open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 липня 2019 р. Справа№200/8435/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Голубової Л.Б., за участі секретаря судового засідання Грисюк І.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду адміністративну справу

за позовом кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_1

до кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2

третя особа: приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод» - засновник газети «Діловий Краматорськ»

про визнання протиправними дій

за участю:

позивача: не з`явився

відповідача: ОСОБА_2 , особисто

представника третьої особи: не з`явився

03 липня 2019 року о 16:31 год. позивач, кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 , третя особа: приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод» - засновник газети «Діловий Краматорськ» про визнання протиправними дій, які полягають у проведенні передвиборчої агітації шляхом публікації у друкованому засобі масової інформації «Діловий Краматорськ», випуск НОМЕР_7 від ІНФОРМАЦІЯ_4 не за рахунок власного виборчого фонду.

Позов вмотивовано тим, що постановою Центральної виборчої комісії № 993 від 13.06.2019 року «Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року» зареєстровано кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 48 на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року у порядку самовисування ОСОБА_2 .

20 червня 2019 року в м. Краматорську у великому залі Палацу культури та техніки приватного акціонерного товариства «Новокраматорський машинобудівний завод» відбулась зустріч кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 із виборцями. Зазначена зустріч відбулась як форма передвиборчої агітації, оскільки її метою було спонукання виборців голосувати за певного кандидата та не голосувати за іншого кандидата.

У випуску газети «Діловий Краматорськ», засновником якого є приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод», НОМЕР_7 від ІНФОРМАЦІЯ_4 на першій сторінці, у статті «ІНФОРМАЦІЯ_3», опублікований агітаційний матеріал щодо кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 , в якому висвітлювались події вищевказаної зустрічі, а також спонукання проголосувати за кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 . Також проведення вказаної зустрічі підтверджується відеоматеріалами на відеохостінгу: Youtube, за інтернет посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_5 під назвою «ІНФОРМАЦІЯ_6».

Відповідно до ч. 6 ст. 73 Закону України «Про вибори народних депутатів України», партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати в одномандатному окрузі мають право за рахунок коштів свого виборчого фонду публікувати агітаційні матеріали в друкованих засобах масової інформації будь-яких форм власності, що видаються в Україні, за винятком засобів масової інформації, зазначених у частині дев`ятнадцятій статті 74 цього Закону.

Відповідно до ч. 7 ст. 73 Закону України «Про вибори народних депутатів України», матеріали передвиборної агітації, передбачені в частині шостій цієї статті, публікуються на підставі угоди, що укладається від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидата у депутати в одномандатному окрузі розпорядником поточного рахунку відповідного виборчого фонду партії, кандидатом у депутати з редакцією (видавцем) друкованого засобу масової інформації. Без укладення угоди та надходження коштів на рахунок редакції (видавця) друкованого засобу масової інформації публікація цих матеріалів забороняється.

Таким чином, для проведення передвиборчої агітації у формі публікації в друкованих засобах масової інформації, кандидат у народні депутати, або розпорядник виборчого фонду, повинен укласти з редакцією засобу масової інформації відповідну угоду та здійснити оплату цієї послуги за рахунок коштів власного виборчого фонду. Тільки після виконання цих умов друкований засіб масової інформації здійснює публікацію агітаційних матеріалів.

Позивач вважає, щодо кандидатом у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 , всупереч вимогам виборчого законодавства не укладено угоду з газетою «Діловий Краматорськ» та не здійснено відповідний розрахунок за цією угодою коштами поточного рахунку власного виборчого фонду.

Вважає, що такими діями кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 порушує вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України».

На підтвердження сплати судового збору у розмірі 768,40 гривень позивачем надана квитанція № 21489971 від 03.07.2019.

Відповідач надав відзив на позовну заяву (а.с. 36-38), в якому зазначив, що відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 11 Закону України «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація є етапом виборчого процесу. Згідно постанови ЦВК № 993 від 13.06.2019 року ОСОБА_2 є суб`єктом виборчого процесу - кандидатом у народні депутати України.

На підставі запрошення № 990/2 від 18.06.2019 року ППО ПАТ «НКМЗ» трудового колективу ПАТ «НКМЗ» 20.06.2019 року проведена зустріч з співробітниками підприємства в Будинку культури та техніки «НКМЗ».

Крім того, був укладений договір № 16-1/014 від 24.06.2019 року на оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв`ю, інших публікацій та повідомлень з друкованим засобом масової інформації газетою «Діловий Краматорськ».

Відповідно до ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб`єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Передвиборна агітація може проводитися у проведення зборів громадян, інших зустрічей з виборцями; оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації моєї політичної реклами, виступів, інтерв`ю, інших публікацій та повідомлень.

Таким чином, ОСОБА_2 як кандидат у народні депутати України, виконав усі вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України», діяв на підставі та в межах Закону, як це й передбачено Конституцією України та Законами України.

З зазначених причин відповідач просив відмовити у задоволенні позовних вимог.

Третьою особою надано пояснення щодо заявленого позову (а.с. 53-54), в яких зазначено, що між ОСОБА_2 та ПрАТ «НКМЗ» був укладений договір № 16-1/014 від 24.06.2019 року на оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв`ю, інших публікацій та повідомлень з друкованим засобом масової інформації газетою «Діловий Краматорськ».

Відповідно до ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб`єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Передвиборна агітація може проводитися у проведення зборів громадян, інших зустрічей з виборцями; оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації моєї політичної реклами, виступів, інтерв`ю, інших публікацій та повідомлень.

Таким чином, ОСОБА_2 20.06.2019 року проведена передвиборна агітація у формі проведення інших зустрічей з виборцями - трудовим колективом ПрАТ НКМЗ на підставі запрошення підприємства та ІНФОРМАЦІЯ_4 - у формі оприлюднення в друкованому засобі масової інформації газеті «Діловий Краматорськ» випуск НОМЕР_7 від ІНФОРМАЦІЯ_4, виступу з політичною рекламою на підставі договору № 16-1/014 від 24.06.2019 року.

Стосовно доказів оплати послуг за опублікування агітаційного матеріалу в газеті «Діловий Краматорськ» зазначає, що відповідно до п. 2.2.4 Договору оплата має здійснюватися на підставі рахунку, наданого Виконавцем, до дня запланованої публікації. Крім того, автором матеріалу, викладеного у газеті є спеціаліст 2 категорії відділу маркетингових комунікацій ОСОБА_5 .

На підставі викладених письмових пояснень, третя особа просить відмовити в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 04 липня 2019 року відкрито провадження у справі за правилами Глави 11 Розділу 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» КАС України та призначено судове засідання на 04 липня 2019 року о 14:00 год.

04 липня 2019 року в судовому засіданні оголошено перерву до 05 липня 2019 року об 11:00 год.

Позивач вимоги позовної заяви підтримав в повному обсязі, просив їх задовольнити. Крім того, зазначив, що підставою звернення до суду є порушення права його як кандидата в народні депутати вільно обиратися у цій країні та бути обраним.

В судовому засіданні відповідач заперечував проти задоволення адміністративного позову, просив відмовити у задоволенні позовних вимог.

Представник третьої особи заперечував проти задоволення адміністративного позову, просив відмовити у задоволенні позовних вимог.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши справу в межах заявлених позовних вимог і наданих доказів, оцінивши докази відповідно до вимог ст.ст. 72-79 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ВСТАНОВИВ:

Позивач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є громадянином України, про що свідчить паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 (а.с. 30-31). Згідно паспортних даних позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 (а.с. 32), зареєстрований як кандидат у народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року в одномандатному виборчому окрузі № 48, утвореному у межах Донецької області, про що свідчить додаток 4 до постанови Центральної виборчої комісії від 24.06.2019 року № 1210 (а.с. 33 зв.бік).

Відповідач - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є громадянином України, про що свідчить паспорт громадянина України серії НОМЕР_2 (а.с. 46). Згідно паспортних даних позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 (а.с. 47), зареєстрований як кандидат у народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року в одномандатному виборчому окрузі № 48, утвореному у межах Донецької області, про що свідчить додаток 4 до постанови Центральної виборчої комісії від 13.06.2019 року № 993 (а.с. 40). Також має посвідчення № КД-181 кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 48 (а.с. 41).

Головою первинної профспілкової організації ПАТ НКМЗ від імені трудового колективу ПрАТ НКМЗ листом від 18.06.2019 року № 990/2 запрошено кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому окрузі № 48 ОСОБА_2 20.06.2019 року о 16:30 провести зустріч із співробітниками підприємства в концертній залі ПК і Т НКМЗ (а.с. 42).

Зазначена зустріч відбулась, про що в газеті «Діловий Краматорськ» випуск НОМЕР_7 від ІНФОРМАЦІЯ_4 була здійснена публікація (а.с. 14-15).

24 червня 2019 року між кандидатом в народні депутати по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 (Замовник) та ПрАТ «Новокраматорський машинобудівний завод» - засновник газети «Діловий Краматорськ» (Виконавець) укладено угоду № 16-1/014 про надання друкованої площі для розміщення матеріалів передвиборної агітації (політичної реклами, виступів, інтерв`ю, нарисів, інших публікацій і повідомлень) (а.с. 43-45). Предметом даної угоди є надання матеріалів передвиборної агітації (політичної реклами, виступів, інтерв`ю, нарисів, інших публікацій і повідомлень, тощо) у формі, обсягом та в строки, що визначаються додатковими угодами, які є невід`ємною частиною цього Договору, а Виконавець надає друковану площу для розміщення цих матеріалів в друкованому засобі масової інформації «Діловий Краматорськ» (свідоцтво про реєстрацію друкованого ЗМІ серія ДЦ № 3353-980Р від 15.04.2016 року) у відповідності з цим Договором, додатковими угодами, що є невід`ємною частиною цього Договору та з дотримання вимог Закону України «Про вироби народних депутатів України». Замовник зобов`язується приймати результати наданих послуг та оплачувати їх в порядку, передбаченому договором.

Спірним питанням даної справи є оплата статті «ІНФОРМАЦІЯ_3», опублікованої в газеті «Діловий Краматорськ» НОМЕР_7 від ІНФОРМАЦІЯ_4 зі свого виборчого фонду, як кандидата у народні депутати ОСОБА_2 чи с власних коштів відповідача.

Надаючи правову оцінку правовідносинам в межах доводів адміністративного позову, суд зазначає наступне.

Спірні правовідносини регулюються Конституцією України, Законом України «Про вибори народних депутатів України» від 17 листопада 2011 року № 4061-VI (далі - Закон № 4061).

Згідно ч. 1 статті 68 Закону № 4061 передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб`єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

В пунктах 1, 4, 8 та 10 частини 2 статті 68 Закону № 4061 визначено, що передвиборна агітація може проводитися у формі: проведення зборів громадян, інших зустрічей з виборцями; оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв`ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень; публічні заклики голосувати за або не голосувати за партію - суб`єкта виборчого процесу, кандидата у депутати або публічні оцінки діяльності цих партій чи кандидатів у депутати; в інших формах, що не суперечать Конституції України та законам України.

Відповідно до ч. 6 статті 68 Закону № 4061 передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Згідно з ч. 8 статті 68 Закону № 4061 надання кандидатам у депутати в одномандатних округах друкованих площ у друкованих засобах масової інформації здійснюється з додержанням принципу рівних умов.

Кандидат у депутати в одномандатному окрузі фінансує із коштів свого виборчого фонду заходи і матеріали передвиборної агітації та розміщення політичної реклами на власну підтримку.

Підтримка кандидатом у депутати в одномандатному окрузі від свого імені проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацій фільмів, телепередач чи інших публічних заходів, а також проведення зазначених публічних заходів на власну підтримку може здійснюватися лише у разі фінансування таких заходів із коштів виборчого фонду цього кандидата у депутати в одномандатному окрузі.

Частиною 9 статті 68 Закону № 4061, передбачено, що партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати в одномандатному окрузі мають право на договірній основі за рахунок коштів відповідного виборчого фонду орендувати будинки і приміщення усіх форм власності для проведення зборів, мітингів, дебатів, дискусій та інших публічних заходів передвиборної агітації.

Частинами 5, 6 та 7 статті 69 Закону № 4061, передбачено, що партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати, зареєстрований в одномандатному окрузі, на власний розсуд може виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів виборчого фонду. Партія може виготовляти друкований матеріал своєї передвиборної агітації із застосуванням обладнання, що їй належить. Відомості, що містяться у цих матеріалах, повинні відповідати вимогам закону. Матеріали передвиборної агітації виготовляються з урахуванням вимог Закону України «Про засади державної мовної політики».

Партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати, зареєстрований в одномандатному окрузі, зобов`язані подати по одному примірнику кожного друкованого матеріалу передвиборної агітації, виготовленого за рахунок коштів виборчого фонду партії та із застосуванням обладнання, що їй належить, або відповідно виготовленого за рахунок коштів виборчого фонду кандидата, не пізніш як через п`ять днів з дня його виготовлення до Центральної виборчої комісії. Якщо друковані матеріали передвиборної агітації виконувалися регіональною мовою або мовою меншини, до кожного примірника такого матеріалу додається його переклад державною мовою.

Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Відповідно до ч. 1, 2, 3, 4 та 5 статті 71 Закону № 4061 передвиборна агітація з використанням засобів масової інформації усіх форм власності проводиться з дотриманням принципу рівних умов та в порядку, передбаченому цим Законом.

Передвиборна агітація у засобах масової інформації, у тому числі політична реклама, повинні здійснюватися у формах та з дотриманням вимог та обмежень, встановлених цією статтею та статтями 68, 70, 72-74 цього Закону.

Партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати в одномандатному окрузі мають право користуватися засобами масової інформації державної та комунальної форми власності на умовах, передбачених цим Законом.

Порядок надання ефірного часу та друкованих площ за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, партіям, кандидати у депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатам у депутати встановлюється Центральною виборчою комісією.

Передвиборна агітація в засобах масової інформації усіх форм власності за рахунок коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах здійснюється на умовах рівної оплати за одиницю ефірного часу чи друкованої площі.

Згідно ч. 6, 7 та 8 статті 73 Закону № 4061 партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати в одномандатному окрузі мають право за рахунок коштів свого виборчого фонду публікувати агітаційні матеріали в друкованих засобах масової інформації будь-яких форм власності, що видаються в Україні, за винятком засобів масової інформації, зазначених у частині дев`ятнадцятій статті 74 цього Закону.

Матеріали передвиборної агітації, передбачені в частині шостій цієї статті, публікуються на підставі угоди, що укладається від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидата у депутати в одномандатному окрузі розпорядником поточного рахунку відповідного виборчого фонду партії, кандидатом у депутати з редакцією (видавцем) друкованого засобу масової інформації. Без укладення угоди та надходження коштів на рахунок редакції (видавця) друкованого засобу масової інформації публікація цих матеріалів забороняється. Ця вимога не застосовується до засобу масової інформації, засновником (власником) якого є партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидат у депутати в одномандатному окрузі для ведення їх власної передвиборної агітації.

Редакції (видавці) друкованих засобів масової інформації усіх форм власності за письмовими запитами Центральної виборчої комісії, окружних виборчих комісій зобов`язані надавати їм усю інформацію про використання друкованої площі для розміщення агітаційних матеріалів, а в разі необхідності - надсилати їм копії відповідних угод, платіжних документів, а також відповідні публікації.

Судом встановлено, що відповідачем із засобом масової інформації не укладалась додаткова угода стосовно спірної статті в газеті «Діловий Краматорськ», як це передбачає пункт 1.1 Договору № 16-1/014 від 24.06.2019 року. Жодним учасником судового процесу до матеріалів справи не надано копію виставленого газетою рахунку та доказів оплати саме відповідачем, що виключає, в свою чергу порушення порядку ведення передвиборної агітації з боку відповідача.

На запитання суду щодо наявності доказів оплати статті в газеті «Діловий Краматорськ» позивач зазначив, що таких доказів він не має, а має лише припущення порушення закону з боку відповідача.

Згідно пояснень третьої особи жодних додаткових угод з відповідачем щодо публікації спірної статті укладено не було, замовлень на таку публікацію від вказаного суб`єкта виборчого процесу до засобу масової інформації також не надходило, будь-якого тиску з боку представників вказаного кандидата на редакцію газети не чинилося.

Відтак, доказів того, що саме відповідач або його уповноваженій особі доручалося редакції газети «Діловий Краматорськ» опублікувати статтю «ІНФОРМАЦІЯ_3», позивачем суду не надано, як і не надано доказів щодо фінансування відповідачем передвиборної агітації.

Таким чином, кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 48 ОСОБА_2 не мав змоги заперечувати щодо публікації такого змісту передвиборної агітації, оскільки не замовляв, не використовував, не погоджував та не оплачував даний агітаційний матеріал.

Отже, в діях кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 48 ОСОБА_2 відсутні дії, стосовно порушення виборчого законодавства.

Оскільки під час розгляду справи не встановлено порушень щодо проведення передвиборчої агітації з боку відповідача, тому у суду відсутні підстави для встановлення зазначеного факту порушення відповідачем Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Суд звертає увагу, що розгляд справ щодо дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, які порушують законодавство про вибори, відповідно до ч. 3 ст. 275 Кодексу адміністративного судочинства Україна віднесено до компетенції місцевого загального суду як адміністративного суду.

З урахуванням наведеного та встановлених у справі обставин, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

Питання судових витрат не вирішується у зв`язку з відмовою у задоволенні позовних вимог.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 72-77, 139, 143, 241-246, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ВИРІШИВ:

У задоволенні позовних вимог кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_1 (адреса зазначена в позовній заяві: АДРЕСА_3 , РНОКПП НОМЕР_3 , телефон: НОМЕР_4 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_7) до кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 ОСОБА_2 (адреса зазначена в позовній заяві: АДРЕСА_4 , РНОКПП НОМЕР_5 , телефон: НОМЕР_6 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_8), третя особа: приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод» (місцезнаходження згідно даних з ЄДР: 84305, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Орджонікідзе, буд. 5, код ЄДРПОУ 05763599, електронна пошта: ztm@nkmz.donetsk.ua) - засновник газети «Діловий Краматорськ» (адреса: 84305, Донецька область, м. Краматорськ, ПрАТ НКМЗ, електронна пошта: kramdelo@i.ua) про визнання протиправними дій - відмовити.

Рішення складено у повному обсязі та підписано 05 липня 2019 року о 12:33 год. та проголошено в присутності відповідача.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом двох днів з дня його проголошення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Суддя Л.Б. Голубова

Джерело: ЄДРСР 82854248
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку