open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/4775/19

Провадження № 1-кс/711/1993/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 червня 2019 року слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Скляренко В.М., при секретарі судових засідань - Слабко Ю.М., розглянувши в судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Черкаській області Бойко М.В., погоджене прокурором відділу ювенальної юстиції прокуратури Черкаської області Швець І.В., внесене в кримінальному провадженні № 12019250000000087 від 01.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Черкаській області Бойко М.В. звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу ювенальної юстиції прокуратури Черкаської області Швець І.В., внесене в кримінальному провадженні № 12019250000000087 від 01.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання вказує, що 31.03.2019, близько 13 год. 10 хв. водій ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (учень 11-го класу, Рижанівського НВК, тверезий) керуючи мотоблоком «FORTE HSD1G» з причепом, без державних номерних знаків, рухаючись заднім ходом по території подвір`я домоволодіння АДРЕСА_1 , вчинив наїзд на пішохода ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який знаходився на території даного подвір`я.

Унаслідок ДТП пішохід ОСОБА_2 отримав тілесні ушкодження, від яких помер в домоволодінні АДРЕСА_1 , АДРЕСА_1 .

По даному факту розпочато досудове розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за № 12019250000000087 від 01.04.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Згідно рапорту інспектора Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області про указану подію 31.03.2019 у зв`язку із травмуванням малолітнього ОСОБА_2 на адресу: АДРЕСА_1 здійснювався виклик швидкої медичної допомоги .

Під час досудового розслідування 17.04.2019 отримано відповідь на запит із Філії КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» (КУ «ОЦЕМД та МК ЧОР») – Звенигородської станції швидкої медичної допомоги в якій зазначено, що 31.03.2019 о 13 год. 29 хв. в диспетчерську Звенигородської СШМД підстанції УСШМД – філії ОЦЕМД та МК ЧОР від ОСОБА_3 надходив виклик щодо прибуття за адресою АДРЕСА_1 з приводу травмування малолітнього ОСОБА_2 .

Під час проведення досудового розслідування з метою з`ясування обставин виклику швидкої медичної допомоги ОСОБА_2 , виникла необхідність в дослідженні карток виклику, карт виїзду працівників швидкої медичної допомоги від 31.03.2019 за адресою вул. Вдовиченка, 2 в с. Рижанівка, Звенигородського району, Черкаської області, форми яких передбачені наказом МОЗ України № 999 від 17.11.2000 та які знаходяться у власності КУ «Обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» (КУ «ОЦЕМД та МК ЧОР» філія Звенигородська станція швидкої медичної допомоги, що за адресою: вул. М.Грушевського, 156, м. Звенигородка. Крім того виникла потреба у здійсненні тимчасового доступу до електронної інформації з приводу викликів 31.03.2019 працівників станції швидкої медичної допомоги за адресою: АДРЕСА_2 Вдовиченка, 2, с. Рижанківка, Звенигородського району Черкаської області. Фіксація указаної інформації передбачена п. 4 постанови Кабінету Міністрів України № 1118 від 21.11.2012, якою затверджено «Порядок інформування бригад екстренної (швидкої) медичної допомоги про виклик екстренної медичної допомоги та їх направлення на місце події».

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до указаних речей і документів задоволено ухвалою слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси від 19.04.2019 (справа № 711/3394/19), відповідно до якої 14.05.2019 отримано тимчасовий доступ до карток виклику і виїзду швидкої медичної допомоги з КУ «ОЦЕМД та МК ЧОР» ФІЛІЇ Звенигородської станції швидкої медичної допомоги.

При виконанні зазначеної ухвали суду КУ «ОЦЕМД та МК ЧОР» ФІЛІЇ Звенигородської станції швидкої медичної допомоги слідчому надано доступ до карток виклику, виїзду швидкої медичної допомоги. Одночасно листом № 110 від 14.05.2019 слідчого повідомлено про неможливість надання електронної інформації (аудіозапису) з приводу викликів 31.03.2019 працівників станції швидкої медичної допомоги за адресою: вул АДРЕСА_3 Вдовиченка, 2, с. Рижанківка, Звенигородського району Черкаської області через відсутність доступу до електронного носія відповідної інформації у зв`язку із перебуванням головного лікаря закладу на лікарняному.

Враховуючи викладене, вилучити даний аудіозапис не представилось можливим з указаних вище причин.

На даний ухвала слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси від 19.04.2019, що звернута до виконання у визначений судом строк, з об`єктивних причин виконана частково. Строк дії ухвали закінчився 19.05.2019.

А тому, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, що знаходяться у володінні КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» (КУ «ОЦЕМД та МК ЧОР») Філія Звенигородська станція швидкої медичної допомоги, що за адресою: вул. М.Грушевського, 156, м. Звенигородка, Черкаської області а саме до електронної інформації (аудіо запис) з приводу викликів, які мали місце 31.03.2019 за адресою: АДРЕСА_1 , Черкаської АДРЕСА_4 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений, але надав суду заяву в якій просив розглянути клопотання за його відсутності на підставі обґрунтування, викладеного у клопотанні та з урахуванням доказів, доданих до нього.

В судове засідання особа, у володінні якої знаходяться речі та документи, не викликалась, оскільки органом досудового розслідування доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаної інформації.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні, якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п. 8 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належить: конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Відповідно до п.п. 1, 2. ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей, документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що з матеріалів, якими обґрунтовується клопотання, вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація (аудіо запис) з приводу викликів, які мали місце 31.03.2019 за адресою: вул. Вдовиченка, 2 в с. Рижанівка, Звенигородського району, Черкаської області, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, і вони можуть бути використані як докази та неможливість іншим шляхом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, тому слідчий суддя вважає за необхідне надати органу досудового розслідування тимчасовий доступ до вищезгаданих документів, які знаходяться у володінні виконавчого КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» (КУ «ОЦЕМД та МК ЧОР») Філія Звенигородська станція швидкої медичної допомоги, що знаходиться за адресою: вул. М. Грушевського, 156, м. Звенигородка, Черкаської області, з можливістю подальшого вилучення копії на електронному носії інформації.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 3, 9, 107, 159, 163-165, 245, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Черкаській області Бойко М.В., погоджене прокурором відділу ювенальної юстиції прокуратури Черкаської області Швець І.В., внесене в кримінальному провадженні № 12019250000000087 від 01.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Черкаській області Бойко Мирославі Валеріївні, тимчасовий доступ до інформації, що знаходяться у володінні КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» (КУ «ОЦЕМД та МК ЧОР») Філія Звенигородська станція швидкої медичної допомоги, що знаходиться за адресою: вул. М. Грушевського, 156, м. Звенигородка, Черкаської області, а саме до: аудіо запису з приводу викликів, які мали місце 31.03.2019 за адресою: АДРЕСА_2 Вдовиченка, 2 в с. Рижанівка, Звенигородського району, Черкаської області, з можливістю подальшого вилучення копії на електронному носії інформації.

Копію ухвали надати слідчому, в провадженні якого знаходиться справа – для виконання та вручення її відповідальній особі, на яку покладено обов`язок по її виконанню, роз`яснивши їй, що в разі невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів будуть застосовані положення ст. 166 КПК України.

Ухвала не оскаржується та підлягає до виконання протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя В.М. Скляренко

Джерело: ЄДРСР 82484021
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку