open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 233/5108/18
Моніторити
Ухвала суду /25.06.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /21.06.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /28.05.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /13.05.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Вирок /23.01.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /27.11.2018/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /04.10.2018/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
emblem
Справа № 233/5108/18
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /25.06.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /21.06.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /28.05.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /13.05.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Вирок /23.01.2019/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /27.11.2018/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області Ухвала суду /04.10.2018/ Костянтинівський міськрайонний суд Донецької областіКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
233 Справа № 233/5108/18

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 червня 2019 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі: головуючого судді Стадченко О.В., при секретарі Кравцовій Л.О., за участю прокурора Шгояна Г.Н., представника Костянтинівського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій областіВолкова О.В., засудженого ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Костянтинівці подання начальника Костянтинівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області О.І. Малишевської про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі засудженому

ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Олександро - Калинове Костянтинівського району Донецької області,громадянина України, який має середню технічну освіту, не працює, не одружений, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше судимого: 26 жовтня 2011 року Краматорським міським судом Донецької області за ч.2 ст. 186 КК України до 4 років позбавлення волі, звільнився 20 червня 2014 року, відповідно до ухвали Дзержинського міського суду Донецької області від 12 червня 2014 року, на підставі ст. 2 ЗУ « Про амністію» від 08 квітня 2014 року,

якого засуджено вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 23 січня 2019 року за ч. 1 ст. 309 КК України до покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень 00 копійок,-

В С Т А Н О В И В:

Начальник Костянтинівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області Малишевська О.І. звернулася до суду з поданням про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу на покарання у вигляді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відносно засудженого ОСОБА_1 , вказуючи, що останній засуджений вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 23 січня 2019 року за ч.1 ст.309 КК України до покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень 00 копійок.

В поданні ставиться питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу на покарання у вигляді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відносно засудженого ОСОБА_1 , оскільки Костянтинівський МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області не отримував від засудженого документу про сплату штрафу. Інформації про причини не виконання вироку суду протягом понад одного місяця не має.

Засуджений ОСОБА_1 в судовому засіданні пояснив, що не сплатив штраф оскільки він не має фінансової можливості. Інвалідом він не визнаний, тому просив суд замінити йому штраф на громадські роботи.

В судовому засіданні представник Костянтинівського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області Волков О.В. просив клопотання задовольнити та замінити засудженому ОСОБА_1 покарання у вигляді штрафу на громадські роботи тривалістю, яка визначена законом.

Прокурор Шгоян Г.Н. в судовому засіданні вважав за необхідне замінити засудженому ОСОБА_1 покарання у вигляді штрафу на громадські роботи із розрахунку, відповідно до ст.53 КК України, одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподаткований мінімум доходів громадян.

Суд, вислухавши учасників судового розгляду, вивчивши матеріали справи приходить таких висновків.

Так, судом встановлено, що вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 23 січня 2019 року за ч. 1 ст. 309 КК України ОСОБА_1 засуджено до покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень 00 копійок.

Згідно ст.26 КВК України, засуджений до основного покарання у виді штрафу зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально - виконавчу інспекцію шляхом представлення документа про сплату штрафу. У разі несплати засудженим штрафу, призначеного як основне покарання, штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Відповідно п.10 ч.1 ст.537 КПК України, під час виконання вироку, суд має право вирішувати питання про заміну покарання, відповідно до ч.5 ст.53 КК України.

Згідно до ч.5 ст.53 КК України у разі неможливості сплати штрафу суд може замінити несплачену суму штрафу на покаранням у вигляді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

В судовому засіданні встановлено, що засуджений ОСОБА_1 до теперішнього часу штраф, призначений вироком суду, не сплатив; відомостей щодо офіційного працевлаштування у суду немає, не одружений; малолітніх, неповнолітніх дітей не має, інвалідом або пенсіонером не визнаний.

Враховуючи викладене та проаналізувавши всі докази в сукупності, враховуючи, що засуджений на момент розгляду даного подання штраф не сплатив, заборон відповідно до ч.3 ст.56 КК України, щодо застосування до засудженого покарання у вигляді громадських робіт немає; суд вважає, що клопотання начальника Костянтинівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області слід задовольнити - замінивши засудженому ОСОБА_1 , призначене йому покарання у вигляді штрафу на громадські роботи із розрахунку, відповідно до ч.5 ст.53 КК України, 1 година громадських робіт за 1 неоподаткований мінімум доходів громадян від суми призначеного штрафу.

На підставі викладеного та керуючись ч.5 ст.53 КК України, п.10 ч.1ст.537, ст.539 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання Костянтинівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі засудженому ОСОБА_1 – задовольнити.

Замінити ОСОБА_1 покарання, призначене вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 23 січня 2019 року за ч. 1 ст. 309 КК України у вигляді штрафу в розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень 00 копійок, на покарання у вигляді громадських робіт тривалістю 100 (сто) годин.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного суду через Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя: О.В.Стадченко

Джерело: ЄДРСР 82646401
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку