open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа 744/593/19

Номерпровадження 1-кп/739/56/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2019 року м. Новгород-Сіверський

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

потерпілого ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 12019270230000017 від 05.02.2019 року за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (далі КК України),

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 обвинувачується в тому, що 31.12.2018 року, приблизно о 03.30 год., перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, знаходячись біля будинку АДРЕСА_1 , на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин до ОСОБА_5 , маючи прямий умисел на заподіяння тілесних ушкоджень, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, умисно наніс йому один удар правою рукою по обличчю, чим спричинив потерпілому ОСОБА_5 , згідно висновку експерта №10 від 26.02.2019 року тілесні ушкодження у вигляді контузії правого очного яблука , гематоми повік із субкон`юктивальним крововиливом, які відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, що не потягли за собою короткочасний розлад здоров`я.

Таким чином, ОСОБА_4 обвинувачується в заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження, що не спричинило короткочасний розлад здоров`я, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч.1 ст. 125 КК України, як спричинення умисного легкого тілесного ушкодження. Потерпілий ОСОБА_5 у підготовчому судовому засіданні заявив про те, що він відмовляється від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, у зв`язку з цим просить закрити кримінальне провадження відносно ОСОБА_4 та подав до суду відповідну письмову заяву.

Представник потерпілого ОСОБА_6 підтримав заяву ОСОБА_5 та просив кримінальне провадження закрити.

Прокурор ОСОБА_3 у підготовчому судовому засіданні проти задоволення заяви та закриття кримінального провадження не заперечувала.

Обвинувачений ОСОБА_4 у підготовчому судовому засіданні заяву потерпілого підтримав та просив кримінальне провадження закрити.

Відповідно до п. 1 ч.1 ст. 477 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України) кримінальне провадження щодо кримінальних правопорушень, передбачених ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України є провадження у формі приватного обвинувачення, яке може бути розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого.

Згідно ч.4 ст.26 КПК України кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення розпочинається лише на підставі заяви потерпілого. Відмова потерпілого, а у випадках передбачених цим Кодексом, його представника від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення. Пунктом 7ч.1 ст. 284 КПК Українипередбачено, що кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представник відмовився від обвинувачення у кримінальному проваджені у формі приватного обвинувачення.

Згідно п. 2 ч.3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4-8,10 частини першої або частиною другою статті 284 цього Кодексу.

Оскільки потерпілий ОСОБА_5 відмовився від підтримання обвинувачення відносно ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України, який належить до злочинів, провадження по яким здійснюється у формі приватного обвинувачення, суд приходить до висновку про необхідність закриття даного кримінального провадження на підставі п. 7 ч.1 ст. 284 КПК України у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

На підставі викладеного, керуючись статтями 26, 284,314, 369-372, 392, 393, 395, 477 Кримінального процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

Кримінальне провадження №12019270230000017 за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України закрити у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області протягом 7 днів з дня її проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 81641639
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку