open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 736/609/19

Номер провадження 2-а/736/9/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 травня 2019 року м. Корюківка

Корюківський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді Кутового Ю.С.,

при секретарі Александровій Н.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань суду у м. Корюківка адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до інспектора відділу БДР УПП в Чернігівській області ДПП старшого лейтенанта поліції Шкраба Олександра Івановича про визнання дій протиправними та скасування постанови серії НК № 340505 від 27.03.2019, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до інспектора відділу БДР УПП в Чернігівській області ДПП старшого лейтенанта поліції Шкраба Олександра Івановича про визнання дій протиправними та скасування постанови серії НК № 340505 від 27.03.2019, просить визнати дії інспектора відділу БДР УПП в Чернігівській області ДПП старшого лейтенанта поліції Шкраб Олександра Івановича протиправними та скасувати Постанову серії НК № 340505 від 27.03.2019 р.

Із зазначеною постановою позивач не згодний, вважає її незаконною та такою, що підлягає скасуванню.

Позивач у судове засідання не з`явився, надавши заяву про можливість розгляду справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав та просив суд їх задовольнити.

Відповідач інспектор відділу БДР УПП в Чернігівській області ДПП старший лейтенант поліції Шкраб Олександр Іванович у судове засідання не з`явився, повідомлений про дату, час та місце розгляду справи належним чином. Надіслав на адресу суду відзив, позовні вимоги не визнав.

Суд, дослідивши письмові докази у справі, встановив наступне.

27 березня 2019 року інспектором відділу БДР УПП в Чернігівській області ДПП старшим лейтенантом поліції Шкрабом Олександром Івановичем відносно ОСОБА_1 , було складено постанову серії НК № 340505 від 27.03.2019 р. про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі.

Як вбачається із змісту постанови, 27.03.2019 року ОСОБА_1 , близько 09 годин 00 хвилин в м . Корюківка по вулиці Передзаводська біля будинку номер 4 встановив рекламну конструкцію (щит виносний розміром 0,9 х 1,0) в межах червоних ліній міських вулиць та доріг без погодження з уповноваженим підрозділом поліції у сфері забезпечення дорожнього руху, чим порушив вимоги п. 32.1 а) Правил дорожнього руху України та ст. 52-3 Закону України «Про дорожній рух». Чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 140 КУпАП.

Відповідно до вищезазначеної постанови, відносно ОСОБА_1 прийнято рішення застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави, у розмірі 340 грн. 00 коп.

Відповідно до ст. 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, чи засобів фото - і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

Обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначених статтею 255 цього Кодексу.

Відповідно до приписів ст. 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Відповідачами у справі жодних належних та допустимих доказів, які б підтверджували вину позивача, а саме те, що саме він встановив рекламний щит, суду не надано.

Відповідно до ч. 3 ст. 62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на припущеннях і всі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

З урахуванням зазначеного, суд, з`ясувавши повно і всебічно обставини справи, перевіривши їх доказами, дослідженими в судовому засіданні, виходячи із аналізу наведених вище положень законодавства України, вважає, що позовна заява підлягає задоволенню.

Керуючись ч. 2 ст. 122, ст.ст.268, 278 - 280, 285, 289, 293 КУпАП, ст. ст. 242-246 КАС України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до інспектора відділу БДР УПП в Чернігівській області ДПП старшого лейтенанта поліції Шкраба Олександра Івановича про визнання дій протиправними та скасування постанови серії НК № 340505 від 27.03.2019 - задовольнити.

Визнати дії інспектора відділу БДР УПП в Чернігівській області ДПП старшого лейтенанта поліції Шкраб Олександра Івановича протиправними.

Скасувати постанову серії НК № 340505 від 27.03.2019 р. про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення до суду апеляційної інстанції через Корюківський районний суд Чернігівської області. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Ю. С. Кутовий

Джерело: ЄДРСР 82013202
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку