open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 405/1493/19

1-в/405/125/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" лютого 2019 р. м. Кропивницький

Ленінський районний суд м. Кіровограда у складі головуючого судді: ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , представника ДУ «Кропивницька виправна колонія» (№6) ОСОБА_4 , засудженого ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Кропивницький в режимі відеоконференції подання в.о. начальника ДУ «Кропивницька виправнаколонія» (№6)про переведеннядо приміщеннякамерного типуКропивницької виправноїколонії №6засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , раніше неодноразово судимого, по теперішній справі засудженого 12.12.2017 року Крюківським районним судом м. Кременчук Полтавської області за ч.2 ст.185, ч.3 ст.185, ч.1 ст.70, ч.4 ст.70 КК України до 5 років 8 місяців позбавлення волі, вироком Крюківського районного суду м. Кременчук Полтавської області від 12.12.2017 року зарахувати в строк відбування покарання засудженому ОСОБА_5 час перебування під вартою в Слідчому ізоляторі з 29.03.2017 року по 21.06.2017 року з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі, а саме 2 місяці 23 дні,-

В С Т А Н О В И В:

в.о. начальника виправної установи звернувся досуду ізподанням пропереведення доприміщення камерноготипу Кропивницькоївиправної колонії6засудженого ОСОБА_5 . Подання мотивоване тим, що 26.02.2019 року близько 18 год. 50 хв. засуджений ВСПС №7 ОСОБА_5 , під час вечері з обіднього залу через віконце для видачі їжі проникнув до варочного цеху їдальні та під час обходу був затриманий в м`ясному цеху, де він ховався від представників адміністрації. Своїми діями засуджений порушив розділ ІІ пункт 3 «Правил внутрішнього розпорядку дня установи виконання покарань». Адміністрація установи вважає, що засуджений ОСОБА_5 систематично порушує режим відбування покарання та має бути переведений до приміщення камерного типу строком на 2 місяці.

В судовому засіданні представник ДУ «Кропивницька виправна колонія (№6)» підтримав подання та просив його задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні просив задовольнити клопотання та перевести засудженого ОСОБА_5 для подальшого відбування покарання до приміщення камерного типу.

Засуджений в судовому засіданні вину у вчиненні порушення визнав.

Заслухавши учасників та дослідивши матеріали подання, прихожу до наступних висновків.

Встановлено,що ОСОБА_5 за вироком Крюківського районного суду м. Кременчук Полтавської області 12.12.2017 року засуджений до 5 років 8 місяців позбавлення волі, відбуває покарання в ДУ «Кропивницька виправна колонія» (№6), кінець строку покарання - 07.09.2022 року.

Відповідно до п. 13-2 ч.1 ст.537 КПК України під час виконання вироків суд, визначенийчастиною другою статті 539цього Кодексу, має право вирішувати питання про застосування заходу стягнення до осіб, позбавлених волі, у виді переведення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери).

Частиною 1 ст.132 Кримінально-виконавчого кодексу України передбачено, що за невиконання покладених обов`язків та порушення встановлених заборон до осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі може застосовуватись такий захід стягнення як переведення засуджених, які тримаються у виправних колоніях, крім засуджених, які тримаються у виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання, до приміщення камерного типу (одиночної камери) на строк до трьох місяців.

Згідно з ч.1 ст.135 Кримінально-виконавчого кодексу України питання про доцільність застосування стягнення до осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, вирішується на засіданні дисциплінарної комісії установи виконання покарань.

Як вбачається з матеріалів подання, зокрема витягу з протоколу засідання дисциплінарної комісії щодо застосування до засудженого заходів дисциплінарного впливу, 27 лютого 2019 року за наслідками розгляду порядку денного, зокрема відносно засудженого ОСОБА_5 прийняте рішення про його переведення до приміщення камерного типу, що підтверджується протоколом №38 та витягом із нього від 27.02.2019 р. (а.с.7,8).

Відповідно до ч.6 ст.135 Кримінально-виконавчого кодексу України поміщення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери) проводиться за рішенням суду. У разі прийняття на засіданні дисциплінарної комісії рішення про поміщення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери) адміністрація установи виконання покарань протягом двадцяти чотирьох годин направляє до суду відповідне клопотання (подання) разом із рішенням комісії.

В судовому засіданні встановлено, що засідання дисциплінарної комісії щодо застосування до засуджених заходів дисциплінарного впливу відбулось 27.02.2019 року, того ж дня матеріали як того вимагає ст. 135 КВК України направлені до суду.

У відповідності до ч.1ст.134КВК України при призначенні заходів стягнення враховуються причини, обставини і мотиви вчинення порушення, поведінка засудженого до вчинення проступку, кількість і характер раніше накладених стягнень, а також пояснення засудженого щодо суті проступку. Стягнення, що накладаються, мають відповідати тяжкості і характеру проступку засудженого.

Згідно ч.9 ст.134КВК України стягнення у виді переведення засудженого до приміщення камерного типу (одиночної камери) накладається в разі безуспішного застосування інших заходів впливу.

Під час розгляду даного подання, суддею встановлено, що за період з травня 2018 року по 01.02.2019 року засуджений має 13 стягнень, останній раз 01.02.2019 року у вигляді догани за порушення локалізації, тобто порушення режиму відбування покарання.

Після цього, засуджений ОСОБА_5 повторно вчинив порушення встановленого порядку відбування покарання, а саме: 26.02.2019 року близько 18 год. 50 хв. засуджений ВСПС №7 ОСОБА_5 , під час вечері з обіднього залу через віконце для видачі їжі проникнув до варочного цеху їдальні та під час обходу був затриманий в м`ясному цеху, де він ховався від представників адміністрації. Своїми діями засуджений порушив розділ ІІ пункт 3 «Правил внутрішнього розпорядку дня установи виконання покарань», що підтверджується рапортами працівників ДУ «Кропивницька виправна колонія» (№6) від 26.02.2019 року, доданим до матеріалів подання відео з камер відео спостереження, та поясненнями засудженого ОСОБА_5 , який пояснив, що дійсно порушив правила локалізації (а.с. 2-4, 11-12).

Враховуючи викладене, на думку суду, представником установи під час розгляду даного подання доведено факт безуспішного застосування інших заходів впливу, оскільки засуджений і в подальшому продовжує порушувати режим відбування покарання, а тому враховуючи причини, обставини і мотиви вчинення порушення, поведінку засудженого до вчинення проступку, кількість і характер раніше накладених стягнень, а також пояснення засудженого щодо суті проступку, який визнав вину у вчиненні порушення повністю, дане подання підлягає частковому задоволенню, засуджений підлягає переведенню до приміщення камерного типу до 28.04.2019 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 134 КВК України, накладене стягнення звертається до виконання негайно, а у виняткових випадках - у строк не пізніше одного місяця з дня його накладення. Якщо протягом місяця з дня накладення стягнення воно не було звернено до виконання, то це стягнення не виконується.

Крім того, ч. 13 ст. 134 КВК України, зазначено, що засуджений може оскаржити накладене на нього стягнення, однак подання скарги не зупиняє виконання стягнення.

Керуючись ст. 369-376, 537-539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

подання в.о. начальника ДУ «Кропивницька виправна колонія» (№6) про переведення до приміщення камерного типу Кропивницької виправної колонії №6 засудженого ОСОБА_5 задовольнити частково.

Засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перевести до приміщення камерного типу (одиночної камери) строком до 28 квітня 2019 року.

Накладене стягнення звертається до виконання негайно.

В іншій частині подання відмовити.

Засуджений може оскаржити накладене на нього стягнення, однак подання скарги не зупиняє виконання стягнення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом семи днів з моменту її проголошення через Ленінський районний суд м. Кіровограда до Кропивницького апеляційного суду.

Суддя Ленінського

районного суду м. Кіровограда ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 80257334
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку