open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 197/725/19

Номер провадження 1-в/213/77/19

У Х В А Л А

23 липня 2019 року м.Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3

представника Широківського ВЦ № 75 ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу заяву про застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання засудженого

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народився в м.Жовті Води Дніпропетровської області, громадянина України, освіта неповна середня, засуджений 22.02.2018р. Жовтоводським міським судом Дніпропетровської області за ч.2 ст.164 КК України до покарання у вигляді 2 років обмеження волі, який до засудження не працював, мешкав за адресою: АДРЕСА_1

ухвалою Жовтоводского міського суду Дніпропетровської області від 20.03.2018 року на підставі ст.72 КК України у строк відбування покарання зараховано час попереднього ув`язнення з 22.02.2018 року по 20.03.2018 року включно, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за 2 дні обмеження волі, який перебуває у Державній установі «Широківський виправний центр № 75»,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_5 звернувся до суду з вищезазначеною заявою, просить суд вирішити питання про його умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у вигляді обмеження волі на підставі ч. 3 ст. 81 КК України.

В судовомузасіданні засудженийпідтримав своєклопотання,просить звільнитийого умовно-достроково. Пояснив,що він відбуває покаранняу виглядіобмеження волі, діючих стягнень не має. На даний час не працевлаштований, оскільки виправний центр не може забезпечити його відповідною роботою. Обіцяє після звільнення працевлаштуватися та сплачувати аліменти на утримання дитини. Він усвідомив протиправність своїх дій.

Представник Широківського виправного центру № 75 в судовому засіданні пояснив, що ОСОБА_5 з 23.04.2018 року відбуває покарання у вигляді обмеження волі в Широківському ВЦ №75. В 2018 році мав два стягнення, одне з яких знято, інше - погашено. 21.03.2019 року адміністративною комісією ШВЦ №75 відмовлено останньому у застосуванні ст.81 КК України, як не довівшому своє виправлення. 13.06.2019 року засудженому оголошено подяку за зразкову поведінку та сумлінне стягнення до праці. ОСОБА_5 приймає участь у фізкультуро-оздоровчих заходах, характеризується позитивно, з працівниками установи ввічливий, виконує передбачені законом вимоги персоналу установи. Після прибуття засудженого до ШВЦ №75 останній був працевлаштований, але в подальшому не працював, так як у виправному центрі недостатньо вакантних місць для засуджених. Представник Широківського ВЦ не заперечує проти задоволення клопотання засудженого.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував проти задоволення заяви засудженого.

Вислухавши засудженого, представника Широківського виправного центру №75, думку прокурора, дослідив матеріали подання, особову справу №01/2018, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Відповідно до ч.ч.1,2, п.1 ч.3 ст. 81 КК України, до осіб, що відбувають покарання у виді обмеження волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Особу може бути умовно-достроково звільнено повністю або частково і від відбування додаткового покарання. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим не менше 1/ 2 строку покарання, призначеного судом за злочин.

Встановлено, що ОСОБА_5 засуджений за злочин невеликої тяжкості. Відповідно до п.1 ч.3 ст.81 КК України, умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим не менше половини строку покарання, призначеного судом. Початок строку відбуття покарання засудженого ОСОБА_5 23.04.2018 року, кінець строку відбуття покарання 01.03.2020 року.

Судом встановлено, що станом на 23.07.2019 року відбута частина покарання ОСОБА_5 становить 1 рік 4 місяці 22 дні, невідбута частина покарання засудженого складає 07 місяців 08 днів. Ухвали суду про відмову в задоволенні клопотання щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання засудженого - за останній рік відсутні.

Вирішуючи питанняпро застосуванняст.81КК України,суд враховуєдані проособу засудженогоза весьперіод відбуванняпокарання.Як вбачаєтьсяз матеріалівсправи засудженийпорушував режимвідбування покаранняу виглядіобмеження волів 2018році,мав 2стягнення,одне зяких погашено,інше -знято,також мав2заохочення. ОСОБА_5 був працевлаштований на виробничому підприємстві «ТІК» різноробочим. На даний час не працює за відсутності вакантних місць. Засуджений характеризується позитивно, у взаємовідносинах з персоналом установи - не конфліктний. Дбайливо ставиться до майна установи і предметів, якими користується при виконанні дорученої роботи. Бере участь в організації виховних заходів установи та у школі підготовки до звільнення. Підтримує зв`язки з рідними шляхом телефонних розмов.

З урахуванням вищевикладеного, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню, оскільки засуджений ОСОБА_5 , відповідно до ч.2 ст.12 КК України, вчинив злочин невеликої тяжкості, відбув більше половини строку покарання, призначеного судом, своєю поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Керуючись ст. 81 КК України, ст.46 КВК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у вигляді обмеження волі задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,засудженого 22.02.2018р. Жовтоводськимміським судомДніпропетровської області за ч.2ст.164 ККУкраїни допокарання увигляді 2років обмеження волі, якомуухвалою Жовтоводськогоміського суду Дніпропетровськоїобласті від20.03.2018року на підставіст.72КК Україниу строквідбування покараннязараховано часпопереднього ув`язнення з22.02.2018року по20.03.2018року включно,з розрахункуодин деньпопереднього ув`язненняза 2дні обмеження волі - звільнити умовно-достроково від відбування зазначеного покарання на невідбутий строк 07 місяців 08 днів.

Строк апеляційного оскарження ухвали - 7 днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 83209698
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку