open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 445/1091/19

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2019 року суддя Золочівського районного суду Львівської області Бакаїм М.В., за участю прокурора Сеньківа О.Я., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, відносно:

ОСОБА _1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, українки, уродженки м. Глиняни Золочівського району Львівської області, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1

за ч.1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , будучи депутатом Глинянської міської ради Золочівського району Львівської області сьомого демократичного скликання, являючись, відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», примітки до статті 172-6 КУпАП, суб`єктом відповідальності на якого поширюється дія Закону України "Про запобігання корупції", в порушення вимог ч. 1 ст. 45 вказаного Закону, без поважних причин, несвоєчасно, а саме о 12:54 год. 11.04.2019, подала на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію за 2017 рік особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим вчинила адміністративне правопорушення пов`язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

В суді ОСОБА_1 вину у вчиненні адміністративного правопорушення пов`язаного з корупцією визнала повністю, просила не застосовувати до неї суворе стягнення.

Прокурор в судовому засіданні протокол про вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП підтримав, просив притягнути останню до адміністративної відповідальності.

Суд, заслухавши думку особи стосовно якої складено протокол, прокурора, вивчивши та дослідивши письмові матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Згідно з ч.1 ст.172-6 КУпАП відповідальність настає за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Факт вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП, стверджується матеріалами справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення № 528 від 11.06.2019 року, письмовими поясненнями ОСОБА_1 , витягом з Єдиного державного реєстру декларацій, постановою "Про результати виборів депутатів Глинянської міської ради" від 28.10.2015 року № 13.

Таким чином, суд приходить до висновку, що ОСОБА_1 вчинила адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП України.

Враховуючи обставини вчинення адміністративного правопорушення та особу правопорушника, яка вперше притягується до адміністративної відповідальності, вважаю, що до ОСОБА_1 слід застосувати адміністративне стягнення, передбачене санкцією ч.1 ст.172-6 КУпАП, у виді штрафу.

Керуючись ст.ст. 172-6, 280, 283-285 КУпАП, Законом України "Про запобігання корупції", Законом України "Про судовий збір", суд

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 ( вісімсот п`ятдесят) гривень.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 384,20 грн. в дохід держави.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Золочівський районний суд Львівської області протягом 10 днів з дня її винесення.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження.

Суддя

М. В. Бакаїм

Джерело: ЄДРСР 82807677
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку