open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Сарненський районний суд

Рівненської області

____________________________________________________________________

Справа № 572/1479/19

Провадження № 1-кп/572/302/19

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 липня 2019 року м.Сарни

Сарненський районний суд Рівненської області в складі

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Сарни кримінальне провадження за обвинувальним актом, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019180200000371 від 21.04.2019року відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Цепцевичі Сарненського району Рівненської області, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, із середньою освітою, раніше не судимого.

у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.158-1КК України,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 перебуваючи уприміщенні виборчоїдільниці №560782в м.Сарни,яка розташованав приміщенніСарненського педагогічногоколеджу,що вм.Сарни повул.Ковельська,16,використовуючи своєправо научасть увиборах ПрезидентаУкраїни,відповідно ч.7ст.77до ЗУ"Провибори ПрезидентаУкраїни",отримав відчленів виборчоїдільниці одинбюлетень,а самебюлетень черговихвиборів ПрезидентаУкраїни повторногоголосування,про щопоставив свійособистий підпис у контрольному талоні до виборчого бюлетеню та у списках виборців навпроти свого прізвища.

Після цього ОСОБА_4 пройшов до кабіни для таємного голосування, переконавшись що за його діями ніхто не спостерігає, керуючись особистими мотивами, діючи таємно, умисно, з метою викрадення виборчого бюлетеня, згорнув його та сховав у лівий рукав свого светру. В подальшому ОСОБА_4 вийшов із кабіни для таємного голосування та опустив до виборчої скриньки замість виборчого бюлетеня згорнутий аркуш білого паперу.

Тоді ОСОБА_4 залишив приміщення виборчої дільниці №560782 з викраденим бюлетенем, при цьому отримавши реальну можливість розпоряджатись ним на власний розсуд. Після цього ОСОБА_4 був затриманий спостерігачами та головою виборчої дільниці №560782.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 вину у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст.158-1 КК України, визнав повністю, щиро каявся, зазначивши, що в обвинувальному акті вірно викладені всі фактичні обставини, які він не оспорює. Відповідаючи в судовому засіданні на запитання, обвинувачений повністю підтвердив обставини, час, місце, мотиви вчинення ним інкримінованого злочину.

Даючи оцінку показанням обвинуваченого, суд визнає їх правдивими і достовірними, оскільки вони об`єктивно і досить повно відображають обстановку і обставини вчинених обвинуваченим злочинів, підстав для самообмови судом не встановлено.

У зв`язку з тим, що обвинувачений пояснив обставини злочину, не заперечує їх, кваліфікацію своїх дій та доказів кримінального провадження, не має наміру оскаржувати їх в апеляційному порядку, суд, заслухав думку прокурора, обвинуваченого та за відсутності заперечень та сумнівів у добровільності їх позиції, роз`яснив учасникам процесу, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати фактичні обставини провадження у апеляційному порядку, і керуючись ч.3ст.349 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин кримінального провадження, які ніким не оспорюються. Суд обмежився допитом обвинуваченого та дослідженням письмових матеріалів, що характеризують його особу.

Згідно з ч.3ст.349 КПК Українисуд має право, якщо проти цього не заперечують учасники судового провадження, визнати недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. При цьому суд з`ясовує, чи правильно розуміють зазначені особи зміст цих обставин, чи немає сумнівів у добровільності їх позиції, а також роз`яснює їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржувати ці обставини в апеляційному порядку.

Суд приходить до висновку про правильність кваліфікації дій обвинуваченого ОСОБА_4 заст. 158-1 ч. 1 КК України, як умисні дії, виражені у викраденні виборчого бюлетеня.

При визначенні покарання, суд враховує тяжкість вчиненого правопорушення, особу обвинуваченого, обставини справи, обставини які обтяжують та пом`якшують провину.

Згідно роз`яснень п.1Постанови Пленуму Верховного Суду України №7 «Про практику призначення судами кримінального покарання» від 24 жовтня 2003 року, «Призначаючи покарання у кожному конкретному випадку суди зобов`язані враховувати ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного та обставини справи, що пом`якшують і обтяжують покарання. Особі, яка вчинила злочин має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів».

Відповідно дост.12 КК України, вчинене обвинуваченим кримінальне правопорушення заст. 158-1 ч. 1 КК Українивідноситься до злочинів невеликої тяжкості.

ОСОБА_4 на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, не одружений, раніше не судимий, не працює, характеризується за місцем проживання добре.

Обставиною, що пом`якшує покарання ОСОБА_4 , яка передбаченаст.66 КК України, суд визнає щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставиною, що обтяжує покарання ОСОБА_4 , яка передбаченаст.67 КК України, суд визнає стан алкогольного сп`яніння.

Згідност.65 КК Україниособі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів.

Враховуючи вищевикладене, обставини вчинення злочинів, мотиви, суд дійшов висновку та твердого переконання що покарання обвинуваченому ОСОБА_4 слід призначитив межах санкції ч.1ст.158-1КК України у виді штрафу, оскільки таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів.

Цивільний позов не заявлено.

Запобіжній захід ОСОБА_4 не обирався.

Долю речових доказів у кримінальному провадженні слід вирішити відповідно до вимогст. 100 КПК України.

Керуючись ст.ст.369-375 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.158-1 КК України і призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одну тисячу сімсот) грн.

Речові докази: вилучений бюлетень чергових виборів Президента України від 31.03.2019 року, поміщений до спеціального пакету НПУ №0034596, аркуш білого паперу формату А4 з написами та контрольний талон до виборчого бюлетеня (поміщені до спеціального пакету НПУ №ЕХР 0150709, які зберігаються при матеріалах кримінального провадження №12019180200000271 - знищити.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Рівненського апеляційного суду Рівненської області через Сарненський районний суд Рівненської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Обвинуваченому та прокурору копію вироку вручити негайно після його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 83247429
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку