open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Ухвала

Іменем України

26 лютого 2019 року

смт Краснопілля

Справа № 578/227/19

провадження № 1-кс/578/105/19

Слідчий суддя Краснопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1 розглянув за матеріалами скарги ОСОБА_2 на незаконні дії та бездіяльність органу досудового розслідування щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за його заявою щодо вчинення злочину, клопотання ОСОБА_2 про здійснення судового провадження в режимі відеоконференції-

Встановив:

В провадженні слідчого судді перебуває вказана скарга, розгляд якої призначено на 14 год. 00 хв. 27.02.2019.

26.02.2019 ОСОБА_2 звернувся з клопотанням, про забезпечення його участі при розгляді його скарги шляхом проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Зарічним або Ковпаківським районним судом м. Суми, посилаючись при цьому на неможливість безпосередньої участі в судовому провадженні через стан здоров`я та похилий вік.

Згідно пунктів 1 та 4 частини першої статті 336 Кримінального процесуального кодексу України /далі також КПК/судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, а також у разі необхідності забезпечення оперативності судового провадження.

Частина друга статті 336 КПК передбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З огляду на викладене, суд вважає, що з метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк, є доцільним проведення судового засідання в порядку дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції з , у звязку з чим клопотання ОСОБА_2 підлягає до задоволення.

Керуючись нормамистатті336 Кримінального процесуального кодексу України, суд, -

Постановив:

Судове засіданняпо розглядускарги ОСОБА_2 на незаконні дії та бездіяльність органу досудового розслідування щодо невнесення відомостей до ЄРДР, провести в режимі відеоконференції з Ковпаківським районним судом м. Суми.

Доручити Ковпаківському районному суду м. Суми /адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 12/, забезпечення проведення відео конференції за участю заявника ОСОБА_3 .

Судове засідання відбудеться о 14.00 год 27 лютого 2019 року, в приміщенні Краснопільського районного суду у залі судових засідань № 2 за адресою: смт Краснопілля, вулиця Вокзальна, 18 Краснопільського району Сумської області.

Краснопільський районний суд Сумськоїобласті доручаєвідповідній службовійособі Ковпаківського районного суду м. Суми перевіритидокументи,що посвідчуютьособу ОСОБА_2 , та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК.

Копію ухвали суду для забезпечення проведення судового засідання у режимі відеоконференції направити до виконання Ковпаківському районному суду м. Суми, а ОСОБА_2 - до відома.

Про розгляд скарги ОСОБА_2 в зазначену дату в режимі відеоконференції повідомити прокурора Сумської області.

Роз`яснити,що участьособи,яка подаласкаргу,є обов`язковою,відсутність прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80138371
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку