open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 761/24327/19

Провадження № 2/761/6023/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2019 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Юзькова О.Л. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Малого аудиторського підприємства «Сторно» у формі товариства з обмеженою відповідальністю про захист прав споживачів, -

в с т а н о в и в :

У червні 2019 року позивач звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з даним позовом.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Як вбачається із позову, ОСОБА_1 , як на підставу звернення до Шевченківського районного суду м. Києва посилається на Закон України «Про захист прав споживачів» та на ч. 5 ст. 28 ЦПК України, положеннями яких передбачено можливість подачі позову за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача.

Водночас, ст. 1 Закону України «Про захист прав споживачів» визначено, що споживач - фізична особа, яка придбаває, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, безпосередньо не пов`язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов`язків найманого працівника

Натомість, ОСОБА_1 зазначає, що між ним та Малим аудиторським підприємством «Сторно» у формі товариства з обмеженою відповідальністю було укладено агентський договір, умовами якого є пошук потенційних клієнтів, які потребують отримання кваліфікаційних послуг з проведення аудиту.

Тобто, в розумінні чинного законодавства ОСОБА_1 не є споживачем послуг відповідача, а його найманим працівником з покладенням обов`язків щодо пошуку клієнтів.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Адресою місцезнаходження відповідача Малого аудиторського підприємства «Сторно» у формі товариства з обмеженою відповідальністю у позові зазначено: м. Київ, вул. Мечникова, 14/1, що не відноситься до Шевченківського району м. Києва.

Відповідно п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 ЦПК України, якщо суддя вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, передає справу на розгляд іншому суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, передача справи на розгляд іншому суду здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

За таких обставин, враховуючи, що дана справа не підсудна Шевченківському районному суду м. Києва, суд постановляє ухвалу про передачу матеріалів позовної заяви ОСОБА_1 до Малого аудиторського підприємства «Сторно» у формі товариства з обмеженою відповідальністю про захист прав споживачів до Печерського районного суду м. Києва.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на викладене, керуючись ст. ст. 4, 30, 31, 32, 187, 353-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

у х в а л и в :

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Малого аудиторського підприємства «Сторно» у формі товариства з обмеженою відповідальністю про захист прав споживачів - передати для розгляду за підсудністю до Печерського районного суду м. Києва.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду, в порядку ст.ст. 353-357 ЦПК України з урахуванням п. 15.5. Перехідних положень ЦПК України протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення через Шевченківський районний суд м. Києва.

Повний текст ухвали складено 21 червня 2019 року.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 82736286
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку