призначення їй покарання за ч. 2 ст. 191 КК України у виді обмеження волі строком на 3 роки з позбавленням права займати розпорядчо-господарські посади на строк 3 роки, за ч. 3 ст. 191 КК України у виді обмеження волі строком на 4 роки з позбавленням права обіймати розпорядчо-господарські посади на строк 3 роки та за ч. 3 ст. 362 КК України у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права обіймати розпорядчо-господарські посади на строк 3 роки, з урахуванням вимог ч. 1 ст. 70 КК України та звільнивши її від відбування покарання з випробуванням, на підставі ст. 75 КК України.

Саме таке покарання на думку суду буде достатнім для її виправлення та попередження нових злочинів.

Цивільний позов по кримінальному провадженню задовольнити повністю.

Судові витрати по справі стягнути з обвинуваченої.

Речовий доказ залишити в матеріалах справи.

Керуючись ст.ст. 369-371, 374 КПК України, суд -

З А С У Д И В:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України та призначити їй за цією статтею покарання у вигляді 3 (трьох) років обмеження волі з позбавленням права обіймати розпорядчо-господарські посади на строк 3 (три) роки.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України та призначити їй за цією статтею покарання у вигляді 4 (чотирьох) років обмеження волі з позбавленням права обіймати розпорядчо-господарські посади на строк 3 (три) роки.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України та призначити їй за цією статтею покарання у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати розпорядчо-господарські посади на строк 3 (три) роки.

Остаточне покарання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначити у відповідності до ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання біль суворим, у вигляді позбавлення волі строком на - 4 (чотири) роки з позбавленням права обіймати розпорядчо-господарські посади на строк 3 (три) роки.

Звільнити від кримінальної відповідальності ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на підставі статті 75 КК України з іспитовим строком 3 (три) роки.

Відповідно до ст. 76 КК України зобов`язати її повідомляти органи пробації про зміну місця проживання, періодично з`являтися в ці органи для реєстрації.

Цивільний позов заявлений Київською місцевою прокуратурою № 10 в інтересах Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві задовольнити повністю.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь держави, в особі Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, 04053, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, буд. 16, ЄДРПОУ 42098368, р/р НОМЕР_2 в філії ТВБВ № 10026/0159 Головного управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк», МФО 322669 1703080 (один мільйон сімсот три тисячі вісімдесят гривень) матеріальної шкоди.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь держави, процесуальні витрати понесені на проведення комісійної судово-економічної експертизи, відповідно до висновку № 032/18 від 21.03.2018 , в розмірі, в розмірі 50050 (п`ятдесят тисяч п`ятдесят) гривень.

Речові докази залишити в матеріалах справи.

На вирок можуть бути подані учасниками судового провадження апеляційні скарги до Київського апеляційного суду через Шевченківський районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з моменту його проголошення, а особою, яка перебуває під вартою, - в той же строк із моменту отримання його копії. Якщо вирок ухвалено без виклику особу, яка його оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_13

Джерело: ЄДРСР 83843774
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку