open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 367/2088/19

Провадження №1-в/367/234/2019

УХВАЛА

Іменем України

20травня 2019року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

Головуючого судді ОСОБА_1 ,

При секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

представника ДУ «ІВЦ» № 132 ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Ірпінського міського суду Київської області клопотання засудженого ОСОБА_5 про застосування до нього Закону України «Про амністію у 2016 році»,-

ВСТАНОВИВ:

Засуджений ОСОБА_5 звернувся до суду з клопотанням про застосування до нього Закону України «Про амністію у 2016 році».

В судовому засіданні засуджений ОСОБА_5 підтримав своє клопотання та просив застосувати до нього п. в) ст. 1 ЗУ «Про амністію у 2016 році».

Представник виправної установи в судовому засіданні не заперечував щодо задоволення клопотання засудженого.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання засудженого.

Заслухавши думку учасників розгляду подання, вивчивши клопотання, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення, з таких підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 був засуджений вироком Яготинського районного суду Київської області від 31.01.2018 року за ч. 1 ст. 286 КК України до покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Ухвалою Ірпінського міського суду Київської області від 23.01.2019 року засудженому ОСОБА_5 було зараховано в строк відбування покарання, час слідування під вартою до виправного центру, з 13.11.2018 року по 01.12.2018 року, у відповідності до ст. 72 КК України. Також, як вбачається з копії вимоги про судимість на ОСОБА_5 , останній раніше був судимий, однак в силу ст. 89 КК України судимість погашена, тобто ОСОБА_5 вважається таким, що не має судимості.

Як вбачається з матеріалів провадження, а саме Довідки № 103 від 27.02.2019 року, виданої Лозовоярівською сільською радою про те, що ОСОБА_5 не позбавлений батьківських прав стосовно своїх дітей: ОСОБА_6 2006 року народження (Свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 ) та ОСОБА_7 2009 року народження (свідоцтво про народження серії НОМЕР_2 ).

Статтею 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» передбачено звільнення від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, осіб, визнаних винними у вчиненні умисного злочину, який не є тяжким або особливо тяжким відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, осіб, визнаних винними у вчиненні необережного злочину, який не є особливо тяжким відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, а також осіб, кримінальні справи стосовно яких за зазначеними злочинами розглянуті судами, але вироки стосовно них не набрали законної сили.

Так, п. в) ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» встановлено, що звільненню від відбування покарання не пов`язаного з позбавленням волі підлягають особи, які не позбавлені батьківських прав, які на день набрання чинності цим Законом мають дітей, яким не виповнилося 18 років, дітей-інвалідів та/або повнолітніх сина, дочку, визнаних інвалідами.

З матеріалів провадження вбачається, що ОСОБА_5 , не позбавлений батьківських прав відносно двох малолітніх дітей ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Оскільки засуджений ОСОБА_5 відбуває покарання за вчинення необережного злочину середньої тяжкості, передбачений ч. 1 ст. 286 КК України, не позбавлений батьківських прав відносно своїх дітей, яким не виповнилося 18 років, заборон передбачених ст. 9 Закону України «Про амністію у 2016 році», та Законом України «Про застосування амністії в Україні» немає, тому суд вважає, що клопотання засудженого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 376 КПК України, ст.ст. 85, 86 КК України, Законом України «Про застосування амністії в Україні», Законом України «Про амністію у 2016 році», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання засудженого ОСОБА_5 про застосування до засудженого Закону України «Про амністію у 2016 році», - задовольнити.

Звільнити засудженого ОСОБА_5 від подальшого відбування покарання за вироком Яготинського районного суду Київської області від 31.01.2018 року, згідно п. в) ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році».

Повний текст ухвали буде складено, в межах строків, визначених ч. 2 ст. 376 КПК України та оголошено 21.05.2019 року.

На ухвалу до Київського апеляційного суду через Ірпінський міський суд Київської області може бути подано апеляцію протягом 7 днів з дня її проголошення, а засудженим з дня отримання копії ухвали.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 81852742
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку