open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem


Ухвала

13 травня 2019 року

м. Київ

справа № 824/46/19

провадження № 61-8074ас19

Верховний Суд у складі судді Другої судової палати Касаційного цивільного суду Пророка В. В.

розглянув апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Київського апеляційного суду від 03 квітня 2019 року в справі за заявою ОСОБА_1 про скасування рішення Постійно діючого третейського суду при Асоціації українських банків від 07 квітня 2015 року в справі № 2005/14 за позовом Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

Встановив:

16 квітня 2019 року ОСОБА_1 подав засобами поштового зв'язку до Верховного Суду апеляційну скаргу на ухвалу Київського апеляційного суду від 03 квітня 2019 року.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1 просить Верховний Суд скасувати ухвалу Київського апеляційного суду від 03 квітня 2019 року та передати справу на новий розгляд до Київського апеляційного суду як суду першої інстанції.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями від 22 квітня 2019 року для розгляду справи визначено колегію суддів: Висоцьку В. С., Пророка В. В. (суддя-доповідач), Фаловську І. М.

Частиною другою статті 24, частиною другою статті 351 Цивільного процесуального кодексу України у редакції Закону України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (далі - ЦПК України) передбачено, що Верховний Суд переглядає в апеляційному порядку судові рішення апеляційних судів, ухвалені ними як судами першої інстанції.

Апеляційна скарга подана відповідно до передбаченого частиною третьою статті 460 ЦПК України порядку.

Підстави для залишення апеляційної скарги без руху, її повернення чи відмови у відкритті апеляційного провадження не встановлені.

Відповідно до частини другої статті 369 ЦПК України апеляційні скарги на ухвалу суду, зокрема зазначені в пункті 38 (про повернення заяви про скасування рішення третейського суду) частини першої статті 353 ЦПК України, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Згідно із частиною другою статті 456 ЦПК України суд до початку розгляду справи за клопотанням будь-кого з учасників судового розгляду або з власної ініціативи може запитати у третейського суду необхідні матеріали справи, що стосуються підстав для скасування рішення третейського суду. Витребувані матеріали направляються до суду протягом п'яти днів з дня надходження такої вимоги.

Керуючись статтями 24, 39, 351, 354-356, 359, 360, 361, 456 ЦПК України,

Ухвалив:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Київського апеляційного суду від 03 квітня 2019 року.

Витребувати з Київського апеляційного суду матеріали цивільної справи № 824/46/19 за заявою ОСОБА_1 про скасування рішення Постійно діючого третейського суду при Асоціації українських банків від 07 квітня 2015 року в справі № 2005/14 за позовом Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Витребувати у Постійно діючого третейського суду при Асоціації українських банків матеріали справи, що стосуються його рішення від 07 квітня 2015 року в справі № 2005/14 за позовом Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором. Витребувані матеріали направляються до суду протягом п'яти днів з дня надходження такої вимоги.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів, роз'яснити їм право подати відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 360 Цивільного процесуального кодексу України, у строк до 13 червня 2019 року.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до вимог частини тринадцятої статті 7, частини другої статті 33 та частини другої статті 369 Цивільного процесуального кодексу України розгляд справи здійснюватиметься Верховним Судом у складі постійної колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Пророка В. В., Висоцької В. С., Фаловської І. М. без повідомлення учасників справи в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами; відповідно до частини третьої статті 39 Цивільного процесуального кодексу України відвід у справі може бути заявлений протягом десяти днів з дня отримання учасниками справи ухвали про відкриття провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Пророк



Джерело: ЄДРСР 81722256
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку