open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 595/456/19

Провадження № 1-кс/595/107/2019

У Х В А Л А

05 березня 2019 року

Бучацький районний суд Тернопільської області

в складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника СВ Бучацького ВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до інформації,

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальникаслідчого відділу Бучацькоговідділення поліції звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації.В обгрунтування клопотання заступник начальника зазначив, що 28 грудня 2018 року медичні працівники неналежно виконали свої професійні обов`язки під час святкування Нового Року у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що призвело до тяжких наслідків.

В ході досудового розслідування 05 січня 2019 року допитана потерпіла ОСОБА_4 пояснила, що о 15 год. 06 хв. 28.12.2018 року її дочка ОСОБА_5 їй зателефонувала на програму «Viber» та повідомила, що усе добре, дискотека починається. О 16 год. 26 хв. 28.12.2018 року до неї подзвонила ОСОБА_6 , однокласниця ОСОБА_7 та сказала, що остання знепритомніла і не можуть її привести до пам`яті та зазначила, що нікого з лікарів немає, є тільки вчителі, а саме ОСОБА_8 та ОСОБА_9 . Потерпіла одразу зателефонувала лінію « НОМЕР_1 ». Перший раз ОСОБА_4 спілкувалася з працівником швидкої у м. Тернопіль, який їй повідомив, щоб та телефонувала на номер мобільного телефону ( НОМЕР_2 ), що це швидка медична допомога у м. Бучач. Після цього потерпіла зателефонувала на вищевказаний номер. Також повідомила, що шкільна медсестра ІНФОРМАЦІЯ_2 . ОСОБА_10 була відсутня на святі 28.12.2018 року, коли її дочка ОСОБА_5 , знепритомніла, вона була вдома і під час того як приїхала Бариська швидка тільки йшла до школи по дорозі.

ОСОБА_10 пояснила, що 28.12.2018 року, у п`ятницю вона була на роботі у ІНФОРМАЦІЯ_3 , приблизно з 08 год. 45 хв., оскільки виступали середні класи. Знаходилася у кабінеті, на робочому місці з 09 год до 23 год. Того дня проводилося святкування Нового Року. Зі слів ОСОБА_11 , перебуваючи у приміщенні школи на першому поверсі у вікні вона побачила, що на дворі є велике скупчення людей, та зрозуміла, що стало комусь зле, одразу побігла на 2 поверх, зайшла у медичний кабінет, взяла аптечку та вибігла на вулицю. В той момент ОСОБА_5 вже були занесли у коридор актового залу та поклали на дерев`яну лавку. Далі ОСОБА_11 почала надавати першу медичну допомогу. Спочатку поміряла пульс пальцями на руці, пульсу не було, почала міряти тиск апаратом, який принесли їй з кабінету, тиск не вимірювався. Після цього до неї зателефонувала фельдшер ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_12 , з мобільного номера НОМЕР_3 та запитала, що трапилося. Після обговорення ситуації остання сказала, щоб ОСОБА_11 колола препарат «Кордіамін» та «Дексаметазон». На запитання слідчого: « Чи відлучалися Ви куди-небудь з 09 год. по 18 год. 28.12.2018 року під час святкування свята Нового Року у Бариській ЗОШ І-ІІІ ст.?», - ОСОБА_11 на підставі ст. 63 Конституції України відмовилася відповідати на задане запитання.

Також в ході допиту потерпіла ОСОБА_4 додала, що зі слів водія сільської швидкої ОСОБА_13 фельдшер села Гайда Надія відмовилася їхати на виклик, зіславшись на хворобу.

08 лютого 2019 року допитаний в якості свідка ОСОБА_13 , пояснив, що 28.12.2018 року о 16 год. 40 хв. до нього зателефонувала ОСОБА_9 і сказала, що сталася «біда». Доповнила, що потрібна його допомога, а саме необхідно повезти ОСОБА_5 навпроти Бучацької швидкої, яка виїхала з м. Бучач, оскільки вони не можуть привести її до тями. ОСОБА_13 одразу вибіг, сів у службовий автомобіль та поїхав у ІНФОРМАЦІЯ_5 . Приблизно через 2 хвилини він вже був на місці події. На запитання слідчого: «Чи спілкувалися Ви 28.12.2018 року з ОСОБА_12 з приводу втрати свідомості ОСОБА_14 , а також чи заїжджали Ви до фельдшера ОСОБА_12 ?», - ОСОБА_13 відповів, що з фельдшером ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_12 , він в той день не спілкувався та до неї не заїжджав.

З метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, а саме моменту повідомлення про подію на швидку медичну допомогу, кількість та тривалість дзвінків, перевірки показів свідка ОСОБА_13 для всебічності та повноти досудового розслідування, а також осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочину, а інші слідчі (розшукові) дії не дали можливості здобуття фактичних даних, виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в оператора телекомунікаційних рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка містить охоронювану законом таємницю по наступних номерах мобільного телефону: НОМЕР_4 , котрим користується потерпіла ОСОБА_4 , НОМЕР_5 , на який телефонувала потерпіла ОСОБА_4 та котрий є внутрішнім корпоративним зв`язком ІНФОРМАЦІЯ_7 у м. Бучач екстреної (швидкої) медичної допомоги, НОМЕР_6 , котрим користується ОСОБА_10 .

В судове засідання заступник начальника слідчого відділення не з`явився, однак подав суду заяву, в якій вказав, що клопотання підтримує і просить справу розглядати у його відсутності.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

04 січня 2019 рокудо Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені дані про матеріали кримінального провадження № 12019210060000012 за ч.1 ст.139 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Таким чином, сторона кримінального провадження у своєму клопотанні довела також наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка знаходиться в оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_6 про зв`язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо, самі по собі, або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб, які вчинили дане кримінальне правопорушення, тому заявлене клопотання про тимчасовий доступ до інформації підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159-169 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання заступника начальника СВ Бучацького ВП ТВП ГУНП в Тернопільській області задовольнити.

Надати тимчасовийдоступ доінформації якв тестовомута електронномуваріанті, слідчому СВ Бучацького ВП лейтенанту поліції ОСОБА_15 , слідчому СВ Бучацького ВП лейтенанту поліції ОСОБА_16 , заступнику начальника СВ Бучацького ВП лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Бучацького ВП капітану поліції ОСОБА_17 , о/у СКП Бучацького ВП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_18 , о/у СКП Бучацького ВП лейтенанту поліції ОСОБА_19 , о/у СКП Бучацького ВП капітану поліції ОСОБА_20 , начальнику СКП Бучацького ВП майору поліції ОСОБА_21 , яка знаходиться в оператора телекомунікаційних рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_6 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 за наступними сім-картками:

1) НОМЕР_4 , котрим користується потерпіла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_8 жителька АДРЕСА_2 ;

2) НОМЕР_5 , на який телефонувала потерпіла ОСОБА_4 та котрий є внутрішнім корпоративним зв`язком ІНФОРМАЦІЯ_7 у м. Бучач екстреної (швидкої) медичної допомоги;

3) НОМЕР_6 , котрим користується шкільна медсестра ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , жителька с. Бариш Бучацького району Тернопільської область;

Інформацію, яка знаходиться в оператора телекомунікаційних рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_6 надати за вищевказаними сім-картками в період часу з 14 год. 28.12.2018 року по 24 год. 28.12.2018 року, а саме:

1.адреса розташування базової станції;

2.тип з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація);

3.дата, час та тривалість з`єднання;

4.ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента А) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ)

5.ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості;

6. за наявності контрактної угоди надати відомості про абонента.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя за клопотаннямсторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Бучацького

районного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80327038
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку