open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

пр . № 4-с/759/40/19

ун. № 758/8640/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2019 року Святошинський районний суд м. Києва в складі головуючого судді Величко Т.О., за участі секретаря судового засідання Штанько В.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за скаргою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Подільський районний відділ державної виконавчої служби м.Києва Гловного територіального управління юстиції у м.Києві про визначення розміру заборгованості за аліментами, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Святошинського районного суду м. Києва перебуває скарга ОСОБА_1 , заінтересована особа: Подільський районний відділ державної виконавчої служби м.Києва Гловного територіального управління юстиції у м. Києві про визначення розміру заборгованості за аліментами.

З метою всебічного, об`єктивного розгляду вищезазначеної справи, ухвалою суду від 13.02.2019 року витребувано від Подільського районного відділу державної виконавчої служби м. Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві завірені належним чином копії виконавчого провадження №31287945.

Однак, станом на дату проведення судового засідання 24.06.2019 року, жодної відповіді на адресу суду надано не було.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи, подавати всі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази, виконувати процесуальні дії у встановленому законом або судом строки.

Відповідно до ч. 1 ст. 157 ЦПК України суд розглядає справи протягом розумного строку, але не більше двох місяців з дня відкриття провадження у справі, а справи про поновлення на роботі, про стягнення аліментів - одного місяця.

Статтею 6 Конвенції про захист прав і основоположних свобод людини, ратифікованої Законом України від 17 липня 1997 року №475/97-ВР, гарантовано кожній фізичній або юридичній особі право на розгляд судом протягом розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, у якій вона є стороною.

Ненадання відповідних доказів по справі, які витребувані судом, призводить до затягування розгляду справи та обмеження громадян у забезпеченні їхнього права на доступ до правосуддя, що може тягнути за собою порушення Конституції України та Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Відповідно до ч. 1 ст. 262 ЦПК України суд може постановити окрему ухвалу у випадку зловживання процесуальними правами, порушення процесуальних обов`язків, неналежного виконання професійних обов`язків (в тому числі, якщо підписана адвокатом чи прокурором позовна заява містить суттєві недоліки) або іншого порушення законодавства адвокатом або прокурором.

В окремій ухвалі суд має зазначити закон чи інший нормативно-правовий акт (у тому числі його статтю, пункт тощо), вимоги якого порушено, і в чому саме полягає порушення.

Окрема ухвала надсилається відповідним юридичним та фізичним особам, державним та іншим органам, посадовим особам, які за своїми повноваженнями повинні усунути виявлені судом недоліки чи порушення чи запобігти їх повторенню. Окрема ухвала щодо прокурора або адвоката надсилається органу, до повноважень якого належить притягнення до дисциплінарної відповідальності прокурора або адвоката відповідно.

З метою забезпечення виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі, суд встановлює у ній строк для надання відповіді залежно від змісту вказівок та терміну, необхідного для їх виконання.

Окрім того, Відділ державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції в м. Києві є стороною у даній справі, відповідно суд може витребувавати у останньої всі необхідні докази, що мають значення при розгляді даної справи.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку про необхідність постановлення окремої ухвали та зобов`язати Міністерство юстиції України провести перевірку викладених в ухвалі фактів щодо невиконання Ухвали суду від 13.02.2019 року про витребування необхідних доказів, про результати перевірки та вжиті заходи повідомити суд у встановлений законом строк.

На підставі викладеного, керуючись ст. 262 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Зобов `язати Міністерство юстиції України провести перевірку викладених в ухвалі фактів, вжити заходів щодо виконання Відділом державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції в м. Києві Ухвали Святошинського районногог суду м. Києва від 13 лютого 2019 року щодо витребування від Подільського районного відділу державної виконавчої служби м. Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві завірені належним чином копії виконавчого провадження №31287945, а в разі їх знищення надати суду відповідний акт про знищення, про результати перевірки та вжиті заходи повідомити суд у місячний строк.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Т.О. Величко

Джерело: ЄДРСР 82617596
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку