open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Дата документу 12.04.2019 Справа № 554/3090/19

Єдиний унікальний номер справи: №554/3090/19

Провадження № 1-кс/554/5211/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 квітня 2019 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження №62019170000000112 від 14.02.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КПК України, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві перебувають матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні, відомості про кримінальне правопорушення у якому внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019170000000112 від 14.02.2019 за фактом вимагання працівником правоохоронного органу неправомірної вигоди, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб працівників ДУ «Харківський слідчий ізолятор» організували незаконну схему отримання неправомірної вигоди від слідчо-заарештованих за занесення та розповсюдження на території установи заборонених предметів, тому числі наркотичних речовин.

Так встановлено, що 23.03.2019 співробітник ДУ «Харківський слідчий ізолятор» збув слідчо-заарештованому з камери № 129 вказаної установи для передачі іншому арештанту з камери № 678 поліетиленовий згорток з білою з порошкоподібною речовиною.

Вказаний поліетиленовий згорток з білою з порошкоподібною речовиною 25.03.2019 було добровільно видано оперативним працівникам ДУ «Харківський слідчий ізолятор», який в подальшому надано органу досудового розслідування.

У судове засідання слідчий не з`явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду слідчий подав заяву про розгляд клопотання про проведення експертизи матеріалів,речовин тавиробів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Статтею 244 ч.1 КПУ України визначено що, у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Також відповідно до вимог ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо: 1) встановлення причин смерті; 2)встановлення тяжкостіта характерутілесних ушкоджень; 3)визначення психічногостану підозрюваногоза наявностівідомостей,які викликаютьсумнів щодойого осудності,обмеженої осудності; 4)встановлення вікуособи,якщо ценеобхідно длявирішення питанняпро можливістьпритягнення їїдо кримінальноївідповідальності,а іншимспособом неможливоотримати цівідомості; 5) встановлення статевої зрілості потерпілої особи в кримінальних провадженнях щодо злочинів, передбачених статтею 155Кримінального кодексу України. 6) визначення розміру матеріальних збитків, шкоди немайнового характеру, шкоди довкіллю, заподіяної кримінальним правопорушенням.

Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що проведення судово-хімічної експертизи необхідне для встановленню істини у вказаному кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 242-244 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_3 , - задовольнити.

Призначити по кримінальному провадженню №620189170000000112 від 14.02.2019 року експертизу матеріалів, речовин та виробів, проведення якої доручити експертам експертам Харківського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

- чи є представлена на експертизу речовина, яка знаходиться у поліетиленовому згортку наркотичними засобами, психотропними речовинами або їх аналогами, якщо так, то до якого виду вона належить та яка маса вказано речовини?

В розпорядження експертів надати поліетиленовий згорток з білою з порошкоподібною речовиною, який добровільно видано 25.03.2019 в умовах ДУ «Харківський слідчий ізолятор».

На підставі ст. 69 КПК України надати дозвіл експертам на використання необхідної частки речовини наданої на дослідження для проведення дослідження.

У разі встановлення в об`єкті наданому на дослідження напівсинтетичних або синтетичних наркотичних засобів та психотропних речовин у великих чи особливо великих розмірах, затверджених наказом МОЗ № 188 от 01.08.2000, дозволяю експерту провести відбір зразків цих речовин і перевірку їх за каталогом відомостей про напівсинтетичні та синтетичні наркотичні засоби та психотропні речовини, які вилучені на території України.

Виконання ухвали щодо її направляння до експертної установи Харківського НДЕКЦ МВС України доручити слідчому Першого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_3 та надати необхідні документи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 81157871
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку