open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 574/261/19

Провадження 1-кс/574/140/2019

У Х В А Л А

27 лютого 2019 року м. Буринь

Слідчий суддя Буринського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Буринського районного суду клопотання слідчого Буринського ВП ОСОБА_3 про призначення судово-медичної експертизи трупа,

в с т а н о в и в :

До Буринського районного суду звернувся слідчий СВ Буринського ВП Конотопського ВП ГУ НП в Сумській області ОСОБА_3 з клопотанням про призначення судово-медичної експертизи трупа громадянина ОСОБА_4 мотивуючи тим, що в провадженні слідчого відділення знаходиться кримінальне провадження за фактом смерті останнього ІНФОРМАЦІЯ_1 за місцем його проживання за адресою: АДРЕСА_1 , який покінчив життя через повішення. Просив призначити експертизу для встановлення причин смерті останнього, наявності, тяжкості, характеру і механізму утворення тілесних ушкоджень, часу настання смерті та вирішення інших питань і з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Слідчий ОСОБА_3 подане клопотання підтримав, просив судовий розгляд провести без його участі, про що повідомив суд письмовою заявою.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснюється відповідно до положень ч.4 ст. 107 КПК України.

Перевіривши підстави поданого клопотання та дослідивши наданні до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Встановлено, що слідчим відділенням Буринського ВП Конотопського ВП ГУНП в Сумській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №12019200140000051 від 26.02.2019 року за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.115 КК України по факту смерті громадянина ОСОБА_4 26.02.2019 року за місцем його проживання за адресою: АДРЕСА_1 , який покінчив життя через повішення.

26 лютого 2019 року труп ОСОБА_4 направлено до відділення СМЕ на зберігання, з метою подальшого проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті.

Відповідно довимог ст.242КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Слідчий абопрокурор зобов`язані звернутисязклопотанням дослідчогосуддідля проведенняекспертизи,втомучислі,щодо встановленняпричин смерті.

Частиною 3 ст.244 цього Кодексу встановлено, що клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду. Особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

З врахуванням наведеного, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання, оскільки призначення судово-медичної експертизи має істотне значення для кримінального провадження.

Проведення експертизи необхідно доручити експертам Путивльського міжрайонного відділення Обласного комунального закладу «Сумське обласне бюро судово-медичної експертизи», на вирішення яких поставити питання визначенні ініціатором клопотання.

Керуючись ст.ст.242-244 КПКУкраїни,слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Буринського ВП Конотопського ВП ГУ НП в Сумській області ОСОБА_3 задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №12019200140000051 від 26.02.2019 року судово-медичну експертизу трупа громадянина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проведення якої доручити експертам Путивльського міжрайонного відділення Обласного комунального закладу «Сумське обласне бюро судово-медичної експертизи».

На вирішення експертизи поставити наступні питання :

1. Яка причина смерті ОСОБА_4 ?

2. Яка дата та час настання смерті ОСОБА_4 ?

3. Чи є на трупі ОСОБА_4 тілесні ушкодження? Якщо так, то який їх характер, кількість, локалізація, механізм утворення, давність заподіяння та ступінь тяжкості?

4. Які з виявлених у ОСОБА_4 тілесних ушкоджень перебувають у прямому причинному зв`язку з настанням смерті?

5. Чи є алкоголь у крові та сечі трупа? Як що так, то якому ступеню сп`яніння живої людини він відповідає?

У відповідності до вимог ст.69 КПК України ознайомити експерта з його правами та обов`язками, та у відповідності до вимог ч.2 ст.102, ст.70 КПК України попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України за завідомо неправдивий висновок та ст. 385 КК України за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Доручити судово-медичному експерту для проведення спеціальних лабораторних методів дослідження (гістологічні, медико-криміналістичні, токсикологічні тощо) у відділеннях ОКЗ «Сумське обласне бюро судово-медичної експертизи» з трупа ОСОБА_4 здійснити забір необхідного оптимально-мінімального набору матеріалу (біологічних об`єктів), передбаченого для певного виду смерті Правилами проведення судово-медичної експертизи (досліджень) трупів у бюро судово-медичної експертизи, затверджених Наказом МОЗ України № 6 від 17.01.1995.

Зобов`язати експертну установу висновок експерта направити на адресу Буринського ВП Конотопського ВП ГУ НП в Сумській області (вул. Дем`яна Бідного, 2, м. Буринь Сумської області).

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 80137707
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку