open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний № 408/1405/19-п

Провадження №3/408/3638/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

с . Біловодськ 30 травня 2019 року

Суддя Біловодського районного суду Луганської області Рукас М.С., розглянувши матеріали управління державного агентства рибного господарства у Луганській області у відношенні

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Первомайське Павловського району Краснодарського краю, РФ, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, пенсіонера,

за здійснення правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

05 березня 2019 року о 19 годині 00 хвилин ОСОБА_1 , у порушення ст.ст. 27, 52, 63 Закону України "Про тваринний світ", статті 52 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», п. 3.15 Правил любительського і спортивного риболовства, на водосховищі біля смт. Біловодськ Луганської області, здійснював лов водних біоресурсів – риби, забороненими знаряддями лову – сіткою, у кількості 1 штуки. Водних біоресурсів – риби не зловив.

Будучи опитаним в судовому засіданні по даному факту, ОСОБА_1 свою вину в скоєному визнав повністю і пояснив суду, що дійсно 05 березня 2019 року приблизно о 18-19 годині він знаходився на водосховищі біля смт. Біловодськ Луганської області, з метою вилову риби за допомогою сітки, однак риби спіймати не встиг, оскільки був затриманий працівниками «Рибного патруля». Сітка яка була при ОСОБА_1 належить йому, в подальшому була вилучена.

Також провина ОСОБА_1 в скоєнні грубого порушення правил рибальства підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення № 000039 від 05 березня 2019 року, описами вилучених знарядь добування, транспортних засобів, обладнань та предметів, незаконно добутих водних біоресурсів та документів, які вилучені згідно протоколу № 000039 від 05 березня 2019 року про адміністративне правопорушення, квитанцією № 000039 про отримання речей і документів, вилучених під час здійснення провадження у справах про адміністративне правопорушення, ілюстративною фото таблицею.

При вказаних обставинах в діях ОСОБА_1 вбачаються ознаки складу правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме грубе порушення правил рибальства.

При накладенні стягнення, суд, відповідно до вимог статті 33 Кодексу України про адміністративні правопорушення, враховує характер вчинених правопорушень, особу правопорушника: раніше до адміністративної відповідальності не притягувався.

Незаконними діями ОСОБА_1 шкоду державі в особі Управління Державного агентства рибного господарства у Луганській області не спричинив, оскільки вилову водних біоресурсів здійснити не встиг, але мав намір це зробити.

Обставин пом`якшуючих або обтяжуючих відповідальність правопорушника в судовому засіданні не встановлено.

Вилучений заборонений засіб лову (риболовна сітка в кількості 1 штук) підлягає конфіскації в дохід держави.

В порядку п.5 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» також підлягає стягненню судовий збір за ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення у розмірі 384,20 гривні.

На підставі викладеного, керуючись статтями 283-285, 85 частино 4, 33, 40, 287, 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, п.5 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір», -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА _1 визнати винним в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 85 КУпАП та піддати адміністративному стягненню у вигляді адміністративного штрафу в сумі 340 гривень з конфіскацією знаряддя і засобу вчинення правопорушення у вигляді однієї сітки, яка знаходиться у ОСОБА_2 , головного державного інспектора відділу ОВБ «Рибоохоронний патруль».

На підставі п.5 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» з ОСОБА_1 стягнути судовий збір за ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення у розмірі 384 (триста вісімдесят чотири) гривні 20 копійок.

На постанову судді може бути подана апеляційна скарга особою, стосовно якої вона винесена протягом десяти днів з дня винесення постанови, в Луганський апеляційний суд, через Біловодський районний суд Луганської області.

Суддя : М.С. Рукас

Джерело: ЄДРСР 82204660
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку