open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №519/653/19

26.06.2019 року м.Южне

Суддя Южного міського суду Одеської області Барановська З.І., розглянувши матеріали, які надійшли від Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області, про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

мешкає: АДРЕСА_1 ,

вчитель-вихователь школи №3,

за ч.1 ст.173-2 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

28.05.2019 року о 19.30 год. ОСОБА_1 за місцем свого проживання вчинила відносно своєї доньки ОСОБА_2 домашнє насильство психологічного і фізичного характеру, що полягала у висловлюванні в її бік грубою нецензурною лайкою та завданням фізичної шкоди.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину не визнала в повному обсязі та пояснила, що 28.05.2019 року у них з донькою виник конфлікт через квартиру, під час якого донька відносно неї вчинила фізичне насильство, а саме вдарила її по нозі та по голові, після чого почала виражатися в її бік нецензурною лайкою. Також пояснила, що у неї з донькою часто виникає конфлікт та сварки, під час яких донька її б`є.

В судовому засіданні захисник Гурської Л.Л. надав клопотання про приєднання документів, допит свідка та закриття провадження у справі за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення, мотивуючи це тим, що ОСОБА_1 не вчиняла домашнє насильство відносно доньки ОСОБА_2 , оскільки мати та донька не проживають разом більше 9 місяців. 28.05.2019 року донька прийшла до матері тільки в гості, де сама вчинила відносно матері фізичне насильство. ОСОБА_1 є професійним педагогом, працює вчителем-вихователем в СШ №3, має добрі відгуки-рекомендації від батьків дітей, з якими вона займалась. Донька ОСОБА_2 тривалий час зловживає спиртними напоями, має значну фізичну перевагу над матір`ю та використовуючи свої навики в єдиноборствах, оскільки з дитинства займалась карате, систематично вчиняє побиття своєї матері на ґрунті неприязливих стосунків. На підтвердження викладених обставин просить допитати свідка ОСОБА_3

В судовому засіданні ОСОБА_2 пояснила, що вона зареєстрована в квартирі разом з матір`ю, остання постійно її виганяє з квартири, 28.05.2019 року вона прийшла за речами і під час збирання речей у них виник конфлікт, під час якого вона не виражалась нецензурною лайкою на адресу матері та не била її.

Відповідно до ст.1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім`ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім`єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь;

Також стаття 1 даного Закону визначає поняття фізичного, психологічного та економічного насильства в сім`ї.

Дія даного Закону поширюється незалежно від факту спільного проживання поширюється на батьків (мати, батько) і дитина (діти), а також на інших родичів, інших осіб, які пов`язані спільним побутом, мають взаємні права та обов`язки, за умови спільного проживання.

В судовому засіданні стало відомо, що донька зареєстрована за місцем проживання батьків, а саме матері ОСОБА_1 є членом її сім`ї, крім того остання вчиняє економічного насильство у відношенні доньки, виганяє її з квартири, тобто умисно позбавляє її житла.

Клопотання про допит свідка не підлягає задоволенню, оскільки ОСОБА_3 не був присутнім при конфлікті матері з донькою, а тому не може підтвердити або спростувати обставини, які сталися 28.05.2019 року.

Клопотання про закриття провадження у справі за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення не підлягає задоволенню, оскільки згідно пояснень ОСОБА_1 та її доньки ОСОБА_2 суду стало відомо, що донька зареєстрована за місцем проживання матері ОСОБА_1 , є членом її сім`ї, крім того остання вчиняє економічного насильство у відношенні доньки, виганяє її з квартири, тобто умисно позбавляє її житла.

Вина правопорушника підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, матеріалами адміністративної справи та особистими поясненнями.

Вивчивши матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що в діях ОСОБА_1 є склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП, тому її необхідно визнати винною вчиненні адміністративного правопорушення та накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Крім того, відповідно до ст.4 Закону України «Про судовий збір» з ОСОБА_1 необхідно стягнути судовий збір в розмірі 384,20 грн.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 173-2, ст. ст. 283-284 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Визнати ОСОБА_1 винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 340 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 384,20 грн. на користь держави.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції протягом 10-ти днів з дня її винесення шляхом подання апеляційної скарги або протесту прокурора.

Суддя Южного міського суду

Одеської області З.І. Барановська

Джерело: ЄДРСР 82832169
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку