open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа №443/2144/18

Провадження №1-кп/443/24/19

УХВАЛА

про закриття кримінального провадження

05 березня 2019 року м. Жидачів

Жидачівський районний суд Львівської області

у складі: головуючого - судді Коліщук З.М.,

з участю секретаря Рибакової І.І.,

прокурора Петрушинського Н.О.,

обвинуваченої ОСОБА_1,

її захисника адвоката ОСОБА_2

провівши в залі суду відкрите підготовче судове засіданняу кримінальному провадженні №12017140200000934 стосовно

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки та жительки м. Ходорів, вул. Львівська, 5а, Жидачівського району, Львівської області, громадянки України, ІНФОРМАЦІЯ_2, одруженої, має на утриманні 3 малолітніх дітей, працюючої на посаді завідувача, лікаря-рентгенолога приймально - діагностичного відділення Комунального некомерційного підприємства "Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області, раніше не судимої, -

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України,

в с т а н о в и в:

13 грудня 2018 року до суду надійшов обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні, згідно якого ОСОБА_1 обвинувачується у тому, що вона, перебуваючи на посаді заступника головного лікаря з медичної частини Комунального закладу охорони здоров’я “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області та будучи, згідно п. 1 Наказу Комунального закладу охорони здоров’я “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області № 58-в від 09.06.2017 відповідальною за обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, діючи з порушенням п. 3 Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 333 від 13.05.2013, за відсутністю діючої ліцензії на право придбання, зберігання, перевезення, реалізації (відпуск), знищення, використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у період із 01.09.2017 до 28.01.2018 незаконно зберігала у спеціально обладнаному металевому сейфі, що знаходиться в адміністративній будівлі Комунального закладу охорони здоров’я “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області за адресою: місто Ходорів, вул. Б. Хмельницького, 63, Жидачівського району, Львівської області лікарські препарати, а саме: “Промедол”, “Сибазон”, “Фентаніл”, “Натрію Оксибутират”, “Морфін Гідрохлорид”, “Кетамін”, “Трамадол”, які відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №770 від 06.05.2000 є наркотичними засобами та психотропними речовинами, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України.

Згідно ухвали суду від 18 грудня 2018 року призначено підготовче судове засідання.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачена ОСОБА_1 щиро покаялася та просила звільнити її від кримінальної відповідальності з передачею на поруки.

Від колективу Комунального некомерційного підприємства “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області до суду надійшло клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_1 та передачу її на поруки колективу на підставі ст. 47 КК України.

Заслухавши думку учасників судового провадження про можливість закриття кримінального провадження, суд дійшов висновку про звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності та закриття вказаного кримінального провадження з таких підстав.

Згідно ст. 285 КПК України особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до ст. 286 цього Кодексу звільнення від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення здійснюється судом.

Якщо під час здійснення судового провадження щодо провадження, яке надійшло до суду з обвинувальним актом, сторона кримінального провадження звернеться до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого, суд має невідкладно розглянути таке клопотання.

Статтею 314 КПК України встановлено, що у підготовчому судовому засіданні суд має право закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених частиною другою статті 284 цього Кодексу, тобто у зв’язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до ст. 288 КПК України суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно ч. 1 ст. 47 КК України, особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Відповідно до роз’яснень, викладених у п. 5 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23.12.2005 року № 12 «Про практику застосування судами України законодавства про звільнення особи від кримінальної відповідальності» підставою звільнення особи від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки є щире розкаяння особи, яке свідчить про її бажання спокутувати провину перед колективом підприємства, установи чи організації та виправити свою поведінку. Особу, яка не визнала себе винною у вчиненні злочину, передавати на поруки не можна. Звільнення від кримінальної відповідальності за ст. 47 КК України, можливе лише за клопотанням колективу підприємства, установи чи організації, членом якого є особа, про передачу її на поруки. Звернення з клопотанням крім колективу може ініціювати прокурор. За наявності зазначених вище обставин, а також належно оформленого клопотання суд вправі звільнити особу від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу.

Звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі ст. 47 КК України, має умовний характер, а саме: ця особа протягом року з дня передачі на поруки повинна виправдати довіру колективу, не ухилятися від заходів виховного характеру та не порушувати громадський порядок.

ОСОБА_1 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України, який відповідно до ст. 12 цього Кодексу є злочином середньої тяжкості.

Із матеріалів кримінального провадження та показань обвинуваченої видно, що ОСОБА_1 щиро покаялася.

Із клопотання трудового колективу Комунального некомерційного підприємства “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області вбачається, що ОСОБА_1 є членом цього колективу, який на зборах 24 січня 2019 року розглянув є її поведінку щодо вчинення нею злочину та просив передати ОСОБА_1 на поруки.

Керуючись ст. ст. 284, 286, 288, 314, 369-372 КПК України, суд,

постановив:

ОСОБА_1 звільнити від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 320 КК України у зв’язку з передачею її на поруки колективуКомунального некомерційного підприємства “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області, якщо вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Закрити кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України.

Повідомити колективу Комунального некомерційного підприємства “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області про передачу ОСОБА_1 на поруки та направити копію ухвали.

Роз’яснити ОСОБА_1, що у разі порушення нею умов передачі на поруки, відповідно до ч.2ст. 47 КК України, вона буде притягнута до кримінальної відповідальності за вчинений злочин, передбачений ч. 1 ст. 320 КК України.

Роз’яснити колективу Комунального некомерційного підприємства “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради Львівської області, що відповідно до ч. 1 ст. 289 КПК України, якщо протягом року з дня передачі ОСОБА_1 на поруки колективу, вона не виправдає довіру колективу, ухилятиметься від заходів виховного характеру та порушуватиме громадський порядок, загальні збори колективу можуть прийняти рішення про відмову від поручительства за взяту ними на поруки особу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано, та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через суд, який постановив ухвалу, протягом семи днів з дня її оголошення.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя З.М. Коліщук

Джерело: ЄДРСР 80285899
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку