open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.03.2019 Справа №607/5427/19

Провадження 1-кс/607/3415/2019

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про проведення судової експертизи технічних досліджень документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210010000635 від 01 березня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ст. 290 КК України, про проведення судової експертизи технічних досліджень документів.

В судове засідання слідчий, будучи повідомленим про дату та час розгляду клопотання, не з`явився. Відповідно до ч.3 ст. 244 КПК України його неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Дослідивши клопотання, оглянувши копії матеріалів кримінального провадження, якими слідчий обґрунтовує клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як вбачається із клопотання слідчого, 01.03.2019 року до Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській обл. надійшло повідомлення від поліцейського УПП ДПП в Тернопільській обл. Кулініча, про те, що у м. Тернопіль, по вул. Замкова під час перевірки документів у ОСОБА_4 , 1989 р.н., який керував автомобілем "BMW 318TDS" д.н.з НОМЕР_1 , було виявлено свідоцтво про реєстрацію тз, на якому відсутня захисна голограма, а також встановлено невідповідність номеру кузова (шасі) із даними, що занесені в бази даних (систему обліку) «НАІС» (Національної автоматизованої інформаційної системи).

Окрім цього, в ході досудового розслідування встановлено, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_2 видане на ім`я ОСОБА_5 , містить номери шасі (кузова) НОМЕР_3 . При перевірці даного реєстраційного документа на транспортний засіб за допомогою бази даних (системи обліку) «НАІС» (Національної автоматизованої інформаційної системи) було встановлено, що інформація про реєстрацію транспортного засобу "BMW 318TDS", д.н.з НОМЕР_1 , номери шасі (кузова) НОМЕР_3 у Національній автоматизованій інформаційній системі обліку відсутня, тобто даний транспортний засіб не пройшов сертифікацію та реєстрацію відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2011 № 738 та наказу Міністерства інфраструктури від 17.08.2012 № 521. Тому, враховуючи вище зазначене, є достатньо підстав вважати, що даний автомобіль "BMW 318TDS", д.н.з НОМЕР_1 , 1997 року випуску, номер шасі (кузова) НОМЕР_3 та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу є речовим доказом у кримінальному правопорушенні.

На даний час в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні виникла необхідність у спеціальних знаннях.

З цією метою, у відповідності до ст. 242 та ст. 243 КПК України необхідно залучити експерта (експертів) для проведення експертизи.

Так, у відповідності до ч.1 ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Беручи до уваги підстави, викладені у клопотанні, те, що для вирішення вказаних питань, що мають істотне значення для кримінального провадження необхідне залучення експерта, слідчий суддя приходить до переконання про підставність і обґрунтованість клопотання, а відтак про його часткове задоволення за виключенням зобов`язання Тернопільського науково дослідногоекспертно-криміналістичногоцентру МВСУкраїни, надати іншій особі за дорученням слідчого чи дорученням керівника органу досудового розслідування висновок експерта за результатами вищевказаної експертизи, оскільки відповідно до ч. 9 ст. 244 КПК України висновок експерта, залученого слідчим суддею, надається особі, за клопотанням якої він був залучений.

Проведення судової експертизи технічних досліджень документів здійснюється експертами Тернопільського науково дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а тому вище зазначену експертизу для виконання доцільно призначити у вказану установу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 242, 244, 245 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про проведення судової експертизи технічних досліджень документів задовольнити частково.

Доручити експертам (експерту) Тернопільського науково дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України провести у кримінальному провадженні №12019210010000635, судову експертизу технічних досліджень документів.

Поставити перед експертами (експертом) Тернопільського науково дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення експертизи:

- Чи виготовлене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 на підприємстві, яке повинно здійснювати їх випуск?

- Якщо ні, то яким способом нанесено зображення?

Для дослідження експертам надати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 видане Центром 4646 на ім`я ОСОБА_5 від 28.04.2016 року, для ознайомлення експертам надати матеріали кримінального провадження за вимогою.

Зобов`язати Тернопільський науково дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, надати слідчому СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 висновок (висновки) експерта (експертів) за результатами експертизи.

У задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80243482
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку