open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 761/7552/19

Провадження № 1-кс/761/5499/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 лютого 2019 року слідчий суддя Шевченківськогорайонного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , представника заявника ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києвіклопотання представника потерпілого ОСОБА_4 адвоката ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

в с т а н о в и в :

до слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва звернулась представник потерпілого ОСОБА_4 адвокат ОСОБА_3 із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

В обгрунтування заявленого клопотання зазначає, що у провадженні Шевченківського УП ГУ НП у м. Києві перебуває кримінальне провадження №12018100100008631 від 11.08.2018 за ознаками складу злочину передбаченого ч.1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 11.08.2018 до Шевченківського УП ГУ НП у м. Києві надійшла заява ОСОБА_4 щодо неправомірних дій адвоката ОСОБА_5 , що виразились у складанні та підписанні останнім від імені ОСОБА_4 договору про повернення позики від 03.07.2015 та заяви про повернення виконавчого документа стягувачеві від 03.06.2015 та в подальшому подачі такого документа до Державної виконавчої служби.

Як зазначає ОСОБА_6 , що 03.07.2015 в присутності ОСОБА_5 , перебуваючи в кафе біля готелю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у АДРЕСА_2 , на виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду від 08.12.2009 повернув борг ОСОБА_4 . Про вказану подію між ОСОБА_6 . ОСОБА_5 та ОСОБА_4 підписаний договір про повернення боргу від 03 липня 2015 року.

18 лютого 2019 року під час допиту у якості потерпілого ОСОБА_4 , повідомив, що обставини, на які посилається ОСОБА_6 та ОСОБА_5 не відповідають дійсності. ОСОБА_4 не отримував грошові кошти у якості погашення боргу.

Під час допиту потерпілого ОСОБА_4 , повідомив, що ОСОБА_6 користувався мобільним телефоном НОМЕР_1 . Вказану обставину підтвердив ОСОБА_6 у судовому засіданні.

Мобільний телефон, яким користувався ОСОБА_5 НОМЕР_2 , мобільний телефон, яким користувався ОСОБА_4 НОМЕР_3 . Вказані телефони діяли на період 03.07.2015

Заявник зазначає, що у вказаній слідчій ситуації є необхідність дослідити чи відбулась зустріч між ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_4 03.07.2015.

В судовому засіданніадвокат ОСОБА_3 клопотання підтримала, надала пояснення аналогічні його доводам, просить таке задовольнити.

З метою збереження інформації, особа у володінні якої така знаходиться, в судове засідання не викликалась.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч. 5ст. 163 КПК України).

Згідно з ч. 7ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Як вбачається із матеріалів клопотання, у провадженні Шевченківського УП ГУНП у м. Києві перебуває кримінальнепровадження №12018100100008631від 11.08.2018за ознакамискладу злочинупередбаченого ч.1ст.358КК України.

У вказаному кримінальному провадженні у представника потерпілого виникла необхідність дослідити чи відбулась зустріч між ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_4 03.07.2015.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що наявна інформація, доступ до якої просить сторона захисту, має значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, може бути використана як доказ у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про підставність заявленого клопотання.

Керуючись вимогами ст. 2, 7, 93, 159-163, 372, 376 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в :

клопотання представника потерпілого ОСОБА_4 адвоката ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей тадокументів задовольнити частково.

Надати адвокату ОСОБА_3 (свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю КВ №000182 видане Радою адвокатів м. Києва від 16.04.2018) тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять охоронювану законом таємницю, а саме: інформацію, яка перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташованого за адресою: АДРЕСА_1 про зв`язок мобільного терміналу рухомого (мобільного) зв`язку абонентів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_6 , НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_5 , НОМЕР_3 , що належить ОСОБА_4 про вхідні та вихідні дзвінки (в тому числі з нульовою тривалістю), з прив`язкою до базових станцій на період часу з 00 год. 00 хв. 03.07.2015 по 00 год.00 хв. 04.07.2015, а також зміст смс повідомлення, в паперовому та електронному вигляді.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити особі, у володінні якої знаходяться речі та документи, що у відповідності до ч. 1ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

При виконанні даної ухвали особа, в порядку ч. 2 та ч. 3ст. 165 КПК України, зобов`язана пред`явити особі, у володінні якої знаходяться речі та документи її оригінал та вручити копію.

Ухвала оскарженню не підлягає, між тим відповідно дост. 309 КПК України, може бути оскаржена в разі надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутністю яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80144437
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку