open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Рівненський апеляційний суд

________________________________________________________

У Х В А Л А

26 лютого 2019 року м. Рівне

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду в складі:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання голови Острозького районного суду Рівненської області щодо визначення підсудності розгляду кримінального провадження №12018180170000478 за обвинуваченням ОСОБА_5 і ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 КК України,

в с т а н о в и л а :

Головою Острозького районного суду Рівненської області внесено подання щодо визначення підсудності розгляду кримінального провадження №12018180170000478 за обвинуваченням ОСОБА_5 і ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 КК України.

В обґрунтування подання зазначено, що під час реєстрації даного кримінального провадження автоматизованою системою документообігу суду не можливо було здійснити автоматичний розподіл між суддями, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів.

Так, ч. 3 ст.187 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Відповідно до ст.31 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК), кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років, здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів.

Водночас, штатна чисельність суддів Острозького районного суду становить 3 судді. Суддя ОСОБА_7 , згідно наказу голови Острозького районного суду від 27 липня 2016 року № 22-к, перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Суддя ОСОБА_8 розглядала поєднану справу, яка виключає розгляд поточної з єдиними унікальним номером судової справи.

Заслухавши суддю - доповідача, перевіривши матеріали подання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно ч.2 ст.34 КПК, питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду або за клопотанням сторін чи потерпілого не пізніше п`яти днів з дня внесення такого подання чи клопотання, про що постановляється вмотивована ухвала.

За вимогами ч.1 ст.34 КПК кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

При розгляді подання встановлено, що викладені у ньому обставини знайшли своє підтвердження. При цьому колегія суддів враховує, що злочин, передбачений ч.3 ст.187 КК України, у відповідності до ст.12 КК України, відноситься до категорії особливо тяжких злочинів. Частина 3 ст.102 КК України визначає, що покарання у виді позбавлення волі призначається неповнолітньому за особливо тяжкий злочин - на строк не більше десяти років.

За вказанихобставин,оскільки в Острозькому районномусуді Рівненськоїобласті неможливоутворити складсуду іззазначених вищепідстав,колегія суддіввважає,що поданняслід задовольнитита визначитипідсудність кримінальногопровадження заобвинуваченням ОСОБА_9 та ОСОБА_6 у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.187КК України,за Здолбунівським районним судом Рівненської області, як територіально наближеним.

На підставі наведеного та керуючись ст.34 КПК України, колегія судів, -

у х в а л и л а :

Подання голови Острозького районного суду Рівненської області - задовольнити.

Кримінальне провадження№12018180170000478за обвинуваченням ОСОБА_5 та ОСОБА_6 увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.187КК Українипередати нарозгляд Здолбунівського районного суду Рівненської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

С у д д і:

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 80146410
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку