open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Ухвала

Іменем України

про привід

25 лютого 2019 року

смт Краснопілля

Справа № 578/419/18

провадження № 1-кп/578/22/19

розглянув у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду клопотання прокурора про привід обвинуваченого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення - злочину передбаченого статтею 246 Кримінального кодексу України /далі також - КК/

учасники кримінального провадження:

прокурор ОСОБА_2

захисник обвинуваченого ОСОБА_1 адвокат ОСОБА_3

представник потерпілої юридичної особи ДП «Краснопільський агролісгосп» - ОСОБА_4

секретар судового засідання ОСОБА_5

з викликом обвинуваченого ОСОБА_1

Встановив:

В провадженні судді перебуває вказане кримінальне провадження.

На призначенудату судовогозасідання о10.00год 25.02.2019 обвинувачений ОСОБА_1 , до якого не було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув, повідомлений належним чином, причину неявки суду не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не надав.

В судовому засіданні прокурор заявив клопотання про здійснення приводу ОСОБА_1 до суду.

Представник потерпілої юридичної особи ОСОБА_4 підтримав заявлене прокурором клопотання.

Захисник обвинуваченого ОСОБА_1 - ОСОБА_3 з клопотанням прокурора не погодилась, вважаючи, що підстав для застосування приводу відносно ОСОБА_1 немає, оскільки останній не з`являється за викликом суду в судове засідання вперше.

Дослідивши матеріали кримінального провадження щодо судового виклику в якості обвинуваченого ОСОБА_1 , суд дійшов наступних висновків.

За змістом частини другої статті 314 Кримінального процесуального кодексу України /далі також КПК/ участь обвинуваченого в кримінальному провадженні є обов`язковою.

Згідно до частини сьомої статті 42КПК обвинувачений зобов`язаний прибути за викликом до суду, а в разі неможливості прибути за викликом у призначений строк - заздалегідь повідомити про це суд.

Згідно до статті 323 КПК до обвинуваченого, який не з`явився без поважних причин, суд може застосувати привід, відповідно до статей 139, 140цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що неявка обвинуваченого викликана неповажними причинами - умисним ухиленням від явки до суду, а тому клопотання прокурора є обґрунтованим та підставним до задоволення.

При цьому, суд не бере до уваги доводи сторони захисту щодо відсутності підстав для задоволдення клопотання прокурора, з врахуванням тих обставин, що зазначене кримінальне провадження перебуває на розгляді з травня 2018 року і у підготовчому судовому засіданні неодноразово відкладалося, в тому числі через неявку обвинуваченого ОСОБА_1 , у зв`язку з чим до останнього ухвалою суду від 13.12.2018 вже застосовувався привід.

Керуючись статтями 139, 140, 142, 323 Кримінального процесуального кодексу України, суд, -

Постановив:

Клопотання прокурора задовольнити.

Застосувати привід обвинуваченого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Чернеччина Краснопільського району Сумської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 на 10 год 10 хв. 05 березня 2019 року /адреса: смт Краснопілля, вулиця Вокзальна, буд. 18 Сумської області, зал засідань № 1/ до судді ОСОБА_6 для проведення судового засідання.

Виконання цієї ухвали доручити Краснопільському ВП (с. Краснопілля) Охтирського ВП ГУНП в Сумській області.

Копію ухвали надіслати до Краснопільському ВП (с. Краснопілля) Охтирського ВП ГУНП в Сумській області для виконання.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Краснопільського відділу Охтирської місцевої прокуратури Сумської області ОСОБА_2 .

Зобов`язатиКраснопільське ВП(с.Краснопілля)Охтирського ВПГУНП вСумській області,за умовинеможливості виконанняданої ухвали,повідомити судпро причининевиконання тапро застосованізаходи,спрямовані наїї виконання,в строкдо 10 год 10 хв. 05 березня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 80138343
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку