open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа №498/295/19

Провадження №2-а/498/6/19

УХВАЛА

про залишення позову без руху

09 квітня 2019 року суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області – Чернецька Н.С., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до 2 батальйону 2 роти Управління патрульної поліції в Одеській області про скасування постанови серії НК № 018402 по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА _1 звернувся до суду із адміністративним позовом до 2 батальйону 2 роти Управління патрульної поліції в Одеській області про скасування постанови серії НК № 018402 по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не вавтоматичному режимі, в якому просить суд скасувати постанову від 16.02.2019 року серії НК № 018402 по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі за ч.1 ст. 122 КУпАП у відношені нього справу закрити за відсутністю складу правопорушення.

Поданий позов не відповідає вимогам ст. 160 КАС України, а саме до позовної заяви додано як доказ, не належної якості копії постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі.

Крім того, позовна заява містить посилання на статті КАС України, який втратив чинність на підставі Закону № 732-VII від 28.01.2014 року.

Також, в порушення вимог п. 11 ч.5 ст. 160 КАС України, в позовній заяві відсутнє власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, позивачем не було зазначено в позовній заяві місцезнаходження відповідача та не вказано його офіційну електрону адресу, що в свою чергу унеможливлює надіслання йому копії позовної заяви, а також не зазначено позовну вимогу про визнання постанови від 16.02.2019 року серії НОМЕР_1 № 018402 незаконною та протиправною.

Також позивачем не надано поштового відправлення в підтвердження дати отримання вищевказаної постанови.

Крім того, позивачем не залучено в якості відповідача особу яка складала постанову про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі.

Відповідно до ч.1 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. ст. 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вищезазначених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. 160 КАС України, суддя,

У Х В А Л И В :

Залишити без руху адміністративний позов ОСОБА_1 до 2 батальйону 2 роти Управління патрульної поліції в Одеській області про скасування постанови серії НК № 018402 по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі.

Встановити строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху. В разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатися неподаною та повернена позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.С. Чернецька

Джерело: ЄДРСР 81575256
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку