open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 473/2354/19

Номер провадження 1-в/473/152/2019

УХВАЛА

Іменем України

"02" липня 2019 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області у складі: головуючої судді Миронової О.В,

з участю секретаря Туришевої К.В.,

прокурора Путія Є.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Вознесенську клопотання засудженого

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Гайворон Кіровоградської області, громадянина України, проживаючого за адресою АДРЕСА_1 ;

судимого 12.10.2009 року Гайворонським районним судом Кіровоградської області за ч.1 ст.115 КК України до 12 років 6 місяців позбавлення волі;

про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання

ВСТАНОВИВ :

До Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області надійшло клопотання засудженого ОСОБА_1 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

ОСОБА_1 був засуджений вироком Гайворонського районного суду Кіровоградської області від 12.10.2009 року за ч.1 ст.115 КК України до 12 років 6 місяців позбавлення волі. Ухвалою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 30.05.2019 року зараховано термін попереднього ув`язнення з 01.07.2009 року по 22.12.2009 року з розрахунку, що одному дню попереднього ув`язнення відповідає два дня позбавлення волі.

На даний час ОСОБА_1 відбуває покарання у ДУ «Вознесенська виправна колонія -72».

Засуджений ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, але надіслав до суду заяву, в якій просив суд розглядати справу у його відсутності.

Представник ДУ «Вознесенська ВК -72» клопотання засудженого підтримав.

Прокурор в судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечував.

Заслухавши представника ДУ «Вознесенська ВК -72», а також враховуючи думку прокурора, дослідивши матеріали справи та матеріали особової справи засудженого, суд приходить до наступного.

ОСОБА_1 був засуджений вироком Гайворонського районного суду Кіровоградської області від 12.10.2009 року за ч.1 ст.115 КК України до 12 років 6 місяців позбавлення волі. На даний час ОСОБА_1 відбуває покарання у ДУ «Вознесенська виправна колонія -72».

Початок строку відбування покарання : 01.07.2009 року. Відбув більше ніж 3/4 частини призначеного строку покарання.

З 06.05.2019 року відбуває покарання у ДУ « Вознесенська ВК-72».

Загалом за весь час відбування покарання засуджений характеризується позитивно, має 10 заохочень та 2 стягнення, які зняті та погашені у встановленому законом порядку.

Згідно характеристики Вознесенської ВК-72, яка є в особовій справі засудженого, він у відношенні до представників адміністрації ввічливий, коректний та тактовний. Поводить себе спокійно, чемний , доброзичливий. Має адекватну самооцінку, На даний час не працевлаштований на виробничій зоні, але має бажання працювати. Але під час відбуття покарання працював, за що і заохочувався з 2013 року. Приймав участь у програмі диференційованого виховного впливу «Фізкультура і спорт». Дбайливо ставиться до майна установи і предметів, якими користується. У взаємовідносинах з іншими засудженими не конфліктний, підтримує рівні та доброзичливі стосунки. Своєю поведінкою надає позитивний приклад іншим засудженим. У скоєному злочині розкаюється. Усвідомив тяжкість та суспільну небезпеку скоєного злочину.

Доводи прокурора про те, що адміністрація колоній не може надати засудженому позитивну характеристику через те, що він не тривалий час відбуває покарання у Вознесенської ВК-72, а також про те, що на даний час він не працевлаштований та не приймає участь у програмах діференційованого виховного впливу на засуджених, не можуть бути прийняті судом до уваги, з наступних підстав. Засуджений відбуває покарання у Вознесенській ВК 72 з 06.05.2019 року. Відповідно до ст. 81 КК України до осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання . Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Згідно вимог ст. 6 КВК України виправлення засудженого це процес позитивних змін, які відбуваються в його особистості та створюють готовність до самокерованої та правослухняної поведінки, свідоме відновлення засудженого в соціальному статусі повноправного члена суспільства, повернення його до самостійного загальноприйнятого соціально-нормативного життя в суспільстві.

Отже діюче законодавство не ставить можливість умовно-дострокового звільнення засудженого від відбуття призначеного судом покарання у залежність до того, скільки часу засуджений відбуває покарання в певній установі відбуття покарання. В даному випадку повинно прийматись до уваги поведінка засудженого та його ставлення до праці за весь період відбуття покарання.

На підставі вищевикладеного суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, так як сумлінним відношенням до праці та поведінкою засуджений ОСОБА_1 довів своє виправлення.

Керуючись ст. 81 КК України та п.2 ч.1 ст. 537, ст. 539 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання засудженого ОСОБА_1 про умовно-дострокове звільнення - задовольнити.

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від подальшого відбування покарання звільнити умовно-достроково на 2 (два) роки 08 (вісім) днів невідбутого строку основного покарання.

На ухвалу може бути подана апеляція протягом 7 днів.

Суддя Миронова О.В.

Джерело: ЄДРСР 82742703
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку