open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 146/944/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" липня 2019 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

Суддя Томашпільського районного суду Вінницької області Пилипчук О.В., отримавши позовну заяву ОСОБА_1 до Височанської сільської ради Томашпільського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ :

1 липня 2019 року до Томашпільського районного суду, посилаючись на ст.1216, 1218, 1125, 392 ЦК України, звернувся ОСОБА_1 , який проживає в АДРЕСА_1 , до Височанської сільської ради, що знаходиться в с.Високе по вул АДРЕСА_2 Майдану, 44В Томашпільського району Вінницької області, про визнання права власності на спадкове майно, що залишилося після смерті батька ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Високе Томашпільського району Вінницької області.

Справа перебуває на стадії підготовчого провадження.

Для повного та всебічного розгляду справи суд вважає за необхідне витребувати у Державного нотаріуса Томашпільської державної нотаріальної контори Вінницької області відомості, чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Високе Томашпільського району Вінницької області, а також витребувати у Державного нотаріального архіву Вінницької області відомості, чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , а в разі їх наявності, надати суду копію даної спадкової справи, оскільки позивачу неможливо одержати самостійно необхідну інформацію у нотаріуса, а для з`ясування обставин, що входять до предмета доказування, існує необхідність у витребуванні копії спадкової справи щодо майна померлого спадкодавця.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 189 ЦПК України завданням підготовчого провадження є, зокрема, зібрання відповідних доказів.

Згідно ст. 84 ч.6 ЦПК України, будь-яка особа, у якій знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи, що позивачу неможливо одержати самостійно необхідну інформацію у нотаріуса, а для з`ясування обставин, що входять до предмета доказування, існує необхідність у витребуванні у нотаріуса копії спадкової справи щодо майна померлого спадкодавця, тому, керуючись ст.ст. 84, 189 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Витребувати у Державного нотаріуса Томашпільської державної нотаріальної контори Вінницької області відомості, чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Високе Томашпільського району Вінницької області, а в разі її наявності, надати суду копію даної спадкової справи.

Витребувати у Державного нотаріального архіву Вінницької області відомості, чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в с.Високе Томашпільського району Вінницької області, а в разі її наявності, надати суду копію даної спадкової справи.

Копію ухвали направити Державному нотаріусу Томашпільської державної нотаріальної контори у Вінницькій області (24200, Вінницька область, Томашпільський район, смт Томашпіль, пл.Т.Шевченка, 2), Державному нотаріальному архіву Вінницької області (21036, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7), для виконання.

Витребувані докази слід надати до канцелярії Томашпільського районного суду Вінницької області на протязі десяти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі неможливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, у відповідності до положень ст. 84 ЦПК України, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

О. В. Пилипчук

Джерело: ЄДРСР 82862112
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку