open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

02 травня 2019 року справа № 580/1452/19

м . Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гарань С.М., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про визнання протиправними та зобов’язання вчинити дії,

встановив:

До Черкаського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з адміністративним позовом до ГУ ПФУ в Черкаській області, в якому просить:

1) визнати протиправними дії ГУ ПФУ в Черкаській області щодо відмови у здійсненні перерахунку пенсії ОСОБА_1 та як наслідок зобов’язати ГУ ПФУ в Черкаській області здійснити з 30.06.2008 перерахунок пенсії ОСОБА_1 з урахуванням 85% її розміру від відповідних сум грошового забезпечення та з 01.01.2018 у відповідності до вимог Закону України № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби та деяких інших осіб» в розмірі 85% грошового забезпечення, виходячи з розміру посадового окладу – 3260,00грн., окладу за військове звання – 1020,00грн., процентної надбавки за вислугу років – 1926,00грн., із включенням усіх надбавок і доплат встановлених при виході на пенсію: 6454,24грн., загальною сумою щомісячно 11729,24грн., без відтермінування виплати і без обмеження максимальним розміром;

2) зобов’язати ГУ ПФУ в Черкаській області компенсувати різницю між перерахованою таким чином пенсією та вже проведеними виплатами з червня 2008 року по 01.01.2018 однією сумою 14478,00грн.;

3) зобов’язати ГУ ПФУ в Черкаській області компенсувати різницю між перерахованою пенсією та вже проведеними виплатами з 1 січня по грудень 2018 року в сумі 86269,00грн.

Ознайомившись із позовною заявою, суддя вважає, що вона не відповідає вимогам ст. ст. 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому повинна бути залишена без руху з нижче зазначених підстав.

Згідно з частиною 3 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Правові засади справляння судового збору, платників, об’єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України “Про судовий збір” від 08.07.2011 № 3674-VI (надалі - Закон № 3674).

Частиною 2 ст. 4 Закону №3674-VI визначено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру фізичною особою розмір ставки судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно статті 7 Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік” від прожитковий мінімум на одну особу для працездатних осіб на 2019 рік становить 1 921,00 грн.

Таким чином, при зверненні до суду фізичної особи з адміністративним позовом немайнового характеру (1 вимога) розмір судового збору має становити 768,40 грн. (1 921,00 х 0,4 розміру).

Згідно ч. 3 ст. 6 ЗУ “Про судовий збір”, у разі коли в позовній заяві об’єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Відповідно до ч.ч.1-2 стю169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Таким чином, оскільки зазначений позов подано фізичною особою, він поєднує в собі три вимоги немайнового характеру, то розмір судового збору, який повинен бути сплачений позивачем має становити 2305,20грн.

Суддя зазначає, що до позовної заяви позивачем додано копію квитанцію №4 від 05.03.2019 про сплату судового збору в сумі 768,40 грн., проте дана квитанція не приймається суддею до уваги, оскільки до позовної заяви подається документ про сплату судового збору, а не його копія.

Враховуючи викладене, суддя приходить до висновку, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з частиною 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 132, 160-161, 169 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про визнання протиправними та зобов’язання вчинити дії – залишити без руху.

Встановити позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви тривалістю десять днів з моменту отримання копії даної ухвали суду.

Роз’яснити позивачеві, що у разі невиконання вимог ухвали суду заява підлягає поверненню.

Копію ухвали направити позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гарань

Джерело: ЄДРСР 81513837
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку