open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 461/6483/17

Провадження № 1-кс/461/1849/19

УХВАЛА

05.03.2019 слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , отримавши матеріали клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Галицького районного суду м. Львова перебуває клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №12017140000000726.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючим суддею обрано ОСОБА_1 .

За наявності підстав, передбачених статтями 75-79 цього Кодексу, слідчий суддя, суддя, зобов`язані заявити самовідвід (ч.1 ст.80 КПК України).

Ст. 75 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні:

1) якщо він є заявником, потерпілим, цивільним позивачем, цивільним відповідачем, близьким родичем чи членом сім`ї слідчого, прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, заявника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача;

2) якщо він брав участь у цьому провадженні як свідок, експерт, спеціаліст, представник персоналу органу пробації, перекладач, слідчий, прокурор, захисник або представник;

3) якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім`ї заінтересовані в результатах провадження;

4) за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості;

5) у випадку порушення встановленого частиною третьою статті 35 цього Кодексу порядку визначення слідчого судді, судді для розгляду справи.

У клопотанні слідчий просить слідчого суддю надати тимчасовий доступ до документів, зокрема до клопотання ПП «Західний Буг» про скасування арешту на земельні ділянки в частині позбавлення права користування та ухвали Галицького районного суду м.Львова від 02.03.2018 року, яка винесена ОСОБА_1 .

Вважаю, що зазначене виключає мою участь у розгляді справи.

Згідно з п.5 ч.1 ст.75 КПК України, слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості.

Стосовно об`єктивного критерію Європейський суд рекомендує визначити, чи існували переконливі факти, які б могли свідчити про його безсторонність. Це означає, що при вирішенні того, чи є у цій справі обґрунтовані причини побоюватися, що певний суддя був небезсторонній, позиція заінтересованої особи є важливою, але не вирішальною. Вирішальним же є те, чи можна вважати такі побоювання об`єктивно обґрунтованими (рішення у справі «Ветштайн проти Швейцарії» (Wettstein v. Switzerland), п. 44; та рішення у справі «Ферантелі та Сантанжело проти Італії» (Ferrantelli and Santangelo v. Italy), від 7 серпня 1996 poку, п. 58).

Таким чином, з метою усунення усіх обставин, які викликають сумнів у моїй неупередженості заявляю самовідвід від розгляду справи №461/6483/17 за клопотанням старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №12017140000000726.

На підставі викладеного, керуючись ст. 80 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Заявити самовідвід від розгляду справи №461/6483/17 за клопотанням старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №12017140000000726.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80285978
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку