open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 344/12991/19

Провадження № 1-кс/344/6971/19

У Х В А Л А

19 липня 2019 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 про проведення експертизи в кримінальному провадженні № 12019090000000447 від 09.07.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. ст. 152 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

в клопотанні вказано, що 08.07.2019 близько 21.00 год. ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , прийшов в гості до своєї знайомої ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає в АДРЕСА_1 , де вони удвох вживали спиртне, і під час яких у ОСОБА_4 виник умисел вступити із ОСОБА_5 у статеві відносини природнім та неприроднім способом. Після розпивання спиртного ОСОБА_4 , перебуваючи в будинку ОСОБА_5 , у ніч із 08.09.2019 на 09.07.2019 діючи умисно, з метою задоволення своєї пристрасті, скориставшись її безпораднім станом, який виник внаслідок вживання нею значної кількості алкоголю, без її добровільної згоди, вчинив щодо неї дії сексуального характеру, пов`язані із вагінальним та анальним проникненням в тіло потерпілої, в ході чого спричинив їй тілесні ушкодження, внаслідок яких у потерпілої настав постгемарогічний шок важкого ступеня, розрив анального сфінктера, прямої кишки, кровотеча, від чого потерпіла ОСОБА_5 через деякий час померла. Під час проведення досудового розслідування у потерпілої ОСОБА_5 було відібрано зрізи нігтів з обох рук. Для з`ясування обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження, а саме наявності крові та клітин, необхідні спеціальні знання, у зв`язку із цим виникла необхідність у звернені до суду з клопотанням про проведення судово-цитологічної експертизи.

Сторони в судове засідання не з`явились, слідчий просив розглянути клопотання без його участі.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

В клопотанні слідчого вказано на звернене до суду прохання надати експертові дозвіл на часткове або повне знищення об`єктів у дослідженні.

Таким чином клопотання обгрунтовано правовими підставами.

Відповідно до зазначеного суд, -

П О С Т А Н О В И В :

клопотання задовольнити.

Призначити судово-цитологічну експертизу, проведення експертизи доручити Івано-Франківському обласному бюро судово-медичних експертиз, що за адресою вул. Новгородська, 15 Б, м. Івано-Франківськ.

Перед експертом поставити наступні запитання:

- чи є в піднігтьовому вмісті потерпілої ОСОБА_5 сліди крові клітини?

- якщо так, то яка її групова та родова належність?

- чи можуть дані сліди крові чи клітини належати потерпілій ОСОБА_5 .?

- чи можуть дані сліди крові чи клітини належати підозрюваному ОСОБА_6 .?

Надати дозвіл на часткове або повне знищення об`єктів у дослідженні.

Отримання висновку експерта у кримінальному провадженні № 12019090000000447 від 09.07.2019 року доручити слідчому ОСОБА_3 .

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ч.1 ст. 384, ч.1 ст. 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та про відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Джерело: ЄДРСР 83256066
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку