open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

154/2197/19

1-кп/154/219/19

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2019 року м. Володимир-Волинський

Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Володимир-Волинський кримінальне провадження № 12019030060000442 по обвинуваченню:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. с. Яковичі Володимир-Волинського району Волинської області, громадянина України, з середньою освітою, не одруженого, не працюючого, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Судом визнано доведеним, що ОСОБА_4 з березня по 01 липня 2019 року на власній присадибній земельній ділянці, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , без передбаченого законом дозволу, незаконно вирощував 15 (п`ятнадцять) рослин роду конопель, які згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 770 від 06 травня 2000 року «Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів» віднесено до рослин, які містять наркотичні засоби і обіг яких допускається для промислових цілей.

01 липня 2019 року працівниками Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області вказаний посів конопель було виявлено та вилучено.

Згідно висновку експерта № 340 від 08 липня 2019 року надані на дослідження рослини зеленого кольору, які вилучені з вищевказаної земельної ділянки, відносяться до рослин роду конопель.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив незаконне вирощування конопель, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.310 КК України.

На підставі ч.3 ст.349 КПК України, за клопотаннями та згодою сторін, судом визнано недоцільним дослідження доказів, стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений правильно розуміє зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позицій немає та роз`яснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Суд обмежився допитом обвинуваченого ОСОБА_4 та дослідженням документів, які характеризують його як особу.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнавповністю,у вчиненомущиро розкаявся. Підтвердив факт і обставини вчинення злочину, так як це зазначено у пред`явленому йому обвинуваченні. Просив суд суворо його не карати.

Оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що винуватість ОСОБА_4 у вчиненому ним кримінальному правопорушенні доведена повністю, а його неправомірні дії кваліфіковано вірно за ч.1 ст.310 КК України, оскільки він вчинив незаконне вирощування конопель у кількості 15 рослин.

При призначенні покарання обвинуваченому по даній справі суд суворо дотримується принципів законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання, маючи на увазі, що метою покарання засудженого є його виправлення, виховання та соціальна реабілітація, запобігання вчиненню нових злочинів та враховує обставини кримінального правопорушення, його наслідки, характер та ступінь участі обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, ступінь його тяжкості, дані про особу винного, обставини, що пом`якшують та обтяжують його покарання.

Злочин вчинений ОСОБА_4 у відповідності до ст.12 КК України за ступенем суспільної небезпеки класифікується як злочин невеликої тяжкості.

Обставини, що обтяжують покарання відсутні.

Обставинами, що пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Також з врахуванням думки сторони публічного обвинувачення, особи ОСОБА_4 , який раніше до кримінальної відповідальності не притягався, посередньо характеризується за місцем свого проживання, на обліках у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, із врахуванням його психологічного ставлення до вчиненого, суд вважає що достатнім та необхідним для його виправлення та перевиховання буде призначення покарання в межах санкції статті, за якою він притягується до кримінальної відповідальності без обмеження волі та арешту.

Відповідно до ч.2 ст.50 КК України, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами.

За такихобставин справи,суд вважаєза необхіднепризначити обвинуваченому ОСОБА_4 покарання за ч.1 ст.310 КК України у виді штрафу в мінімально визначеному розмірі в межах санкції частини цієї статті.

Процесуальні витрати підлягають до стягнення з обвинуваченого ОСОБА_4 на користь держави.

Речові докази по справі вирішити в порядку ст. 100 КПК України.

Заходи забезпечення кримінального провадження не застосовувалися. Цивільний позов не заявлявся.

Керуючись ч.1 ст.310 КК України, ст.ст. 349, 370-371, 373-374 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.310 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави витрати за проведення експертизи матеріалів, речовин та виробів з дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів в сумі 1413 (одна тисяча тринадцять) грн. 09 коп.

Речові докази:

- 15 (п`ятнадцять) рослин конопель, які зберігаються в камері схову речових доказів у Володимир-Волинському ВП ГУНП у Волинській області знищити.

Вирок може бути оскаржено до Волинського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Головуючий (підпис)

Згідно з оригіналом.

Суддя Володимир-Волинського міського суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 83256721
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку