open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/1774/17

Провадження № 1-в/210/318/19

"24" червня 2019 р. м. Кривий Ріг

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Металургійного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_4 про звільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

До суду з поданням звернувся начальника Металургійного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у дніпропетровській області ОСОБА_4 про звільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку відносно ОСОБА_5 , призначеного вироком Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 07.06.2017 року за ч. 1, 2 ст. 185 КК Українидо 3 років позбавлення волі, ст. 75 КК Україниз випробуванням на 2 роки. В обґрунтування подання посилається на те, що засуджений ОСОБА_5 за час строку випробування, до адміністративної чи кримінальної відповідальності не притягувалася, за місцем мешкання характеризується задовільно.

ОСОБА_5 в судове засідання не з"явився, про дату та час повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Представник Металургійного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області у судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Прокурор подав до суду заяву в якій зазначив, що проти задоволення вказаного подання не заперечував.

Суд, дослідивши матеріали особової справи, вважає за необхідне вказане подання про звільнення від відбування покарання у зв`язку по закінченню строку випробування - задовольнити на підставі наступного.

Із наданих до суду матеріалів особової справи № 50/17 вбачається, що ОСОБА_5 засудженого 07 червня 2019 року вироком Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за ч. 1, 2 ст. 185 КК Українидо 3 років позбавлення волі, ст. 75 КК Україниз випробуванням на 2 роки.

Засуджений поставлений на облік та ознайомлений з порядком та умовами звільнення від відбування покарання по закінченню строку випробування, з обов`язками, покладеними на нього.

Згідно даним, наявним у матеріалах справи, засуджений ОСОБА_5 протягом іспитового строку, не притягувався до адміністративної відповідальності, за місцем проживання характеризується задовільно, до кримінальної відповідальності не притягувався та повністю виконав покладені на нього судом обов`язки, а саме: не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи - виконував.

Іспитовий строк скінчився 07 червня 2019 року.

Згідно ч.1 ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно п. 3 ч. 2 ст. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктом 9 частини 1 статті 537 цього Кодексу.

За таких обставин, беручи до уваги вказане вище, подання начальника Металургійного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області про звільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку щодо ОСОБА_5 законно, обґрунтовано, а тому підлягає задоволенню.

На підставі вищезазначеного та керуючисьст. 78 КК України, ст. ст.152,165,166 КВК України, ст. ст.537,539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Металургійного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області про звільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від призначеного покарання за вироком Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 07.06.2017 року за ч. 1, 2 ст. 185 КК Українидо 3 років позбавлення волі, ст. 75 КК Україниз випробуванням на 2 роки, у зв`язку із закінченням строку випробування.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду через Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу . Особи, що не були присутні при оголошенні ухвали, мають право на її оскарження у той же строк і спосіб - з моменту отримання її копії.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 82649364
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку