open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 212/1974/19

1-кс/212/695/19

У Х В А Л А

06 березня 2019 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши без участі сторін та без фіксації процесу технічними засобами клопотання старшого слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 , внесене в кримінальному провадженні № 12019040730000414 від 15 лютого 2019 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України про надання тимчасового доступу до документів, -

ВСТАНОВИВ:

06 березня 2019 року до слідчого судді надійшло зазначене клопотання, в якому слідчий просив надатитимчасовий доступ до документів, що перебувають у віданні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме до всіх документів, що перебувають у реєстраційній справі ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю вилучення їх оригіналів, оригінальних копій (первинних копій, поданих адресату) та засвідчених належним чином копій.

В обґрунтування слідчий вказує, щослідчим відділенням Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019040730000414 від 15 лютого 2019 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, за фактом підробки підписів співвласників об`єднання « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у протоколі загальних зборів, у переліку підписів мешканців, датованих 16.12.2018 року.

В ході досудового розслідування встановлено, що об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ОСОБА_5 » створено власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 . Вищим органом управління об`єднання є загальні збори.

Допитана в якості свідка ОСОБА_6 крім іншого пояснила, що з 09.04.2016 року на підставі Протоколу №1 установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_2 , її обрано головою правління ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». 14.01.2019 року при спробі оплатити послуги електроенергії ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » через програму « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вона з`ясувала, що рахунок цього ОСББ заблоковано. Того дня вона зателефонувала до представника ІНФОРМАЦІЯ_4 - керівника відділення, розташованого на б-рі Вечірній, Артема Вікторовича ( НОМЕР_2 ), від якого вона дізналась, що рахунок було заблоковано у зв`язку зі зміною керівника ОСББ. 15.01.2019 року на дверях під`їздів будинку за адресою: АДРЕСА_2 , вона побачила об`яви про зміну голови правління ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з 14.01.2019 року, яким став ОСОБА_7 17.01.2019 року через Нову пошту вона отримала копію наказу Голови правління ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 від 14.01.2019 року про звільнення її з роботи 14.01.2019 за п. 1-1 ст. 41 КЗпП України на підставі протоколу засідання правління ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 12.01.2019 р. №4. Повідомлень про призначення зборів ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на грудень 2018 січень 2019 вона не отримувала. Від когось з мешканців за адресою: АДРЕСА_2 , вона дізналась про те, що 16.12.2018 року відбулися загальні збори співвласників ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Пізніше від мешканців квартир АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_7 , АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 , АДРЕСА_10 , АДРЕСА_11 , АДРЕСА_12 , АДРЕСА_13 , АДРЕСА_14 , АДРЕСА_15 , АДРЕСА_16 , АДРЕСА_17 вона дізналась, що вони не розписувались у Списку співвласників, присутніх на загальних зборах (протокол №3 від 16.12.2018 р.). При цьому мешканка квартири АДРЕСА_18 ОСОБА_8 померла ІНФОРМАЦІЯ_5 та не могла прийняти участь у цих зборах. Також квартира АДРЕСА_19 була продана 19.06.2018 року, тому мешканка цієї квартири ОСОБА_9 не могла прийняти участь у цих зборах. Крім того мешканець квартири АДРЕСА_20 також не міг прийняти участь у даних зборах у зв`язку з тим, що ця квартира була продана 04.10.2018 року.

Вказує, що згідно інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцем знаходження реєстраційної справи ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) є ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Слідчий зазначає, що з метою встановлення всіх важливих обставин злочину, зібрання доказів і необхідної інформації, зокрема: відомостей про керівників цієї юридичної особи, дат та підстав їх призначення на посади, підтвердження або спростування фактів, викладених в протоколі допиту свідка ОСОБА_6 а також для проведення почеркознавчої експертизи виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до всіх документів, які перебувають у реєстраційній справі ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) що перебувають у віданні ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю вилучення їх оригіналів, оригінальних копій (первинних копій, поданих адресату) та засвідчених належним чином копій.

У зв`язку з тим, що відомості, які містяться у вказаних в клопотанні документах, відносяться до конфіденційної інформації, яка містить в тому числі комерційну таємницю, отримати такі відомості можливо лише шляхом тимчасового доступу до речей і документів, що передбачено ст. 159 КПК України.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення заявлених в клопотанні речей заінтересованими особами, тому слідчий суддя розглядає клопотання без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Слідчий та прокурор клопотання підтримали в повному обсязі, просили задовольнити, надали відповідні заяви про розгляд справи за їх відсутності.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає його таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів клопотання, 15.02.2019 до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, за наступними обставинами:14.02.2019 року до чергової частини Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшла копія ухвали Жовтневого районного суду м.Кривого Рогу від 07.02.2019 року, якою зобов`язано уповноваженого слідчого Покровського ВП КВП ГУНП у Дніпропетровській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою ОСОБА_6 від 16.01.2019 року про вчинення кримінального правопорушення, а саме за фактом підробки підписів співвласників об`єднання « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у протоколі загальних зборів, у переліку підписів мешканців, датованих 16.12.2018 року.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали суду.

В розумінні ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, серед іншого, конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляєухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що з матеріалів клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що надання доступу до документів, які зазначені у клопотанні слідчого, матимуть суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, встановлення речових доказів, тому клопотання є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 163- 165, 309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення тимчасового доступу до всіх документів, які перебувають у реєстраційній справі ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходяться у віданні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_21 , з можливістю вилучення оригіналів, оригінальних копій (первинних копій, поданих адресату) та засвідчених належним чином копій вказаних документів.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії цієї ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто до 06 квітня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80294440
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку