open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

17.05.2019 року Провадження №2/425/424/19

Справа №425/1545/19

місто Рубіжне Луганської області

Рубіжанський міський суд Луганської області у складі головуючого судді Москаленко Вікторії Вікторівни, розглянувши матеріали позовної заяви Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

встановив:

Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк», яке знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Грушевського, будинок 1Д, звернулося до Рубіжанського міського суду Луганської області з позовною заявою про стягнення заборгованості за кредитним договором до відповідача, яка відповідно інформації, зазначеній у позовній заяві, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ( згідно відомостей загального відділу Рубіжанської міської ради Луганської області, Центр надання адміністративних послуг загального відділу Рубіжанської міської ради не має можливості надати дані про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у зв,язку з тим, що в реєстрі територіальної громадян м.Рубіжне Луганської області будь які відомості про реєстрацію місця проживання вище зазначеної особи), в якій просить стягнути з відповідача заборгованість за кредитним договором № б/н від 29.06.2016 станом на 14.04.2019 у сумі 12156,11 гривень та судовий збір у розмірі 1921,00 гривні. Підставою позову зазначає: не виконання відповідачем умов кредитного договору № б/н від 29.06.2016.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, тому суддя дійшла висновку про можливість відкрити провадження у цій справі.

Справа підсудна Рубіжанському міському суду Луганської області згідно ч.9 ст.28 ЦПК України.

До позовної заяви представником позивача додане клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження, без виклику сторін.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України передбачено, що для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи, призначене спрощене позовне провадження.

Згідно п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України малозначними справи є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ч. 9 ст. 19 ЦПК України для цілей цього Кодексу розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб вираховується станом на 1 січня календарного року, в якому подається відповідна заява або скарга, вчиняється процесуальна дія чи ухвалюється судове рішення.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» встановлено прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2019 року у розмірі 1921 гривень.

Таким чином, оскільки ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, клопотання позивача підлягає частковому задоволенню, а дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням (викликом) учасників справи.

Крім того, представником позивача до позовної заяви надано клопотання про отримання процесуальних документів в електронному вигляді на електронну адресу 14360570@mail.gov.ua. яке відповідно до Тимчасового регламенту надсилання судом електронних документів учасникам судового процесу, затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України від 07.11.2016 за № 27, підлягає задоволенню.

Підстав для залучення до участі у справі третіх осіб, при відкритті провадження у справі, судом не встановлено.

Керуючись ст.ст. 4, 27,28, 175, 177, 187, 259-261, 274-279, 353, 354 ЦПК України, суд, -

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором та відкрити провадження у зазначеній цивільній справі.

Клопотання представника Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін задовольнити частково.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін у судове засідання.

Судове засідання призначити на 14.06.2019 року о 08 год. 00 хв. у приміщенні Рубіжанського міського суду Луганської області зал № 3.

Викликати у судове засідання позивача та відповідача.

Позивачу надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі в електронному вигляді на електронну адресу 14360570@mail.gov.ua.

Виклик відповідача у судове засідання опубліковати та розмістити на офіційному веб-порталі «Судова влада України» http://court.gov.ua/ на веб-сторінці Рубіжанського міського суду Луганської області у розділі «Список справ, призначених до розгляду» та «Виклик до суду учасників по справі».

Встановити відповідачу строк у 15 (п`ятнадцять) днів, від дня опублікування на офіційному веб-порталі «Судова влада України» http://court.gov.ua/ на веб-сторінці Рубіжанського міського суду Луганської області інформації стосовно розгляду справи, протягом якого вона має право подати до Рубіжанського міського суду Луганської області відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив, копія якої та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, копія якого та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/fair/sud1224.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині недотримання правил підсудності до Луганського апеляційного суду через Рубіжанський міський суд Луганської області, або безпосередньо до Луганського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя : В.В. Москаленко

Джерело: ЄДРСР 81800559
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку