open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

справа № 563/758/19

провадження № 1-кп/563/129/19

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.07.2019 року м. Корець

Корецький районний суд Рівненської області

в складі: головуючого судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

за участю:

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м.Корець кримінальне провадження №12019180140000144 від 15 травня 2019 року по обвинуваченню

ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця с. Морозівка, Корецького району Рівненської області, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , одруженого, з середньою спеціальною освітою, не депутата, не працюючого, на утриманні перебуває малолітній син, раніше не судимого

у вчиненні злочину, передбаченого ст.335 КК України,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_4 будучи військовозобов`язаним та перебуваючи з 15 лютого 2012 року на військовому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_2 відповідно до облікової картки та довідки військо-лікарської комісії визнаний здоровим та придатним на строкову військову службу за станом здоров`я тобто будучи громадянином, якому згідно ч. 1 ст. 15 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та є особою, яка не досягла 27-річного віку і не має права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу, будучи належним чином повідомлений про відповідальність у разі ухилення від призову на строкову військову службу, отримавши, згідно ч.4 ст. 15 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» 03.05.2019 року повістку про необхідність прибуття на 07 травня 2019 о 08 год. 30 хв. в ІНФОРМАЦІЯ_3 , який розташований на АДРЕСА_2 на відправку у складі військової команди № НОМЕР_1 для проходження строкової військової служби, не з`явився у встановлений в повістці час. У зв`язку із чим 07.05.2019 року військовим комісаром ІНФОРМАЦІЯ_4 при перевірці поіменному списку осіб, які згідно облікових карток та довідок військово- лікарської комісії, що видані особам, які визнані здоровими та яким було вручено бойову повістку про виклик до ІНФОРМАЦІЯ_4 на обласний збірний пункт для відправлення у військову частину, зокрема для відправки військової команди № НОМЕР_1 , зафіксовано неявку призовника ОСОБА_4 .

Таким чином, ОСОБА_4 , всупереч ст. 65 Конституції України, ст. 42 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», без поважних причин та без наявності підтверджуючих документів про наявність поважних причин, 07.05.2019 року о 08 год. 30 хв. умисно не прибув до ІНФОРМАЦІЯ_4 для направлення його у обласний збірний пункт для відправлення у військову частину, чим ухилився від призову на строкову військову службу.

07 червня 2019 року прокурор Корецького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 якому на підставіст.37 КПК України, надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні, з одного боку, та підозрюваний ОСОБА_4 з іншого боку, за участю захисника підозрюваного адвоката ОСОБА_5 , керуючись ст.ст.468,469,472 КПК Україниуклали угоду про визнання винуватості.

Відповідно до змісту угоди про визнання винуватості дії обвинуваченого ОСОБА_4 кваліфіковані заст. 335 КК України, як ухилення від призову на строкову військову службу.

Під час досудового розслідування обвинувачений ОСОБА_4 повністю визнав свою винуватість в інкримінованому злочині і зобов`язався беззастережно визнати обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні.

Сторони погодились на призначення покарання обвинуваченому ОСОБА_4 за ст.335 КК Україниу вигляді 2 (двох) років обмеження волі.

Суд переконався у тому, що обвинувачений правильно розуміє зміст угоди про визнання винуватості і наслідки укладення та затвердження зазначеної угоди відповідно дост.473 КПК України. Обвинуваченому роз`яснено обмеження права на оскарження обвинувального вироку, яким затверджена ця угода в апеляційному і касаційному порядку та відмову від здійснення права на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину інкримінованого йому злочину; на допит свідків обвинувачення у судовому засіданні; заявлення клопотань про виклик свідків і подання доказів, що свідчать на його користь (п.1 ч.4 ст.474 КПК України) та, що, у разі невиконання ним угоди про визнання винуватості, відповідно дост.476 КПК Українипрокурор має право у продовж строків давності притягнути його до кримінальної відповідальності заст.389-1 КК Україниі звернутись до суду з клопотанням про скасування вироку та судового розгляду даного кримінального провадження в загальному порядку.

Обвинувачений ОСОБА_4 наполіг на істинності своєї позиції у визнанні винуватості і просив суд затвердити угоду про визнання винуватості та призначити узгоджене покарання.

Захисник обвинуваченого у судовому засіданні зазначив, що при укладенні угоди про визнання винуватості дотримані всі вимоги і правилаКПК УкраїнитаКК України, просить затвердити дану угоду.

В судовому засіданні прокурор просив суд затвердити угоду про визнання винуватості та призначити узгоджене покарання.

Злочин, у вчиненні якого ОСОБА_4 визнав себе винуватим, згідно ізст.12 КК України, є злочином середньої тяжкості.

Пом`якшуючими покарання обставинами суд визнає вчинення злочину вперше, щире каяття, визнання вини, сприяння розкриттю злочину.

Обтяжуючих покарання обставин судом не встановлено.

По місцю проживання обвинувачений характеризується позитивно.

На обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває.

Вислухавши думку сторін кримінального провадження та перевіривши угоду про визнання винуватості на відповідність закону, суд переконався в тому, що: умови угоди не суперечать вимогам ст.ст.470,472 КПК України, правова кваліфікація злочину є правильною, умови угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, укладання угоди було добровільним, виконання обвинуваченим взятих на себе за угодою зобов`язань є можливим.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості та ухвалення вироку з призначенням міри покарання узгодженої сторонами угоди.

Запобіжні заходи щодо обвинуваченого не обирались.

Речові докази по кримінальному провадженню відсутні.

Керуючись ст.ст.370,374,376,474,475 КПК України, суд,

у х в а л и в :

Затвердити угоду про визнання винуватості від 07 червня 2019 року, укладену між прокурором Корецького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 та підозрюваним ОСОБА_4 за участі захисника підозрюваного ОСОБА_5 у кримінальному провадженні №12019180140000144 від 15 травня 2019 року.

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.335 КК Українита призначити йому покарання - 2 (два) роки обмеження волі.

На підставіст.75 КК Українизвільнити ОСОБА_4 від відбуття покарання, встановивши іспитовий строк - 1 (один) рік.

Зобов`язати ОСОБА_4 на підставіст.76 КК України:

1. періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

2. повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

На вирок може бути подана апеляційна скарга в Рівненський апеляційнй суд з підстав, передбачених ч.4ст.394 КПК Українипротягом 30 (тридцяти) днів з моменту його проголошення через Корецький районний суд Рівненської області, а обвинуваченим в такий же спосіб, але з моменту вручення йому копії вироку.

Обвинуваченим може бути подана апеляційна скарга виключно з підстав: призначення судом покарання, суворішого, ніж узгодженого сторонами угоди; ухвалення вироку без його згоди на призначення покарання; невиконання судом умов, встановлених ч.ч.4, 6, 7 ст.474 КПК України, в тому числі не роз`яснення йому наслідків укладання угоди.

Апеляційна скарга може бути подана прокурором виключно з підстав: призначення судом покарання, менш суворого, ніж узгоджено сторонами угоди; затвердження судом угоди в провадженні, в якому згідно із ч.4ст. 469 КПК Україниугода не може бути укладена.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 82796903
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку