open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 161/2444/19

Провадження № 1-кс/161/1462/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 28 лютого 2019 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю прокурора Луцької місцевої прокуратури ОСОБА_2 , секретаря ОСОБА_3 , скаржників ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу за скаргою ОСОБА_9 , ОСОБА_5 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 на бездіяльність службових осіб Луцького ВП ГУНП у Волинській області, що полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення, за заявою №1 від 29.01.2019 року,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_9 , ОСОБА_5 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 звернулисьдо Луцького міськрайонного суду із скаргою на бездіяльність службових осіб Луцького ВП ГУНП у Волинській області, що полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення, за заявою №1 від 29.01.2019 року.

Скаргу мотивують тим, що 29.01.2019 року звернулись до керівника органу досудового розслідування Луцького ВПГУНП уВолинській області(шляхом надіслання рекомендованого листа) з заявою №1 про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст.33, ч.3 ст.161, ч.3 ст.190, ч.4 ст.191, ч.2 ст.192, ст.198, ч.3 ст.206-2, ч.2 ст.209, ч.2 ст.222, ст.231, ст.232, ч.2 ст.256, ч.1 ст.353, ч.3 ст.355, ст.356, ч.2 ст.364, ч.1 ст.396 КК України та розпочати розслідування. Однак, всупереч ст.214 КПК України, відомості про кримінальне правопорушення, викладені у поданій заяві, не були внесені до ЄРДР, витяги з ЄРДР заявникам не надіслані, слідчого, який здійснюватиме досудове розслідування не визначено, розслідування не розпочато. В зв`язку з викладеним просять зобов`язати службових осіб Луцького ВП ГУНП у Волинській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, згідно поданої заяви, надіслати заявникам відповідні витяги, розпочавши досудове розслідування.

В судовому засіданні скаржники ОСОБА_13 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , кожен зокрема, подану ними скаргу підтримали повністю, просили її задовольнити.

Інші скаржники в судове засідання не з`явились, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце судового розгляду, однак їх неявка, з врахуванням присутності представника та інших скаржників, не є перешкодою для розгляду справи.

Заслухавши пояснення прокурора, яка покладалась на думку суду щодо поданої скарги, пояснення скаржників, які просили скаргу задовольнити, дослідивши матеріали скарги, суд вважає, що дана скарга підставна та підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.214 КПК України cлідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Частиною 4 ст.214 КПК України визначено, що слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.214 КПК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться відомості, зокрема, про короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених потерпілим, заявником чи виявлених з іншого джерела.

Однак, в порушення вимог ч.1 ст.214 КПК України, п.1.1 Розділу 2 «Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань», заява скаржників №1 від 29.01.2019 року службовою особою, уповноваженою на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальне правопорушення Луцького ВПГУНП уВолинській області до ЄРДР не внесена.

Відповідно до Розділу 2 п.2.7 Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань у разі зазначення у заяві, повідомленні про декілька вчинених кримінальних правопорушень або які були виявлені безпосередньо прокурором, слідчим чи працівником іншого підрозділу незалежно від часу їх учинення, наявності осіб, які вчинили кримінальні правопорушення, відомості про них заносяться до Реєстру за кожним правопорушенням окремо.

Встановлено, що відомості, викладені у заяві скаржників №1від 29.01.2019рокумістять короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, тому вказана заява підлягає внесенню до ЄРДР (по кожному правопорушенню окремо), а скарга задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 303-307 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Скаргу ОСОБА_9 , ОСОБА_5 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 набездіяльність службовихосіб ЛуцькогоВП ГУНПу Волинськійобласті,що полягаєу невнесеннівідомостей доЄРДР провчинення кримінальногоправопорушення,за заявою№1від 29.01.2019року- задовольнити.

Зобов`язати службову особу Луцького ВП ГУНП у Волинській області, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (по кожному правопорушенню окремо), згідно заяви скаржників від 29.01.2019 року та розпочати досудове розслідування, надавши заявникам витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Скаржникам, що не були присутні в судовому засіданні, направити копію ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80182009
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку