open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7886/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

18.02.2019 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 погоджене заступником начальника відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що Головним слідчим управлінням НП України розслідується кримінальне провадження № 12018000000000134, зареєстроване в ЄРДР 06.03.2018 року за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 321-1 КК України, а також фактом збуту завідомо фальсифікованого лікарського засобу, вчиненого в особливо великому розмірі, за ч. 3 ст. 321-1 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що впродовж 2017 року службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснили реалізацію фальсифікованих спиртовмісних лікарських засобів.

Так, у період з 01.09.2016 року по 31.02.2018 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснювало свою діяльність в оптовій торгівлі спиртовмісних фармацевтичних товарів, зокрема: «Біосепт 96», «Вітасепт 70», «Вітасепт 96», «Спирт медичний 96-Екстра», «Спирт медичний 70-Екстра», «Етанол 70» та «Етанол 96».

При цьому, значна частина реалізованих товариством лікарських засобів, не має документального підтвердження їх походження та містить ознаки фальсифікату.

04.05.2018 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » поставило до Володимир-Волинської станції переливання крові 4 000 флаконів фальсифікованого лікарського засобу «Етанол 96» розчин серії 010218, начебто виробленого ПП « ОСОБА_6 ».

01.06.2018 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » поставило до ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) 200 флаконів фальсифікованого лікарського засобу «Етанол 96» розчин серії 010218, начебто виробленого ПП « ОСОБА_6 ».

06.05.2018 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » поставило до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) 200 флаконів фальсифікованого медичного спирту «Етанол 96» розчин серії 010218 і 100 флаконів фальсифікованого лікарського засобу «Етанол 70» розчин серії 010317, начебто вироблених ПП « ОСОБА_6 ».

За інформацією виробника цього лікарського засобу «Етанол 96» серії 010218 було виготовлено у кількості всього 3 501 флаконів по 100 мл. і реалізовано у повному обсязі Державній науковій установі « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ).

Таким чином, лікарський засіб «Етанол 96», який був поставлений ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до ІНФОРМАЦІЯ_6 і Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_4 » є фальсифікованим.

Крім того установлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснює закупівлю етилового спирту під виглядом препарату « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та спиртовмісного препарату «Глоду настойка» у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

Так, частину фальсифікованих лікарських засобів серед яких « ОСОБА_7 » та « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), постачало користуючись логістичними послугами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Ураховуючи вищевикладене, а також те, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » знаходяться зазначені вище документи, які містять відомості, що становлять комерційну таємницю та мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин указаного кримінального провадження та для виконання призначеної у справі експертизи, виникла необхідність в тимчасовому доступі та вилученні документів.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, в якій вимоги вказаного клопотання підтримав, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Як вбачається зі змісту п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим в клопотанні не доведено необхідність вилучення документів в оригіналах.

На підставі викладеного, керуючись ст. 108, 160, 162164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_8 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів (з можливістю вилучення їх копій), що знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 та можуть містити відомості, що становлять комерційну таємницю, а саме: договори про надання логістичних (транспортно-експедиторських) послуг (з додатками, додатковими угодами); акти прийому-передачі виконаних робіт; експрес накладні; довіреності, які видавались для отримання або відправлення товарів від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та інформація: якими саме послугами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » користувалось ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (вказати відправником чи одержувачами вони були, контактні номери телефонів, по кожному окремому виду послуги); дата та час користування послугами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », номери та адреси знаходжень відділень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » послугами якого користувалось ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у томі числі і фізичні особи, які діяли по довіреності від директора вказаного товариства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 ; контактні номери телефонів, які використовувалися під час користування послугами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » особами, які здійснювали відправлення/отримання від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »; дані особи яка була стороною користувачем, під час користування послугами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вище вказаної юридичною особи (вказати їх повні анкетні данні, якщо це фізичні особи, або фізичні особи підприємці, а у разі якщо це юридична особа то назву юридичної особи, із зазначенням коду ЄДРПОУ, прізвище ім`я по-батькові особи, що здійснювала відправлення/отримання від імені даної юридичної особи, номери телефонів, що вказували під час користування послугами, номери відділень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та їх адреси розташування) за період час з 01.09.2016 по 14.02.2019.

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/7886/19-к

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80143284
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку