open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

02 липня 2019 року № 826/13044/17

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кармазіна О.А., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю «Тринік Авто»

до

Головного управління ДФС у місті Києві

про

визнання протиправним та скасування рішення,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Тринік Авто» (04074, м. Київ, вул. Автозаводська, 2, код ЄДР: 37047966) (далі - позивач, ТОВ «Тринік Авто») звернулося до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Головного управління ДФС у місті Києві (04655, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, код ЄДР: 39468461) (далі - відповідач, ГУ ДФС у м. Києві), в якому просить суд визнати протиправним та скасувати рішення від 17.07.2017 № 0033511303 про застосування штрафних (фінансових) санкцій та нарахування пені за несплату (неперахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску у загальному розмірі 39 489,25 грн.

Позиція позивача.

В обґрунтування позовних вимог представник позивача зазначає про те, що оскаржуване рішення є протиправним, оскільки позивач сплачував ЄСВ у строки, передбачені ч. 8 ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування», що підтверджується платіжними дорученнями, у зв`язку з чим просив визнати протиправним та скасувати спірне рішення.

Позиція відповідача.

Відповідач надіслав відзив проти позову, в якому просив відмовити у задоволенні позовних вимог, з огляду на те, що єдиний внесок, самостійно визначений позивачем у звітах про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за вересень - грудень 2013 року, січень - грудень 2014 року, січень - грудень 2015 року , січень - грудень 2016 року та січень - травень 2017 року сплачено з порушенням законодавчо встановленого строку, чим порушено норми ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування», у зв`язку з чим, податковим органом прийнято рішення від 17.07.2017 № 0033511303 про застосування до ТОВ «Тринік Авто» штрафних (фінансових) санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску у загальному розмірі 39 489,25 грн.

Процесуальні дії, вчинені у справі.

Ухвалою судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 02.11.2017 відкрито провадження в адміністративній справі та призначено судовий розгляд на 11.01.2018.

Враховуючи те, що 15.12.2017 набрала чинності нова редакція Кодексу адміністративного судочинства України у редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII (далі - КАС України), слід зазначити, що відповідно до ч. 3 ст. 3 КАС України провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

11.01.2018 суд, на підставі приписів ч. 3 ст. 194 Кодексу адміністративного судочинства України, продовжив розгляд справи у письмовому провадженні. Таким чином, справа розглядається з урахуванням положень п. 10 ч. 1 ст. 4, ч. 5 ст. 250 КАС України.

Встановлені судом обставини.

Розглянувши подані документи і матеріали, вислухавши пояснення присутніх представників сторін, з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд дійшов наступних висновків.

Як встановлено судом, ТОВ «Тринік Авто» в силу п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» є платником єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

17.07.2017 відповідачем прийнято рішення № 0033511303 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску, яким за порушення терміну сплати ЄСВ за період з 22.10.2013 по 29.12.2014 та з 21.01.2015 по 22.06.2016 до позивача застосовано штрафну санкцію у розмірі 39 489,25 грн. та нараховано пеню у розмірі 2 598,11 грн.

Не погоджуючись з вказаним рішенням, ТОВ «Тринік Авто» звернулося до ДФС України зі скаргою від 03.08.2017, однак рішенням ДФС України від 08.09.2017 № 20049/6-99-99-11-02-02-25 про результати розгляду скарги, рішення від 17.07.2017 № 0033511303 залишено без змін, а скаргу позивача без задоволення.

Позивач, вважаючи вказане рішення таким, що порушує його права, звернувся з даним позовом до суду.

Вирішуючи спір, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Стаття 67 Конституції України визначає, що кожен зобов`язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку визначені Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI (далі - Закон № 2464-VI).

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 4 цього Закону платниками єдиного внеску є роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Пунктом 1 ч. 2 ст. 6 Закону № 2464-VI визначено, що платник єдиного внеску зобов`язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

За приписами ч.ч. 2 та 3 ст. 9 Закону № 2464-VI обчислення єдиного внеску здійснюється на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховується єдиний внесок.

Обчислення єдиного внеску органами доходів і зборів у випадках, передбачених цим Законом, здійснюється на підставі актів перевірки правильності нарахування та сплати єдиного внеску, звітності, що подається платниками до органів доходів і зборів, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують суми виплат (доходу), на суми яких (якого) відповідно до цього Закону нараховується єдиний внесок.

При цьому, ч.ч. 5, 7 та 8 ст. 9 Закону № 2464-VI передбачено, що сплата єдиного внеску здійснюється у національній валюті шляхом внесення відповідних сум єдиного внеску на рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для його зарахування.

Єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку.

Платники єдиного внеску, крім платників, зазначених у пунктах 4, 5 та 51 частини першої статті 4 цього Закону, зобов`язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов`язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

При цьому, в силу приписів норми п. 1 ч. 10 ст. 9 зазначеного Закону днем сплати єдиного внеску вважається у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на відповідні рахунки органу доходів і зборів днем сплати єдиного внеску вважається день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу доходів і зборів.

Відповідно до ч. 11 ст. 9, ч. 10 та 11 ст. 25 Закону № 2464-VІ у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Разом з тим, відповідно до ч. 10 ст. 25 Закону № 2464-VI на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Крім того, у випадку несплати (неперерахування) або несвоєчасної сплати (несвоєчасного перерахування) єдиного внеску на платника єдиного внеску орган доходів і зборів накладається штраф у розмірі 20 відсотків від своєчасно не сплачених сум (п. 2 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464).

Нарахування пені, передбаченої цим Законом, починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно (ч. 13 ст. 25 Закону № 2464-VI).

Отже, платники єдиного внеску зобов`язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць на підставі бухгалтерських та податної до органів доходів і зборів звітності, не пізніше 20 числа наступного місяця, при цьому днем сплати єдиного внеску є саме списання коштів з рахунку платника податків та зарахування таких коштів на рахунок органів доходів і зборів.

Разом з тим, суд зазначає, що п. 1.24 ст. 1 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» визначено, що переказ коштів (далі - переказ) - рух певної суми коштів з метою її зарахування на рахунок отримувача або видачі йому у готівковій формі. Ініціатор та отримувач можуть бути однією і тією ж особою.

Згідно з п. 1.30 ст. 1 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» платіжне доручення - це розрахунковий документ, який містить доручення платника банку здійснити переказ визначеної в ньому суми коштів зі свого рахунку на рахунок отримувача.

Крім того, приписами п. 8.1 ст. 8 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» визначено, що банк зобов`язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження.

Відповідно до п. 1.29 ст. 1 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» проведення переказу коштів є обов`язковою функцією, що має виконувати платіжна система.

Згідно з п. 22.4 ст. 22 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» під час використання розрахункового документа ініціювання переказу є завершеним: для платника - з дати надходження розрахункового документа на виконання до банку платника; для банку платника - з дати списання коштів з рахунка платника та зарахування на рахунок отримувача в разі їх обслуговування в одному банку або з дати списання коштів з рахунка платника та з кореспондентського рахунка банку платника в разі обслуговування отримувача в іншому банку.

При цьому, п 4 глави 2 Інструкції «Про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті», затвердженої постановою правління Національного банку України від 16.08.2006 за № 320 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 06.09.2006 за № 1035/12909 (далі - Інструкція № 320) передбачено, що міжбанківський переказ виконується банками в строк, визначений правилами платіжної системи, який не може перевищувати трьох операційних днів відповідно до Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні».

Разом з тим, відповідно до п. 2.19 глави 2 Інструкції «Про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», затвердженої постановою правління Національного банку України від 21.01.2004 за № 22 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29.03.2004 за № 377/8976 (далі - Інструкція № 22) розрахункові документи, що надійшли до банку протягом операційного часу, банк виконує в день їх надходження. Розрахункові документи, що надійшли після операційного часу, банк виконує наступного операційного дня.

В той же час, згідно з п. 2.14 глави 2 Інструкції № 22 банк платника на всіх примірниках прийнятих розрахункових документів і на реєстрах обов`язково заповнює реквізити «Дата надходження» і «Дата виконання», а банк стягувача «Дата надходження в банк стягувача» (якщо ці реквізити передбачені формою документа), засвідчуючи їх підписом відповідального виконавця та відбитком штампа банку. На документах, прийнятих банком після закінчення операційного часу, крім того, ставиться штамп «Вечірня». Відміткою про дату реєстрації банком платіжного доручення платника про сплату платежів до бюджету є заповнення в ньому реквізиту «Дата надходження», який банк заповнює незалежно від дати складання платником цього платіжного доручення. У розрахункових документах дата, зазначена в реквізиті «Дата виконання», має відповідати: даті списання коштів з рахунку платника та зарахування на рахунок отримувача в разі їх обслуговування в одному банку; даті списання коштів з рахунку платника та з кореспондентського рахунку банку платника в разі обслуговування отримувача в іншому банку.

Таким чином, проаналізувавши вказані норми у сукупності, суд дійшов висновку, що завершальною стадією сплати грошових зобов`язань для платника податку є момент отримання банком розрахункового документу та проставлення на ньому відповідних відміток про одержання та проведення банком.

Судом встановлено, що оскаржуване рішення прийнято відповідачем у зв`язку із порушення позивачем строку сплати ЄСВ за період з 22.10.2013 по 29.12.2014 та з 21.01.2015 по 22.06.2016.

Як видно з облікової картки ТОВ «Тринік Авто» з ЄСВ станом на серпень 2013 року у позивача відсутня недоїмка зі сплати ЄСВ. Більш того, у період з 01.01.2013 по 21.10.2013 за позивачем обліковувалась переплата зі сплати ЄСВ.

Натомість, досліджуючи сплату позивачем ЄСВ за вказані періоди, починаючи з вересня 2013 року, суд зазначає про наступне,

Так, 18.10.2013 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період вересень 2013 року (том 1 а.с. 106-110), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7 497,20 грн. (граничний термін сплати 20.10.2013).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за вересень 2013 року надано платіжні доручення:

від 18.09.2013 № 557 на суму 3580,53 грн., із призначенням платежу *101;37047966;022, сплата ЄСВ з ФОП 37,19 % за вересень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 18.09.2013 (том 2 а.с. 150);

від 18.09.2013 № 558 на суму 346,65 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ з працівників 3,6% за вересень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 18.09.2013 (том 2 а.с. 151);

від 04.10.2013 № 591 на суму 3254,99 грн., із призначенням платежу *101;37047966;022; сплата ЄСВ з ФОП 37,19 % за вересень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 04.10.2013 (том 2 а.с. 152).

від 04.10.2013 № 592 на суму 315,03 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ з працівників 3,6% за вересень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 04.10.2013 (том 2 а.с. 153).

04.11.2013 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період жовтень 2013 року (том 1 а.с. 112-117), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7 497,20 грн. (граничний термін сплати 20.11.2013).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за жовтень 2013 року надано платіжні доручення:

від 18.10.2013 № 622 на суму 3566,32 грн., із призначенням платежу *101;37047966;022, сплата ЄСВ з ФОП 37,19 % за жовтень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 18.10.2013 (том 2 а.с. 154);

від 18.10.2013 № 623 на суму 345,16 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ з працівників 3,6% за жовтень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 18.10.2013 (том 2 а.с. 155);

від 04.11.2013 № 648 на суму 3269,20 грн., із призначенням платежу *101;37047966;022; сплата ЄСВ з ФОП 37,19 % за жовтень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 04.11.2013 (том 2 а.с. 156).

від 04.11.2013 № 649 на суму 316,52 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ з працівників 3,6% за жовтень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 04.11.2013 (том 2 а.с. 157).

05.12.2013 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період листопад 2013 року (том 1 а.с. 119-123), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7 497,20 грн. (граничний термін сплати 20.12.2013).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за листопад 2013 року надано платіжні доручення:

від 22.11.2013 № 687 на суму 346,65 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ з працівників 3,6% за жовтень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 22.11.2013 (том 2 а.с. 158);

від 22.11.2013 № 688 на суму 3580,53 грн., із призначенням платежу *101;37047966;022; сплата ЄСВ з ФОП 37,19 % за листопад 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 22.11.2013 (том 2 а.с. 159);

від 13.12.2013 № 737 на суму 315.03 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ з працівників 3,6% за листопад 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 13.12.2013 (том 2 а.с. 160);

від 13.12.2013 № 738 на суму 3254,99 грн., із призначенням платежу *101;37047966;022; сплата ЄСВ з ФОП 37,19 % за листопад 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 13.12.2013 (том 2 а.с. 161).

04.01.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період грудень 2013 року (том 1 а.с. 125-130), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7 497,20 грн. (граничний термін сплати 20.01.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за грудень 2013 року надано платіжні доручення:

від 16.12.2013 № 743 на суму 3767,28 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ 37,19 % = 3434,72 грн., 3,6% = 332,53 грн. за грудень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 16.12.2013 (том 2 а.с. 162);

від 27.12.2013 № 773 на суму 3729,92 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 37,19 %=3400,77 грн., ЄСВ працівників 3,6% = 329,15 грн. за грудень 2013 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 16.12.2013 (том 2 а.с. 163).

04.02.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період січень 2014 року (том 1 а.с. 131-137), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7 497,20 грн. (граничний термін сплати 20.02.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за січень 2014 року надано платіжні доручення:

від 16.01.2014 № 797 на суму 3908,59 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3563,63 грн. ЄСВ працівники = 344,96 грн. за січень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 16.01.2014 (том 2 а.с. 164);

від 03.02.2014 № 825 на суму 3588,61 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3271,89 грн., ЄСВ працівників = 316,72 грн. за січень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 03.02.2014 (том 2 а.с. 165).

03.03.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період лютий 2014 року (том 1 а.с. 139-144), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7502,67 грн. (граничний термін сплати 20.03.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за лютий 2014 року надано платіжні доручення:

від 27.02.2014 № 860 на суму 4498,28 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 4101,30 грн. ЄСВ працівники = 396,98грн. за лютий 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 27.02.2014 (том 2 а.с. 166);

від 05.03.2014 № 869 на суму 3004,39 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2739,21 грн., ЄСВ працівників = 265,18 грн. за лютий 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 05.03.2014 (том 2 а.с. 167).

01.04.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період березень 2014 року (том 1 а.с. 146-151), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7502,67 грн. (граничний термін сплати 20.04.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за березень 2014 року надано платіжні доручення:

від 20.03.2014 № 896 на суму 4105,03 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3742,74 грн. ЄСВ працівники = 362,29 грн. за березень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 20.03.2014 (том 2 а.с. 168);

від 03.04.2014 № 939 на суму 3397,64 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3097,77 грн., ЄСВ працівників = 299,87 грн. за березень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 03.04.2014 (том 2 а.с. 169).

06.05.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період квітень 2014 року (том 1 а.с. 153-158), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7502,67 грн. (граничний термін сплати 20.05.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за квітень 2014 року надано платіжні доручення:

від 22.04.2014 № 994 на суму 4665,21 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 4253,49 грн. ЄСВ працівники = 411,72 грн. за квітень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 22.04.2014 (том 2 а.с. 170);

від 07.05.2014 № 1033 на суму 2837,46 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2587,02 грн., ЄСВ працівників = 250,44 грн. за квітень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 07.05.2014 (том 2 а.с. 171).

03.06.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період травень 2014 року (том 1 а.с. 160-165), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7754,04 грн. (граничний термін сплати 20.06.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за травень 2014 року надано платіжні доручення:

від 20.05.2014 № 1063 на суму 3525,16 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3214,05 грн. ЄСВ працівники = 311,11 грн. за травень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 20.05.2014 (том 2 а.с. 172);

від 05.06.2014 № 1113 на суму 4228,88 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3855,65 грн., ЄСВ працівників = 373,23 грн. за травень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 05.06.2014 (том 2 а.с. 173).

01.07.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період червень 2014 року (том 1 а.с. 167-172), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8007,89 грн. (граничний термін сплати 20.07.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за червень 2014 року надано платіжні доручення:

від 19.06.2014 № 1151 на суму 3972,03 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3621,46 грн. ЄСВ працівники = 350,57 грн. за червень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 19.06.2014 (том 2 а.с. 174);

від 04.07.2014 № 1214 на суму 4035,86 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3679,70 грн., ЄСВ працівників = 356,16 грн. за червень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 04.07.2014 (том 2 а.с. 175).

04.08.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період липень 2014 року (том 1 а.с. 174-180), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8252,26 грн. (граничний термін сплати 20.08.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за липень 2014 року надано платіжні доручення:

від 23.07.2014 № 1263 на суму 3917,65 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3571,86 грн. ЄСВ працівники = 345,79 грн. за липень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 23.07.2014 (том 2 а.с. 176);

від 04.08.2014 № 1308 на суму 4334,61 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3952,07 грн., ЄСВ працівників = 382,54 грн. за липень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 04.08.2014 (том 2 а.с. 177).

02.09.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період серпень 2014 року (том 1 а.с. 182-189), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7903,71 грн. (граничний термін сплати 20.09.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за серпень 2014 року надано платіжні доручення:

від 05.08.2014 № 1310 на суму 2920,04 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 2662,33 грн. ЄСВ працівники = 257,71 грн. за серпень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 05.08.2014 (том 2 а.с. 178);

від 15.08.2014 № 1338 на суму 2520,83 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2290,35 грн., ЄСВ працівників = 222,48 грн. за серпень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 15.08.2014 (том 2 а.с. 179);

від 02.09.2014 № 1398 на суму 2094.49 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 1909.64 грн., ЄСВ працівників = 184.85 грн. за серпень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 02.09.2014 (том 2 а.с. 180);

від 02.09.2014 № 1396 на суму 2462.84 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2245.48 грн., ЄСВ працівників = 217.36 грн. за серпень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 02.09.2014 (том 2 а.с. 181). 9998.17 грн за серпень 2014 року переплата у розмірі 2094,46 грн.

01.10.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період вересень 2014 року (том 1 а.с. 191-196), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8751,77 грн. (граничний термін сплати 20.10.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за вересень 2014 року надано платіжні доручення:

від 16.09.2014 № 1447 на суму 3396,72 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3096,91 грн. ЄСВ працівники = 299,81 грн. за вересень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 16.09.2014 (том 2 а.с. 182);

від 01.10.2014 № 1509 на суму 3260,56 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2972,82 грн., ЄСВ працівників = 287,74 грн. за вересень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 01.10.2014 (том 2 а.с. 183).

03.11.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період жовтень 2014 року (том 1 а.с. 198-204), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8644,26 грн. (граничний термін сплати 20.11.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за жовтень 2014 року надано платіжні доручення:

від 13.10.2014 № 1540 на суму 4171,26 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 2803,08 грн. ЄСВ працівники = 368,18 грн. за жовтень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 13.10.2014 (том 2 а.с. 184);

від 29.10.2014 на суму 4473,00 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 4078,27 грн., ЄСВ працівників = 394,73 грн. за жовтень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 29.10.2014 (том 2 а.с. 185).

04.12.2014 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період листопад 2014 року (том 1 а.с. 206-212), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8275,38 грн. (граничний термін сплати 20.12.2014).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за листопад 2014 року надано платіжні доручення:

від 17.11.2014 № 1666 на суму 4105,52 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3743,18 грн. ЄСВ працівники = 362,34 грн. за листопад 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 17.11.2014 (том 2 а.с. 186);

від 03.12.2014 на суму 4169,86 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3801,85 грн., ЄСВ працівників = 368,01 грн. за листопад 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 03.12.2014 (том 2 а.с. 187).

05.01.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період грудень 2014 року (том 1 а.с. 214-220), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 9278,67 грн. (граничний термін сплати 20.01.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за грудень 2014 року надано платіжні доручення:

від 18.12.2014 № 1792 на суму 4191,01 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3821,13 грн. ЄСВ працівники = 369,88 грн. за грудень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 18.12.2014 (том 2 а.с. 188);

від 29.12.2014 № 11833 на суму 5087,66 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 4638,59 грн., ЄСВ працівників = 449,07 грн. за грудень 2014 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 29.12.2014 (том 2 а.с. 189).

02.02.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період січень 2015 року (том 1 а.с. 222-227), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 9437,19 грн. (граничний термін сплати 20.02.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за січень 2015 року надано платіжні доручення:

від 14.01.2015 № 1871 на суму 3975,58 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3624,74 грн. ЄСВ працівники = 350,84 грн. за січень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 14.01.2015 (том 2 а.с. 190);

від 29.01.2015 на суму 5461,61 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 4979,50 грн., ЄСВ працівників = 482,11 грн. за січень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 29.01.2015 (том 2 а.с. 191).

02.03.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період лютий 2015 року (том 1 а.с. 229-235), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 10 059,85 грн. (граничний термін сплати 20.03.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за лютий 2015 року надано платіжні доручення:

від 12.02.2015 № 228407703 на суму 4397,17 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3400,09 грн. ЄСВ працівники = 388,08 грн. за лютий 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 12.02.2015 (том 2 а.с. 192);

від 02.03.2015 № 228407776 на суму 5662,68 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 5162,94 грн., ЄСВ працівників = 499,74 грн. за лютий 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 02.03.2015 (том 2 а.с. 193).

01.04.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період березень 2015 року (том 1 а.с. 237-241), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 9 294,84 грн. (граничний термін сплати 20.04.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за березень 2015 року надано платіжні доручення:

від 17.03.2015 № 228407845 на суму 3554,63 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3240,86 грн. ЄСВ працівники = 313,77 грн. за березень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 17.03.2015 (том 2 а.с. 194);

від 07.04.2015 № 228407957 на суму 5740,21 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 5233,68 грн., ЄСВ працівників = 506,53 грн. за березень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 07.04.2015 (том 2 а.с. 195).

05.05.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період квітень 2015 року (том 2 а.с. 2-7), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 9763,87 грн. (граничний термін сплати 20.05.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за квітень 2015 року надано платіжні доручення:

від 16.04.2015 № 22808003 на суму 3930,08 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3583,24 грн. ЄСВ працівники = 346,84 грн. за квітень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 16.04.2015 (том 2 а.с. 196);

від 06.05.2015 № 22808085 на суму 5833,79 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2318,90 грн., ЄСВ працівників = 514,89 грн. за квітень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 06.05.2015 (том 2 а.с. 197).

10.06.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період травень 2015 року (том 2 а.с. 9-15), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 13 249,35 грн. (граничний термін сплати 20.06.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за травень 2015 року надано платіжні доручення:

від 20.05.2015 № 228408151 на суму 4866,84 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 4437,34 грн. ЄСВ працівники = 429,50 грн. за травень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 20.05.2015 (том 2 а.с. 198);

від 03.06.2015 № 228408226 на суму 6131,69 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 5598,57 грн., ЄСВ працівників = 533,12 грн. за травень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 03.06.2015 (том 2 а.с. 199);

від 10.06.2015 № 228408262 на суму 2250,82 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за травень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 10.06.2015 (том 2 а.с. 200).

02.07.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період червень 2015 року (том 2 а.с. 17-22), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 11 840,63 грн. (граничний термін сплати 20.07.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за червень 2015 року надано платіжні доручення:

від 23.06.2015 № 228408324 на суму 4105,53 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3743,19 грн. ЄСВ працівники = 362,34 грн. за червень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 23.06.2015 (том 2 а.с. 201);

від 01.07.2015 № 228408363 на суму 7735,10 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 7052,39 грн., ЄСВ працівників = 682,71 грн. за червень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 01.07.2015 (том 2 а.с. 202).

04.08.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період липень 2015 року (том 2 а.с. 24-28), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8 404,78 грн. (граничний термін сплати 20.08.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за липень 2015 року надано платіжні доручення:

від 01.07.2015 № 228408367 на суму 3082,55 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 2810,50 грн. ЄСВ працівники = 272,05 грн. за липень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 01.07.2015 (том 2 а.с. 203);

від 20.07.2015 № 228408449 на суму 2383,60 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2173,20 грн., ЄСВ працівників = 210,40 грн. за липень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 20.07.2015 (том 2 а.с. 204);

від 06.08.2015 № 228408540 на суму 2938.63 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2679.29 грн., ЄСВ працівників = 259.34 грн. за липень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 06.08.2015 (том 2 а.с. 206).

01.09.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період серпень 2015 року (том 2 а.с. 30-36), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7 988,38 грн. (граничний термін сплати 20.09.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за серпень 2015 року надано платіжні доручення:

від 03.08.2015 № 228408517 на суму 3521,92 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3211,10 грн. ЄСВ працівники = 310,82 грн. за серпень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 03.08.2015 (том 2 а.с. 205);

від 26.08.2015 № 228408619 на суму 2019,11 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 1840,91 грн., ЄСВ працівників = 178,20 грн. за серпень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 26.08.2015 (том 2 а.с. 207);

від 07.09.2015 № 228408676 на суму 2447,35 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 2231,35 грн., ЄСВ працівників = 216,00 грн. за серпень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 07.09.2015 (том 2 а.с. 208).

19.10.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період вересень 2015 року (том 2 а.с. 38-44), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 7 326,43 грн. (граничний термін сплати 20.10.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за вересень 2015 року надано платіжні доручення:

від 24.09.2015 № 228408765 на суму 4383,10 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 3996,28 грн. ЄСВ працівники = 386,82 грн. за вересень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 24.09.2015 (том 2 а.с. 209);

від 30.09.2015 № 228408797 на суму 3652,53 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3330,15 грн., ЄСВ працівників = 322,38 грн. за вересень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 30.09.2015 (том 2 а.с. 210). 8035,63 сплачено (переплата 709,20)

02.11.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період жовтень 2015 року (том 2 а.с. 46-52), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8 399,03 грн. (граничний термін сплати 20.11.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за жовтень 2015 року надано платіжні доручення:

від 21.10.2015 № 228408893 на суму 4486,93 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 4090,95 грн. ЄСВ працівники = 395,88 грн. за жовтень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 21.10.2015(том 2 а.с. 211);

від 10.11.2015 № 228409007 на суму 3912,10 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3566,81 грн., ЄСВ працівників = 345,29 грн. за жовтень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 10.11.2015 (том 2 а.с. 212).

01.12.2015 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період листопад 2015 року (том 2 а.с. 54-59), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8 606,69 грн. (граничний термін сплати 20.12.2015).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за листопад 2015 року надано платіжні доручення:

від 23.11.2015 № 228409081 на суму 4508,32 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 4110,43 грн. ЄСВ працівники = 397,89 грн. за листопад 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 23.11.2015 (том 2 а.с. 213);

від 02.12.2015 № 228409135 на суму 4098,37 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3736,66 грн., ЄСВ працівників = 361,71 грн. за листопад 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 02.12.2015 (том 2 а.с. 214).

04.01.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період грудень 2015 року (том 2 а.с. 61-66), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 8 729,21 грн. (граничний термін сплати 20.01.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за грудень 2015 року надано платіжні доручення:

від 17.12.2015 № 228409213 на суму 4514,95 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП = 4116,46 грн. ЄСВ працівники = 398,49 грн. за грудень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 17.12.2015 (том 2 а.с. 215);

від 29.12.2015 № 228409269 на суму 4214,26 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ ФОП 3842,39 грн., ЄСВ працівників = 371,87 грн. за грудень 2015 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 29.12.2015 (том 2 а.с. 216).

08.02.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період січень 2016 року (том 2 а.с. 68-72), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 4 642,00 грн. (граничний термін сплати 20.02.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за січень 2016 року надано платіжні доручення:

від 25.01.2016 № 228409368 на суму 3315,71 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за січень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 25.01.2016 (том 2 а.с. 217);

від 05.02.2016 № 228409438 на суму 1326,23 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за січень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 05.02.2016 (том 2 а.с. 218).

01.03.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період лютий 2016 року (том 2 а.с. 74-79), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 4 642,00 грн. (граничний термін сплати 20.03.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за лютий 2016 року надано платіжні доручення:

від 19.02.2016 № 228409532 на суму 2652,57 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за лютий 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 19.02.2016 (том 2 а.с. 219);

від 03.03.2016 № 228409606 на суму 1989,43 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за лютий 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 03.03.2016 (том 2 а.с. 220).

01.04.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період березень 2016 року (том 2 а.с. 81-86), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 4 642,00 грн. (граничний термін сплати 20.04.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за березень 2016 року надано платіжні доручення:

від 15.03.2016 № 228409680 на суму 2321,00 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за березень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 15.03.2016 (том 2 а.с. 221);

від 04.04.2016 № 228409808 на суму 2321,00 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за березень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 04.04.2016 (том 2 а.с. 222).

04.05.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період квітень 2016 року (том 2 а.с. 88-89г), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 4 803,28 грн. (граничний термін сплати 20.05.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за квітень 2016 року надано платіжні доручення:

від 21.04.2016 № 228409948 на суму 2652,57 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за квітень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 21.04.2016 (том 2 а.с. 223);

від 05.05.2016 № 228410056 на суму 2150,71 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за квітень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 05.05.2016 (том 2 а.с. 224).

01.06.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період травень 2016 року (том 2 а.с. 89д-95), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 5 471,68 грн. (граничний термін сплати 20.06.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за травень 2016 року надано платіжні доручення:

від 13.05.2016 № 228410110 на суму 2232,41 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за травень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 13.05.2016 (том 2 а.с. 225);

від 06.06.2016 на суму 3239,27 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за травень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 01.06.2016 (том 2 а.с. 227).

18.07.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період червень 2016 року (том 2 а.с. 96-101), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 5 442,93 грн. (граничний термін сплати 20.07.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за червень 2016 року надано платіжні доручення:

від 01.06.2016 № 228410238 на суму 1859,56 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за червень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 01.06.2016 (том 2 а.с. 226).

від 22.06.2016 № 228410347 на суму 1938,20 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за червень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 22.06.2016 (том 2 а.с. 228);

від 14.07.2016 № 228410481 на суму 1645,17 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за червень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 14.07.2016 (том 2 а.с. 230).

04.08.2016 позивачем до податкового органу подано звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період липень 2016 року (том 2 а.с. 102-107), в якому визначено суму єдиного внеску у розмірі 5 352,45 (граничний термін сплати 20.08.2016).

На підтвердження сплати позивачем ЄСВ за липень 2016 року надано платіжні доручення:

від 01.07.2016 на суму 1519,91 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за липень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 01.07.2016 (том 2 а.с. 229).

від 21.07.2016 № 228410522 на суму 2269,00 грн., із призначенням платежу *101;37047966; сплата ЄСВ за липень 2016 року. Вказане платіжне доручення проведено банком 21.07.2016 (том 2 а.с. 232);

Таким чином, проаналізувавши сплату позивачем ЄСВ за період з 22.10.2013 по 29.12.2014 та з 21.01.2015 по 22.06.2016, суд зазначає, що така сплата ЄСВ позивачем здійснена на підставі звітів про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ поданий платником ЄСВ до податкового органу у строк, передбачений ч. 8 ст. 9 Закону України № 2464-VI, з огляду на що суд не знаходить підстав для висновку про порушення позивачем терміну сплати ЄСВ за період з 22.10.2013 по 29.12.2014 та з 21.01.2015 по 22.06.2016.

В той же час, суд вважає безпідставним та помилковим посилання представника відповідача у відзиві на те, що позивачем належним чином не виконувались вимоги ст. 9 Закону України № 2464-VI, щодо терміну сплати сум ЄСВ самостійно визначених позивачем у звітах про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ, оскільки вказані доводи відповідача спростовуються наявними в матеріалах справи доказами та висновками суду, зробленими за результатами дослідження та аналізу судом доказів, наданих учасниками справи.

Більш того, необґрунтованим також є посилання представника відповідача у відзиві проти позову на те, що позивачем належним чином не виконувались вимоги ст. 9 Закону України № 2464-VI у період за вересень - грудень 2013 року, січень - грудень 2014 року, січень - грудень 2015 року, січень - грудень 2016 року та січень - травень 2017 року, з огляду на те, що зі змісту спірного рішення видно, що останнє прийнято податковим органом за порушення позивачем терміну сплати ССВ саме за період з 22.10.2013 по 29.12.2014 та з 21.01.2015 по 22.06.2016.

Натомість, як вже було зазначено судом, вказані обставини спростовуються наявними в матеріалах справі звітами про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ за період з 22.10.2013 по 29.12.2014 та з 21.01.2015 по 22.06.2016, а також платіжними дорученнями про сплату сум ЄСВ за вказані періоди.

Відтак, враховуючи вказані обставини у сукупності, суд зазначає, що у відповідача були відсутні підстави для притягнення позивача до відповідальності ні підставі оскаржуваного рішення, у зв`язку з чим оскаржуване рішення підлягає скасуванню, як таке, що не засновано но нормах Закону № 2464.

Згідно з ч. 1 ст. 2 КАС України завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Відповідно до ч. 2 ст. 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Таким чином, виходячи з меж заявлених позовних вимог, системного аналізу положень чинного законодавства України, оцінки поданих сторонами доказів за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про задоволенню позовних вимог.

У відповідності до ч. 1 ст. 139 КАС України при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

Судові витрати, понесені позивачем, підлягають відшкодуванню за рахунок бюджетних асигнувань відповідача.

Керуючись статтями 6, 72-77, 139, 241-246, 250, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

В И Р І Ш И В:

1. Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю ««Тринік Авто» (04074, м. Київ, вул. Автозаводська, 2, код ЄДР: 37047966) задовольнити повністю.

2. Визнати протиправним та скасувати рішення 17.07.2017 № 0033511303 про застосування штрафних (фінансових) санкцій та нарахування пені за несплату (неперахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску у загальному розмірі 39 489,25 грн., прийняте Головним управлінням ДФС у місті Києві (04655, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, код ЄДР: 39468461).

3. Стягнути на користь Товариства з обмеженою відповідальністю ««Тринік Авто» (04074, м. Київ, вул. Автозаводська, 2, код ЄДР: 37047966) за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління ДФС у місті Києві (04655, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, код ЄДР: 39468461) сплачений судовий збір у розмірі 1600,00 грн. (одна тисяча шістсот гривень 00 копійок).

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржено за правилами, встановленими ст. ст. 293, 295 - 297 КАС України з урахуванням п/п. 15.5 п. 15 Розділу VII "Перехідні положення" КАС України (в редакції Закону № 2147-VIII).

Суддя О.А. Кармазін

Джерело: ЄДРСР 82753745
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку