open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/4759/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 травня 2019 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання ОСОБА_2 , який діє в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Мілл Інвест» про скасування арешту майна,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 , який діє в інтересах ТОВ «Мілл Інвест» звернувся до суду з клопотання про скасування арешту майна.

Зазначав, що відповідно до ухвали слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 07.02.19 було накладено арешт на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: Чернігівська область, м. Бахмач, вул. Східна, буд. 13.

Посилаючись на те, що слідчим не доведено правових підстав для накладення арешту на нерухоме майно, що на праві власності належить ТОВ «Мілл Інвест», просив скасувати арешт на майно, що знаходиться за адресою: Чернігівська область, м. Бахмач, вул. Східна, буд. 13.

У судове засідання ОСОБА_2 , який діє в інтересах ТОВ «МІЛЛ ІНВЕСТ», не з`явився, про причини неявки не повідомив.

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, в якій повідомив, що у кримінальному провадженні №42019101070000020 від 25.01.19 розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України, постановою Генерального прокурора України від 26.02.19 досудове розслідування доручено здійснювати Територіальному управлінню Державного бюро розслідувань, розташованому у м. Києві, яке знаходиться в межах територіальної юрисдикції Печерського районного суду м. Києва, та процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснюється Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України.

Відповідно до ст. 174 КПК України слідчий суддя ухвалив розглядати клопотання за відсутності вказаних осіб, оскільки їх неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Вивчивши клопотання, дослідивши письмові докази, приходжу до наступного висновку.

Установлено, що відповідно до ухвали слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 07.02.19 було накладено арешт на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: Чернігівська область, м. Бахмач, вул. Східна, буд. 13.

Відповідно до листа прокурора Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 кримінальне провадження №42019101070000020 від 25.01.19 розпочате за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України, постановою Генерального прокурора України від 26.02.19 досудове розслідування доручено здійснювати Територіальному управлінню Державного бюро розслідувань, розташованому у м. Києві, яке знаходиться в межах територіальної юрисдикції Печерського районного суду м. Києва, та процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснюється Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України.

Згідно з п. 7 ч. 4 ст. 9 Закону України «Про державне бюро розслідувань» для забезпечення виконання завдань Державного бюро розслідувань утворюються такі його територіальні управління: територіальне управління, розташоване у місті Києві, що поширює свою діяльність на місто Київ, Київську, Черкаську та Чернігівську області.

Місцезнаходження територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві: 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26.

Виходячи із загальних засад правил підсудності, визначених ст. 32 КПК України, розгляд клопотань проводиться за місцем розташування органу досудового розслідування.

Ураховуючи те, що постановою Генерального прокурора України від 26.02.19 досудове розслідування у даному кримінальному розслідуванні доручено здійснювати Територіальному управлінню Державного бюро розслідувань, розташованому у м. Києві, клопотання підлягає поверненню для подання до належного суду, оскільки місцезнаходження територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві є Печерський район м. Києва.

Керуючись ст.ст. 32, 170-174, 309 КПК України, ст. 9 Закону України «Про державне бюро розслідувань» слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання ОСОБА_2 , який діє в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Мілл Інвест» про скасування арешту майна повернути ОСОБА_2 для подання до належного суду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня отримання учасниками розгляду копії судового рішення.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 82125683
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку