open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер 725/3106/19

Номер провадження 2-а/725/151/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.06.2019 року м. Чернівці

Суддя Першотравневого районного суду м. Чернівці Федіна А.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Чернівецького міського військового комісаріату (м.Чернівці, вул. Головна, 119) про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

В червні 2019 року позивач звернулась до суду з вище вказаним позовом та просила скасувати постанову №80 у справі про адміністративне правопорушення від 22.05.2019 року якою ї визнано винною у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 211-5 КУпАП та накладено відповідне адміністративне стягнення; стягнути з відповідача на її користь судовий збір.

Згідно ч. 1 ст. 5 КАС України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 168 КАС України, позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції, де вона реєструється та не пізніше наступного дня передається судді. Позивач має право в позовній заяві заявити клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, якщо такий розгляд допускається цим Кодексом.

Подана позовна заява за змістом і формою відповідає вимогам ст.ст. 160,161 КАС України. Позов поданий у строк, встановлений законом.

Даний спір підсудний Першотравневому районному суду м. Чернівці як адміністративному за правилами предметної, інстанційної та територіальної підсудності.

Перешкоди для відкриття провадження у справі, що передбачені ст.ст. 169,170 КАС України, відсутні, а тому по справі слід відкрити провадження та призначити її до судового розгляду за правилами розгляду окремої категорії термінових справ відповідно до ст. 286 КАС України.

Крім того, в прохальній частині позовної заяви позивач заявила клопотання про витребування доказів.

Згідно ч. 1 ст. 80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки з`ясування обставин справи здійснюється на підставі наданих стороною доказів, а можливість отримання вказаних відомостей об`єктивно не залежить від волі та можливостей позивача, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду даної справи, з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення спору по суті, клопотання витребування доказів про які клопоче позивач слід задовольнити.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 5, 126, 160 ,161, 168, 169, 171, 175, 241, 242, 243, 248, 251, 293, 294 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Чернівецького міського військового комісаріату (м.Чернівці, вул. Головна, 119) про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу слухати за правилами розгляду окремої категорії терміновихсправ іпризначити судовезасідання на 10год.00хв.25червня 2019року в приміщенні Першотравневого районного суду м. Чернівці за адресою м. Чернівці, вул. Головна, 105.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог ст. 175 КАС України він має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Вимоги до відзиву визначені у ст. 162 КАС України.

Встановити відповідачустрок дляподання відзиву до 25червня 2019 року.

Невідкладно надіслати учасникам справи копії даної ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів з дотриманням вимог ст. 126, 251 КАС України.

Витребувати з Чернівецького міського військового комісаріату наступні докази:

?Матеріали справи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 211-5 КУпАП відносно ОСОБА_1 .

Вказані доказиподати досуду встрок до 25 червня 2019 року.

Учасникисправи можутьотримати інформаціющодо справи,що розглядаєтьсяна офіційномувеб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернетза наступною веб-адресою сторінки: http://ptr.cv.court.gov.ua/sud2408/ , атакож знайомитись з текстом даноїухвали тасудовими рішеннями увказаній справіу Єдиномудержавному реєстрісудових рішеньза веб-адресою http://reyestr.court.gov.ua/

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення до Сьомого апеляційного адміністративного суду в порядку визначеному главою першою розділу третього КАС України.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці А. В. Федіна

Джерело: ЄДРСР 82418094
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку