open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 22-ц/793/804/19

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

26 квітня 2019 р. м. Черкаси

Апеляційний суд Черкаської області в особі судді Василенко Л.І., розглянувши апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Черкаського районного суду Черкаської області від 22 березня 2019 року у справі за позовом Кредитної спілки «Кредит-Агро» до ОСОБА_2, ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитним договором,

в с т а н о в и в :

Ухвалою Черкаського районного суду Черкаської області від 22 березня 2019 року відкрито провадження у даній справі.

22 квітня 2019 року ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу, яка підлягає залишенню без руху оскільки подана без дотримання вимог ст. 357 ЦПК України.

Доказів сплати судового збору до апеляційної скарги не додано, як і не надано доказів звільнення від такої сплати.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір» визначено, що за подання апеляційної скарги на ухвалу суду фізичною особою розмір ставки судового збору становить 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Статтею 7 Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» від 23.11.2018 р. № 2629-VIII, .встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01 січня 2019 р. в розмірі 1921 грн.

З огляду на викладене за подання зазначеної апеляційної скарги розмір судового збору, який необхідно сплатити становить 384,2 грн. (1921*0,2).

Також апеляційний суд враховує, що відповідно до положень ч. 3 ст. 357 ЦПК України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Частиною 1 статті 354 ЦПК України встановлено 15-денний строк на апеляційне оскарження ухвал.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України передбачено, якщо учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, а саме на рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

З матеріалів справи вбачається, що копію оскаржуваної ухвали отримано ОСОБА_1 04 квітня 2019 року, апеляційну скаргу подано нею до суду 22 квітня 2019 року, тобто з пропускам п’ятнадцятиденного строку на оскарження.

Питання про поновлення пропущеного строку скаржником не порушувалось.

У зв’язку з несплатою ОСОБА_1 судового збору та пропускам строку оскарження, їй відповідно до вимог ст.ст.185, 357 ЦПК України необхідно надати строк для усунення недоліків апеляційної скарги, а саме: сплати судового збору в сумі 384,2 грн. (1921*0,2) та подачу вмотивованої заяви про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду із наведенням поважності причин їх пропуску, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Керуючись ст.ст.185, 357 ЦПК України,

у х в а л и в :

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Черкаського районного суду Черкаської області від 22 березня 2019 року залишити без руху.

Надати скаржнику строк для сплати судового збору в сумі 384,2 грн. та для звернення до апеляційного суду із заявою про поновлення строків на апеляційне оскарження ухвали суду із наведенням поважності причин їх пропуску, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Після сплати судового збору оригінал відповідної квитанції необхідно у найкоротший строк надати до апеляційного суду Черкаської області.

У разі несплати судового збору апеляційна скарга буде повернута скаржнику.

У разі відсутності обґрунтування поважності причин пропуску строків на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції – у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І. Василенко

Джерело: ЄДРСР 81459809
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку